maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Huid Bleken

Je huid bleken en lichter maken met onze range van huidblekende crèmes en pillen, kan dat? Het bleken van de huid kan niet alleen zorgen voor een stralender look, het kan je ook meer zelfvertrouwen geven en je er jonger uit laten zien. Bij ShytoBuy hebben we een range van producten op natuurlijke basis die geformuleerd zijn met ingrediënten die erop gericht zijn je huid te verzorgen. Zo zijn verschillende producten verrijkt met alöe vera waarvan bekend is dat het bijdraagt aan de instandhouding van een gezonde huid*. Ook vind je vitamine C erin terug, wat bijdraagt aan de vorming van collageen wat van belang is voor de huid*. Ontdek hier onze producten!
Lees meer

Alle producten in deze categorie

Het bleken van de huid

Het bleken van de huid is in Azië al jarenlang een vertrouwde schoonheidstrend. Winkels verkopen daar al jarenlang en steeds meer huid producten om te bleken en verlichten, door de toenemende vraag met name bij jonge vrouwen, maar ook mannen maken gebruik van deze producten. Het gaat zelfs zo ver in Azië dat men gebruikt maakt van een ‘facekini’ om hun gezicht compleet af te dekken. Dit is dan meer een alternatief om de huid te bleken, maar ook in Nederland groeit de whitening industrie. Geen zelfbruiners of zonnebanken meer, maar juist huid verlichtende crèmes, bleekgels en laserbehandelingen.

ShytoBuy heeft een uitgebreid assortiment dat bestaat uit unieke, natuurlijke producten die helpen de huid te bleken. Deze producten zijn zo samengesteld om tegelijkertijd ook de huid te verzorgen. We bieden producten aan die de donkere huid bleken, maar ook kunnen helpen bij het bleken van een lichtere huid met vlekjes. Het is belangrijk om te begrijpen welk type product je nodig hebt voor jouw huid bleken. In geval van hyperpigmentatie en pigmentvlekken zijn er andere producten nodig als wanneer je intieme huid gaat bleken.

De producten bevatten geen chemicaliën en verzorgen de huid. Wij geloven dat natuurlijke producten kunnen helpen om je beter te voelen en je huid weer te laten stralen. We selecteren de beste natuurlijke producten met ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit.

Huid bleken met natuurlijke producten

Als je last hebt van een donkere of doffe huid kun je verschillende acties ondernemen om je huid op een natuurlijke wijze lichter te maken. Het hebben van een donkere of doffe huid kan het gevolg zijn van te veel zon, vervuiling in de omgeving, een droge huid, medische problemen, te veel stress, een ongezonde levensstijl en gebruik van chemische cosmetica. Je kunt een aantal natuurlijke methoden gebruiken, die goedkoop zijn, veilig zijn voor de huid en die je helpen je huid lichter, mooier en egaler te maken. Hieronder beschrijven we deze methoden.

Yoghurt
Yoghurt bevat vele voedingsstoffen en melkzuur. Je kunt yoghurt op de huid aanbrengen en het vervolgens zachtjes inwrijven. Laat het vervolgens een paar minuten zitten en spoel daarna af. Doe dit eenmaal daags. Je kunt ook verse yoghurt mengen met een halve eetlepel honing. Breng het mengsel aan op je gezicht en je nek. Laat het daar 10 tot 15 minuten zitten en spoel vervolgens af met water. Ook kun je een beetje citroensap toevoegen voor een maximaal effect.

Sinaasappels
Sinaasappels bevatten veel vitamine C. Je kunt twee eetlepels sinaasappelsap nemen en deze mengen met een beetje kurkuma poeder. Breng aan op je gezicht en je nek voordat je gaat slepen. Was het de volgende dag af. Je kunt dit mengsel ook toepassen op je handen en benen. Een alternatieve optie is om sinaasappelschillen te vermalen tot poeder. Meng yoghurt met dit poeder, zodat je een soort zalf krijg. Breng de zalf aan op je gezicht en laat het daar 15 tot 20 minuten zitten. Spoel vervolgens af met water.

Gram Bloem
Dit middel kan helpen bij het verwijderen van talg en hydrateert de huid. Meng wat gram bloem met een klein beetje water. Breng dit mengsel vervolgens aan op je gezicht, handen en benen. Laat de zalf zitten, totdat deze is opgedroogd en spoel vervolgens af met water.

Honing
Honing hydrateert de huid. Breng pure honing aan op je gezicht en laat het 10 tot 15 minuten zitten. Spoel vervolgens af met lauw water. Doe dit eenmaal daags voor het beste resultaat. Je kunt ook een gezichtsmasker maken door een theelepel honing met citroensap, melkpoeder en amandelolie te mengen. Laat dit mengsel opdrogen en spoel vervolgens af met water.

Voorkomen is beter dan genezen. Er zijn dan ook enkele dingen die je kunt doen, zodat je huid licht en egaal blijft.

Bleken of egaliseren door te scrubben
Scrub je huid om dode huidcellen te verwijderen. Als dode huidcellen zich ophopen op het oppervlak van je huid, kan dit je huid namelijk een doffe tint geven. Door je huid te scrubben, kan je huid er dus lichter uit gaan zien. Maak de huid nat en wrijf een scrubmiddel met zachte, cirkelvormige bewegingen over je lichaam. Door te scrubben verwijder je oude dode huidcellen. Hierdoor wordt ruimte gemaakt voor nieuwe jonge huidcellen, waardoor je dus uiteindelijk weer een goed uitziende, egale, zachte en stralende huid kunt krijgen. Bekende scrubmiddelen zijn suiker en zout.

Crème om huid te bleken

Heb je last van ouderdomsvlekken, littekens door acne of huidverkleuringen? Shytobuy biedt vele producten aan die je kunnen helpen je huid lichter en egaler te maken. Producten zoals pigmentvlekkencrème, lichttherapie apparaten of lotions kunnen helpen je huid een lichte tint te geven, zonder risico op nare bijwerkingen.

We hebben gemerkt dat veel mensen moeite hadden om het juiste product te vinden om de huid te bleken, zeker als het gaat om gebruik op de meer gevoelige delen van het lichaam. De schaamstreek bijvoorbeeld heeft vaak wat donkere plekken en is gevoelig. Er zijn bovendien veel producten op de markt die schade kunnen aanrichten omdat ze chemische ingrediënten bevatten. We hebben daarom merken geselecteerd die de huid lichter kunnen maken, zonder gebruik van chemicaliën: Makari, South Beach, Skinception en Skin Doctors. Deze producten kun je met een gerust hart gebruiken.

De South Beach lijn bijvoorbeeld bevat effectieve producten die je kunt gebruiken als je op zoek bent naar een middel dat snel en tijdelijk werkt. Deze producten zijn zeer makkelijk om aan te brengen en te verwijderen.

Donkere huid bleken

Shytobuy biedt ook producten aan die geschikt zijn voor mensen met een donkere tint. Zo heeft Makari een verscheidenheid aan producten die de huid lichter kunnen maken, dankzij een effectieve combinatie van natuurlijke ingrediënten. De producten bevatten geen chemische stoffen en zijn daarom veilig in gebruik. Wij raden je wel altijd aan om voor gebruik van onze producten de lijst met ingrediënten goed door te lezen, om er zeker van te zijn dat je niet allergisch bent voor één van de bestanddelen. Makari komt uit Zwitserland en heeft meer dan 20 jaar ervaring met producten in de huidverzorging. Het merk is bekend met problemen zoals de mestizo huid en richt zich ook op hyperpigmentatie problemen.

Makari betekent ‘Beautiful’ in het Swahili en is samengesteld, getest en vervaardigd in Zwitserland. Het werk wordt inmiddels wereldwijd verkocht en het product is inmiddels beschikbaar in meer dan 50 landen. Het is een toonaangevend product in de huidige markt van huidverzorgingsproducten.

Hyperpigmentatie en pigmentvlekken

Als je last hebt van bruine vlekken in het gezicht kan het zijn dat dit pigmentvlekken zijn. Pigment wordt ook wel melanine genoemd en is een kleurstof. Het geeft dus kleur aan bijvoorbeeld je haren, je huid en de iris van je oog. Ook beschermt pigment je huid tegen UV-straling die in zonlicht zit. Als je dus te lang in de zon zit, maakt je lichaam dus additionele pigment aan om je huid te beschermen. Je krijgt dan dus ook meer kleur.

Echter, teveel in de zon zitten is niet gezond voor je huid. Een overdosis aan UV-straling heeft verschillende nadelen: zo verhoogt het de kans op huidkanker en ziet je huid er sneller ouder uit. Ook kan pigment zich vervormen in pigmentvlekken, waardoor je ophopingen van pigment krijgt. Deze vlekken noemen we dus pigmentvlekjes.

Deze vlekjes zijn ontstaan door zon en zijn bruine plekjes, die vaak niet schadelijk zijn voor de gezondheid. Je kunt deze pigmentvlekken vaak voorkomen door je huid niet te lang aan UV-straling bloot te stellen. Mocht je toch in de zon willen zitten, smeer jezelf dan goed in met een zonnebrandcrème. Vaak zit aanleg voor deze vlekjes ook in de familie en is de kans groter dat je last krijgt van pigmentvlekken als je ouders, tantes en ooms hier ook last van hebben. Er zijn verschillende soort pigmentvlekken.

Ouderdomsvlekken
Ouderdomsvlekken (lentigo) komen bij de meeste mensen vanaf middelbare leeftijd voor. De vlekjes worden ook wel zonnevlekken of levervlekken genoemd en zijn bijna altijd goedaardig. Deze vlekken ontstaan op plekken waarmee je veel in de zon komt, zoals de rug van je hand en je gezicht. In sommige gevallen kan een ouderdomsvlek kwaadaardig zijn en in dat geval is behandeling noodzakelijk.

Zwangerschapsmasker
Een andere vorm van pigmentvlekken is het zwangerschapsmasker. Dit wordt ook wel melasma of chloasma genoemd. Wanneer je een zwangerschapsmasker hebt, krijg je vaak donkere vlekjes in je gezicht en nek. Bij vrouwen met een donkere tint zijn deze plekjes juist wat lichter. De vlekken komen voornamelijk voor tijdens de zwangerschapsperiode en worden vaak veroorzaakt door zwangerschapshormonen. De vlekken zijn onschuldig en verdwijnen vaak na de zwangerschap. Mocht je hiervan last hebben, dan is de kans groot dat dit verschijnsel bij de volgende zwangerschap terugkeert. Ook kan het zijn dat je er last van krijgt wanneer je de pil weer begint te gebruiken.

Overige pigmentstoornissen
De ziekte van Addison en Hemosiderose komen minder vaak voor. Er zijn ook aandoeningen waarbij er juist te weinig pigment wordt aangemaakt: denk hierbij aan Vitiligo en Albinisme.

Middeltjes tegen pigmentvlekken

Er zijn verschillende mogelijkheden om van vervelende pigmentvlekken af te komen. Zo zijn er enkele goedkope middeltjes die je kunt gebruiken.

Citroen
Citroen bevat veel fruitzuur. Breng tweemaal daags aan op de probleemgebieden. Mocht Ciroen je huid irriteren, ga dan over op een zachter middel of een crème.

Karnemelk
Werkt precies hetzelfde als citroensap. Karnemelk bevat minder fruitzuur, wat minder huidirritatie oplevert. Het is daarom in vergelijking met citroen wat aangenamer voor je huid om te gebruiken.

Crème tegen pigmentvlekken

Skinception Illuminatural 6i Advanced Skin Lightener is een crème tegen pigmentvlekken en heeft als doel om imperfecties op de huid op een natuurlijke manier lichter te maken, zonder gebruik van chemicaliën. Het is veilig in gebruik, kan makkelijk worden aangebracht en is geschikt voor gebruik op je gezicht en op je lichaam. Skinception Illuminatural 6i Advanced Skin Lightener bevat geen kwik, steroïden of gifstoffen en laat je huid weer stralen. Het is ook geschikt om te gebruiken op moedervlekken en sproetjes.

Skinception Illuminatural 6i Advanced Skin Lightener is een huidoplichtende crème die 6 actieve ingrediënten bevat. Het helpt je huid weer te laten stralen en werkt samen met het 28 daagse natuurlijke regenartieproces van je huid om dode huidcellen te verwijderen. Het proces stimuleert de natuurlijke collageenproductie.

South Beach Serum tegen rimpels en pigmentvlekken bevat verlichtende eigenschappen. Het hydrateert de droge en vermoeide huid, zodat je huid weer fris en fruitig aanvoelt. South Beach Serum bevat Aloë Vera, vitamine C, Allantoine en vitamine E. Dit product heeft een liftende werken en is ideaal voor mensen die last hebben van een droge of ouder wordende huid.

South Beach tegen rimpels en pigmentvlekken maakt gebruik van de Insta Brite Technologie. Deze technologie helpt donkere gebieden te verminderen door melanine productie tegen te gaan. Dit door gebruik te maken van natuurlijke kruiden, waaronder het zoethout extract.

Naast het verlichten helpt South Beach tegen rimpels en pigmentvlekken ook bij het hydrateren van de huid en vermindert het lijntjes en rimpels. Andere ingrediënten zijn de groene thee en rode algen extract.

South Beach Serum tegen rimpels en pigmentvlekken bevat natuurlijke eigenschappen en is makkelijk aan te brengen. Breng tweemaal daags aan op een moment van keuze. Voor optimaal resultaat raden we je aan de South Beach Serum in combinatie met andere South Beach producten te gebruiken, zoals de South Beach Body Melk.

Waar Skinception Illuminatural 6i Advanced Skin Lightener een product is voor de algemene huidverzorging die je dagelijks kunt gebruiken, is South Beach Serum geschikt voor snel, makkelijk en tijdelijk gebruik. Beide producten bevatten unieke ingrediënten die je huid verzorgen en deze weer fris aan laten voelen.

Pigmentbehandelingen

Een pigmentbehandeling wordt soms vergoed door je zorgverzekeraar. Neem contact op met een dermatoloog voor meer informatie. Hij of zij kan advies geven welke pigmentbehandeling het meest geschikt is voor je en of dit vergoed kan worden door een zorgverzekeraar.

Er zijn veel verschillende, populaire behandeling voor huidverjonging op de markt. Medische lasers die gebruikt maken van radio frequente energie zouden eventueel ook nog een oplossing kunnen bieden. Deze behandeling is voor veel verschillende type huid geschikt. Een andere behandeling is een chemische peeling. Tot slot, zijn hier bij Shytobuy verschillende producten te testen voordat je over hoeft te gaan op serieuzere maatregels.

* Wij maken u erop attent dat de resultaten van onze producten per individu kunnen variëren. Het wordt aanbevolen deze producten te gebruiken naast een voedzaam gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Alle klant beoordelingen op deze website zijn oprecht.