ShytoBuy.nl

maandag - vrijdag | 11.00 - 16.00

Laagste prijs garantie
We vergelijken onze prijzen

Gratis levering vanaf €50
Verzonden door PostNL

Webshop Keurmerk
Sinds 2017

Bescherming van klantgegevens
Uw gegevens zijn veilig bij ons

Natuurlijke middelen om winderigheid tegen te gaan

We weten dat iedereen wel een eens scheet laat, zelfs die knappe man op werk. Het is iets wat we allemaal kennen. Op zich heeft niemand problemen mee met winderigheid, tot het moment dat er ongewenste geuren en geluiden mee gepaard gaan.

Dagelijks laten we winden, van groot tot klein. Soms laten we ze onbewust en maken ze geen geluid, maar soms stinken ze. Veel mensen die dit als probleem ervaren, vragen zich dan af: wat kun je er tegen doen? Zijn er natuurlijke middelen om winderigheid tegen te gaan? Het antwoord is ja. Je kunt door middel van jouw eetgewoontes winderigheid voor een gedeelte voorkomen, maar er bestaan ook middelen die helpen tegen alle type winderigheid. Je zou eens een kijkje kunnen nemen op de product pagina’s van Devigest en Shreddies.

Hoe ontstaat winderigheid

Scheten ontstaan in jouw darmen wanneer er sprake is van overmatig gasvorming in jouw darmen. De oorzaken hiervan kan je hieronder vinden. Om ervan af te komen, zal je het gas moeten laten gaan.

Natuurlijke manieren om winderigheid tegen te gaan

Er zijn veel oorzaken die tot winderigheid kunnen leiden. De meesten oorzaken hebben betrekking op jouw voedingspatroon en de manier waarop je eten verwerkt. Er zijn verschillende natuurlijke manieren om winderigheid te voorkomen. Hieronder vind je er een paar.

Rustig eten en goed kauwen

Zoals hierboven genoemd, zijn scheten een direct gevolg van overmatig gas in jouw darmen. Het kan ontstaan doordat er bijvoorbeeld teveel zuurstof in je lichaam komt tijdens het eten of drinken. Als je te grote stukken voedsel probeert te eten kunnen die ook leiden tot onbedoelde gassen. Zorg ervoor dat je rustig eet of drinkt en dat je goed kauwt voordat je het eten inslikt.

Koolzuurhoudende dranken vermijden

Koolzuurhoudende dranken bevatten veel koolzuur. Deze stof wordt niet door het lichaam opgenomen, maar zal toch door jouw lichaam verwerkt moeten worden. Meestal verlaten deze gassen het lichaam via de anus of via de mond. Het is dus belangrijk dat je koolzuurhoudende dranken vermijd om onnodige gassen te verminderen.

Eet minder vetzuren

Vloeibare oliën en harde vetten bestaan uit vetzuren. Juist deze vetzuren zijn meestal verantwoordelijk voor stinkende scheten. Dit geldt vooral bij Propionzuur, Azijnzuur en Boterzuur. Deze vetzuren zijn te vinden in bijvoorbeeld kaas en boter. Wat kazen betreft, kunnen de gerijpte, harde kaassoorten de meeste winderigheid veroorzaken. Deze vetzuren kunnen ook ontstaan in je lichaam door fermentatie van een afbraak van een bepaalde groenten en vruchten zoals: bonen, bananen, perziken en kool.

Stinkende winden voorkomen?

Het grootse deel van winderigheid is reukloos, maar je hebt ook winden die extreem stinken. Deze stinkende gassen zijn reststoffen uit het proces wanneer de darm de eiwitten afbreekt. Deze eiwitten vind je in heel veel vloeistoffen. Je zal ze het meeste aantreffen in: zuivel, granen, spruiten, peulvruchten, ui, kool, bonen en niet te vergeten eieren. Probeer dit voedsel in mindere mate te eten.

Natuurlijke middelen

EcoSlim en Devigest ADSzijn beide producten die kunnen helpen met het voorkomen van stinkende winden. Devigest zorgt voor het afbreken van ieder voedingsmiddel en ondersteunt ons spijsverteringssysteem. EcoSlim helpt met het afbreken van vetten in het spijsverteringskanaal die vervelende geuren kunnen veroorzaken.

Andere middelen

My Shreddies is een onderbroeken merk dat bovenstaande narigheid vaarwel zegt. My Shreddies absorbeert en neutraliseert nare geurtjes om ongemakkelijkheden te voorkomen .

Aanbevolen Producten

Delen met