maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Laagste prijs garantie
We vergelijken onze prijzen

Gratis verzending vanaf €40
Verzonden met DPD

Bescherming van klantgegevens
Uw gegevens zijn veilig bij ons

Soorten haaruitval

Haarverlies is een veelvoorkomend probleem. Tegenwoordig zijn er veel behandelingen om dit tegen te houden zoals de Lasercombs van HairMax. Maar naast het HairMax assortiment zijn er natuurlijk nog veel andere aanbieders met goede lasertechnieken. Veel mensen weten wel de oorzaak van het haarverlies, maar vaak niet wat voor soort haarverlies ze hebben. Hieronder vindt je alles over verschillende soorten haarverlies en wat je hieraan kunt doen.

Telogeen Defluvium

Telogeen Defluvium is een van de meest voorkomende soorten van haaruitval die dermatologen tegenkomen. Bij Telogeen Defluvium wordt het haar op de hoofdhuid steeds dunner. Dit kan op sommige plekken erger zijn dan op andere, soms zijn zelfs delen van de hoofdhuid zichtbaar. Bij deze soort van haaruitval verdunt het haar op de scalp, meer dan de haren aan de zijkant of achterkant. Het haar valt vaak niet volledig uit maar kan erg dun zijn op sommige plekken. In ernstige gevallen kan het zelfs de wenkbrauwen en andere gedeeltes aantasten. Toch is er vaak geen sprake van haarlijn recessie tenzij het een chronisch geval is.

Mensen met deze vorm van haaruitval merken dat er veel haar uitvalt. Vaak valt dit uit vanwege een stressvolle periode. Denk bijvoorbeeld aan lichamelijke en mentale stress, een zwangerschap of herstel na ziekte.

Anagen Defluvium

Deze vorm van haarverlies lijkt op Telogeen Defluvium alleen valt het haar sneller uit. Het kan er zelfs voor zorgen dat mensen hun gehele haar verliezen. Deze vorm komt bijvoorbeeld voor bij mensen die kanker aanvechten (denk hierbij aan chemotherapie) of bij mensen die giftige stoffen hebben binnen gekregen.

Alopecia Areata

Dit is de derde, meest voorkomende, vorm van haaruitval. Het gaat hier om haaruitval op bepaalde plekken. Vaak zijn dit 1 of 2 kale plekken op het hoofd. Deze plekken ontstaan omdat het immuunsysteem de haarfollikels aanvalt. Deze vorm van haaruitval kan ontstaan door stress of omdat het zich in je genen bevindt. Alopecia Areata komt voor bij mannen, vrouwen en kinderen.

Alopecia Androgenetica

Deze vorm van haaruitval komt vaak voor bij mannen. Bij maar liefst 95% van de mannen met haarverlies problemen is dit de oorzaak. Vaak begint deze haaruitval al na de puberteit. Tegen de leeftijd van 50 hebben deze mannen last van dunner haar. Opmerkelijk is dat haren aan de zij- en achterkant van het hoofd minder vaak uitvallen. Hierdoor ontstaat een kale plek op de kruin van het hoofd. Deze vorm van haaruitval zit in de genen en wordt dus doorgegeven door erfelijkheid. Zolang de haarfollikels niet verdwijnen maar gaan "slapen" kunnen HairMax producten een effectieve oplossing bieden.

Tractie Alopecie

Haar dat uit de huid groeit, is in principe dood weefsel. Echter kan er bij teveel spanning op de huid, schade aangebracht worden. Te strak gevlochten dreadlocks, strakke paardenstaart of mooi strak ingevlochten haar kan op de lange termijn teveel spanning geven op de haarschacht. In eerste instantie is deze vorm van haaruitval niet permanent, maar kan het op lange termijn wel worden. Deze vorm komt dan ook met name voor bij meiden en vrouwen.

Wat kan ik doen tegen haaruitval?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten behandelingen tegen haaruitval beschikbaar. Je kunt een dermatoloog bezoeken, voedingssupplementen slikken, shampoos en conditioners uitproberen. Maar daarnaast zijn er een aantal merken met bijzonder goede lasertechnieken. Een voorbeeld hiervan is de HairMax range. HairMax biedt verschillende laserproducten die het haar voller en dikker maken. HairMax is zelfs uitgeroepen tot uitvinding van het jaar in 2000. HairMax biedt 4 verschillende versies van hun Lasercomb:

  • HairMax LaserComb™ Advanced 7
  • HairMax LaserComb™ Lux 9
  • HairMax LaserComb™ Ultima 12
  • Hairmax Laserband 82

Al deze HairMax producten zijn te koop bij ShytoBuy.

Andere interessante artikelen