• Onze laagste prijs garantie

  We vergelijken onze prijzen

 • Gratis levering vanaf €50

  Kies een leverdatum die past

 • Sinds 2017

  Betrouwbaarheid

 • Bescherming van klantgegevens

  Uw gegevens zijn veilig en beveiligd bij ons

Natuurlijke middelen om winderigheid tegen te gaan

We weten dat iedereen wel een eens scheet laat, zelfs die knappe man op werk. Het is iets wat we allemaal kennen. Op zich heeft niemand problemen mee met winderigheid, tot het moment dat er ongewenste geuren en geluiden mee gepaard gaat.

We weten dat iedereen wel een eens scheet laat, zelfs die knappe man op werk. Het is iets wat we allemaal kennen. Op zich heeft niemand problemen mee met winderigheid, tot het moment dat er ongewenste geuren en geluiden mee gepaard gaat.

Dagelijks laten we winden, van groot tot klein. Soms laten we ze onbewust en maken ze geen geluid, maar soms stinken ze. Veel mensen die dit als probleem ervaren, vragen zich dan af: wat kun je er tegen doen? Zijn er natuurlijke middelen om winderigheid tegen te gaan? Je kunt door middel van jouw eetgewoontes winderigheid voor een gedeelte voorkomen, maar een middelen dat helpt tegen alle type winderigheid zijn nog lastig te vinden. Je zou eens een kijkje kunnen nemen op de product pagina’s hierboven van Devigest en Shreddies.

Hoe ontstaat winderigheid

Scheten ontstaan in jouw darmen wanneer er sprake is van overmatig gasvorming in jouw darmen. Om ervan af te komen, zal je de gas moeten laten gaan.

Natuurlijke manieren om winderigheid tegen te gaan

Er zijn veel oorzaken die tot winderigheid kunnen leiden. De meesten oorzaken hebben betrekking op jouw voedingspatroon en de manier waarop je eten verwerkt. Er zijn verschillende natuurlijke manieren om winderigheid te voorkomen. Hieronder vind je er een paar

Rustig eten en goed kauwen

Zoals hierboven genoemd, zijn scheten een direct gevolg van overmatig gas in jouw darmen. Het kan ontstaan doordat er bijvoorbeeld teveel zuurstof in je lichaam komt tijdens het eten of drinken. Als je te grote brokken voedsel probeert te eten kunnen die ook leiden tot die onbedoeld gassen. Zorg ervoor dat je rustig eet/drinkt en dat je goed kauwt voordat je jouw eten inslikt.

koolzuurhoudende dranken vermijden

Koolzuurhoudende dranken bevatten veel koolzuur. Deze stof wordt niet door het lichaam opgenomen, maar zal toch door jouw lichaam verwerkt zal op de een of andere manier je lichaam weer moeten vertalen. Meestal verlaten deze gassen via de anus of via de mond. Het is dus belangrijk dat je koolzuurhoudende dranken vermijd om onnodige gassen te verminderen.

Eet minder vetzuren

Vloeibare oliën en harde vetten bestaan uit vetzuren. Juist deze vetzuren zijn meestal verantwoordelijk voor stinkende scheten. Dit geldt vooral bij Propionzuur, Azijnzuur en Boterzuur. Deze vetzuren zijn te vinden in bijvoorbeeld kaas en boter. Wat kazen betreft, kunnen de gerijpte, harde kaassoorten de meeste winderigheid veroorzaken. Deze vetzuren kunnen ook ontstaan in je lichaam door fermentatie van een afbraak van een bepaalde groenten en vruchten zoals: bonen, bananen, perziken en kool.

Stinkende winden voorkommen?

Het grootse deel van winderigheid is reukloos, maar je hebt een paar die extreem stinken. Deze stinkende gassen zijn reststoffen uit het proces wanneer de darm de eiwitten afbreekt. Deze eiwitten vind je in heel veel vloeistoffen maar waar ze het meest in voorkomen zijn de volgende voedsel: zuivel, granen, spruiten, peulvruchten, ui, kool, bonen en niet te vergeten eieren. Probeer deze voedsel in mindere mate te eten, ontdekken.

Andere interessante artikelen