maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Laagste prijs garantie
We vergelijken onze prijzen

Gratis verzending vanaf €40
Verzonden met DPD

Bescherming van klantgegevens
Uw gegevens zijn veilig bij ons

Tips voor het bleken van de schaamstreek

Of het nu gaat om de schaamstreek of de anus, het kan lastig te zijn om te praten over het bleken van je meer intieme regionen. Desalniettemin gebeurt het vaak, en het is dan ook belangrijk om te weten hoe je het goed doet. Zo voorkom je ongelukken, en krijg je de beste resultaten.

Als het gaat om de donkere huid tussen de benen, vragen sommige mensen zich af of het mogelijk is om een meer egale huidskleur te krijgen. Met name vrouwen zitten hier mee, en zij vragen zich af of het mogelijk is dit te bereiken op een natuurlijke en veilige wijze. Naast een aantal natuurlijke behandelingen die zelf thuis kunt proberen zijn er ook effectieve natuurlijke producten beschikbaar zoals Star White crème.

Waarom is de schaamstreek donker?

Laten we eerst kijken naar de oorzaak van het probleem; de wetenschappelijke naam binnen dermatologische kringen voor de donkere huid rond de schaamstreek, is acanthosis nigricans. Acanthosis nigricans komt naast de schaamstreek ook voor in de nek en de oksels. Deze verkleuring leidt tot een dikkere huid die zacht aanvoelt. Voor veruit de meeste mensen is acanthosis nigricans volledig natuurlijk. Met name mensen met een licht getinte huid kunnen er last van hebben. Mocht je toch twijfelen of het bij jou wel goed zit, ga dan langs bij een dermatoloog.

Je kan geboren worden met acanthosis nigricans, maar je kan het ook krijgen door middel van diabetes, overgewicht, of een klieraandoening. Experts zijn ervan overtuigd dat ook bepaalde medicijnen, zoals de anticonceptiepil, kunnen bijdragen aan aconthosis nigricans rond de schaamstreek. Acanthosis nigricans is verder geen bedreiging voor de gezondheid, maar het kan lastig zijn om er over te praten.

Wat kan je tegen de donkere huid doen?

Hieronder volgen een aantal natuurlijke behandelingen die kunnen bijdragen aan het verlichten van de donkere huid rond de schaamstreek. Voor ieder van deze behandelingen is het belangrijk dat je de tijd neemt, zodat de middelen goed kunnen inwerken op de huid.

Citroensap

Citroensap is niet alleen nuttig voor het highlighten van je haar, maar het heeft ook talloze voordelen voor de gezondheid, dankzij de hoge concentraties vitamine C. Neem wat citroensap en masseer het in de donkere huid. Laat het daar vervolgens 10 minuten zitten, en was het er vervolgens af met warm water. Binnen één à twee maanden zal je merken dat de huid wellicht wat lichter begint te worden. Scheer de schaamstreek niet voordat je het sap aanbrengt, aangezien het kan prikken.

Sandelhout en rooswater

Sandelhout en rooswater zijn verkrijgbaar bij iedere fair trade winkel. Meng een eetlepel sandelhout poeder met 10 druppels rooswater. Breng dit mengsel vervolgens aan op de donkere plekken en laat het daar vervolgens 20 minuten zitten. Was het mengsel vervolgens van de huid af. Sandelhout poeder wordt al jaren gebruikt om de huid te verlichten en te verzachten. Het hydraterende rooswater helpt ook bij het verlichten. Breng dit mengsel drie maal per week aan.

Aloë Vera gel

Mocht je thuis geen aloë vera plant hebben, dan kan je 100% pure aloë vera gel kopen bij de meeste drogisterijen. Masseer de gel in het donkere gebied en laat het daar vervolgens 20 minuten zitten. Was het vervolgens af met warm water. Aloë vera kan na iedere wasbeurt gebruikt worden. Aloë vera wordt ook al jaren gebruikt om huidverkleuring te bestrijden.

Onbewerkte yoghurt

We hebben het hier niet over yoghurt met vruchten en zoetmiddelen, maar de onbewerkte variant. Dit type yoghurt heeft namelijk een krachtige, blekende werking. Masseer de yoghurt op het donkere gebied van de schaamstreek, en laat het daar vervolgens 15 minuten zitten. Was het vervolgens af met warm water. Doe dit iedere dag totdat je de eerste resultaten ziet.


Sinaasappelsap en Geelwortel

Al eeuwen lang hebben Indiase vrouwen baat bij de kracht van Geelwortel (tumeric) om hun huid te verlichten. En net zoals citroenen, bevatten sinaasappelen natuurlijke bleekeigenschappen. Meng twee eetlepels sinaasappelsap met een snufje Geelwortel poeder, en smeer dit mengsel vervolgens over de schaamstreek. Laat het daar zitten voor 20 minuten, en was het vervolgens af.

Erwtenbloem

Dit voedingsmiddel uit Azië dient ook als een natuurlijke scrub en huidbleker. Voeg een beetje water aan de bloem toe en maak er een dikke pap van. Breng deze pap aan op de donkere huid en laat het vervolgens drogen. Was het vervolgens af met water. Doe deze behandeling drie maal per week.

Natuurlijke bleekcrèmes

Ook zijn er talloze bleekcrèmes op de markt die uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten bestaan, zoals de Star White Crème. Breng deze crème tweemaal per dag aan op de donkere huid, en wacht vervolgens tot deze is opgedroogd. Wrijf de crème er vervolgens van af. Deze crème staat bekend om zijn effectieve en snelle werking.

Concluderend

Er zijn genoeg mogelijkheden om gevoelige plekken als de schaamstreek te bleken. Vermijd chemicaliën, en gebruik alleen natuurlijke producten, zoals hierboven aanbevolen. Met geduld kan jij er zo voor zorgen dat ook jij de huid krijgt waarnaar je verlangt.

Andere interessante artikelen