maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Wratten

Wat zijn wratten? Wratten zijn kleine uitstulping van harde huid die overal op het lichaam kunnen ontstaan, vooral op de handen, het gezicht en voeten. Ze zijn het symptoom van het menselijke papilloma virus, ook wel bekend als HPV. Ze kunnen heel besmettelijk zijn en zich naar andere gedeeltes van het lichaam of andere mensen verspreiden. Wratten kunnen naast dat het vervelend is ook erg ongemakkelijk zijn. Daarom is het aan te raden dat je geen persoonlijke dingen, zoals handdoeken of lakens, met andere mensen deelt omdat dit verspreiding van het virus in de hand kan werken. Shop hier ons assortiment aan producten tegen wratten.

Lees meer

Alle producten in deze categorie

Wat is een wrat?

Wratten zijn vergroeiingen van de huid die veroorzaakt worden door het humaan papillomavirus (HPV). Er zijn meer dan 60 varianten op HPV, waarvan sommigen verantwoordelijk zijn voor wratten op de huid. HPV stimuleert de snelle groei van cellen in de buitenste laag van de huid. In de meeste gevallen zullen wratten ontstaan op de handen en vingers, of op de genitaliën.

Wratten ontstaan dankzij direct contact met HPV. HPV is besmettelijk en kan zich verspreiden via fysiek contact tussen personen, en het kan zich ook na andere delen van het lichaam verspreiden.

Hoe kan je wratten behandelen?

In de meeste gevallen zijn wratten ongevaarlijk en zullen ze uit zichzelf verdwijnen. Bij het genitale wratten behandelen dien je echter een arts e bezoeken. Wanneer wratten niet uit zichzelf weggaan en je ervoor kiest ze te behandelen, dan zullen waarschijnlijk meerdere behandelingen nodig zijn. Het wratten behandelen gebeurd door middel van een aantal methoden:

Bevriezen

Bij deze behandeling gebruikt een dokter vloeibare stikstof om een wrat te bevriezen. Een blaar vormt zich vervolgens rondom de wrat, en de afgestorven wrat zal na ongeveer een week van de huid vallen./p>

Cantharidine

Cantharidine is een lipide toxine dat uitgescheiden wordt door vele soorten oliekevers. Wanneer cantharidine wordt aangebracht op de huid met de wrat, vormt zich een blaar rondom de wrat. Deze blaar zal de wrat van de huid trekken, waardoor vervolgens een arts het dode gedeelte van de wrat kan verwijderen.

Chirurgie

Een kleine operatie kan nodig zijn wanneer andere methoden geen effect hebben op de wrat. De wrat wordt dan weggesneden, waarna vervolgens de basis van de wrat wordt vernietigd door middel van bevriezing of een elektrische naald. Ook kan een laser gebruikt worden om de wrat weg te branden.

Wat te doen tegen wratten?

Er zijn een aantal dingen die je kan doen tegen wratten: voorkom dat handen en voeten langdurig vochtig zijn, omdat HPV zich makkelijker verspreid in een vochtige omgeving. Vermijd ook het delen van handdoeken en kleding met andere mensen. Mocht je al wratten hebben, dan kan je voorkomen dat zij zich verspreiden door er niet aan te zitten. Ook kan het handig zijn om wratten af te dekken met een verband. Ook dien je nooit plekken met wratten te schrobben, kammen, of te scheren, omdat hierdoor het virus zich kan verspreiden. Was ook altijd de handen grondig na het aanraken van een wrat.

Voor het voorkomen van genitale wratten kan je onveilige seks vermijden, of alleen seks hebben met een partner waarvan je zeker bent dat hij of zij geen andere sekspartners heeft. Heb ook nooit seks met een persoon wanneer deze al wratten op zijn of haar genitaliën heeft.

Natuurlijk middel tegen wratten

Wanneer je zelf wratten wilt verwijderen, zijn er vele natuurlijke methoden die je zou kunnen proberen:

Knoflook: Knoflook heeft antivirale, antibacteriële, en antischimmel eigenschappen waarmee je infecties kan bestrijden.

 • Vermaal een teen knoflook en breng het aan op de wrat. Bind het vervolgens af met een verband, en laat het 20 minuten zitten. Was daarna de huid grondig af.
 • Doe dit tweemaal per dag en de bijtende werking van de knoflook zal ervoor zorgen dat de wrat uiteindelijk van de huid af valt. Bij het grotere wratten behandelen kan het wel langer duren voor de huid om te genezen.
 • Als alternatief kan je ook drie maal per dag een knoflook capsule nemen.

Appelcider Azijn: Net zoals knoflook heeft ook appelcider azijn antivirale, antibacteriële, en antischimmel eigenschappen.

 • Meng twee eetlepels appelcider azijn met een eetlepel water en breng deze oplossing aan op de wrat met een watje. Bind vervolgens de plek af met een verband. Doe dit een paar weken lang, en de wratten zullen uiteindelijk zwart worden en van de huid vallen.

Vitamine C: Vitamine C heeft een zeer hoge zuurgraad, en kan dus helpen bij het wratten behandelen en het aanpakken van HPV.

 • Verpulver twee tot drie vitamine C tabletten in een kom. Voeg daar een klein beetje water aan toe om een crème te maken. Breng deze crème vervolgens aan op de wrat en bind het af met een verband. In het begin zal het licht branden, maar dit gevoel zal snel verdwijnen.

Heet Water: Door wratten in heet water te dompelen verzacht je ze en zorg je ervoor dat de huid snel kan genezen. Heet water helpt ook tegen HPV en voorkomt mogelijke infecties. Gewoon heet water is goed genoeg, maar je kan er ook voor kiezen om er witte azijn aan toe te voegen om de behandeling nog effectiever te maken.

 • Verpulver twee tot drie vitamine C tabletten in een kom. Voeg daar een klein beetje water aan toe om een crème te maken. Breng deze crème vervolgens aan op de wrat en bind het af met een verband. In het begin zal het licht branden, maar dit gevoel zal snel verdwijnen.

Bakpoeder: Omdat bankpoeder antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen heeft, kan het helpen bij het wratten verwijderen.

 • Meng een theelepel witte azijn met bakpoeder en maak er een dikke crème van. Breng deze crème tweemaal per dag aan op de huid voor het wratten behandelen.
 • Je kan bakpoeder ook mengen met wonderolie om een crème te maken. Breng deze crème aan op de wratten en bind ze af met een verband. Laat dit verband gedurende de nacht zitten en verwijder het de volgende ochtend. Doe dit meerdere dagen lang totdat de wrat verdwenen is.

Aloë Vera: Aloë vera staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en is dan ook zeer effectief voor het wratten verwijderen.

 • Gebruik de gel uit de aloë vera bladeren om de wratten schoon te maken met een watje. Gebruik vervolgens een verband om het watje op de wrat te houden. Doe dit tweemaal per dag voor een aantal weken.

Theeboomolie: Theemboomolie bezit krachtige, antivirale eigenschappen, waardoor het zeer effectief is voor het wratten verwijderen. Omdat theeboomolie zeer sterk is, kan je het het beste eerst verdunnen met wat water.

 • Breng de theeboomolie meerdere keren per dag aan op de huid voor het wratten verwijderen. De olie wordt makkelijk opgenomen door de huid, en zal dus onmiddellijk beginnen met het bestrijden van HPV.

Wonderolie: Pure wonderolie kan gebruikt worden ter behandeling van verscheidene huidproblemen, waaronder wratten. Het belangrijkste bestandsdeel van wonderolie is ricinolzuur, wat bekend staat om zijn ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Wonderolie werkt het beste bij het platte wratten verwijderen.

 • Breng meerdere keren per dag de wonderolie aan op de huid voor het wratten verwijderen. Zorg ervoor dat de wratten goed bedekt zijn met olie.
 • Voordat je naar bed gaat, dien je een watje te dopen in wonderolie en deze aan te brengen op de wrat. Bind het watje vervolgens vast met een verband, en laat het gedurende de nacht zitten.
 • Verwijder in de ochtend het watje en maak de wrat schoon. Doe dit meerdere dagen, en de wrat zal uiteindelijk donker worden en van de huid vallen.

Bananenschillen: Bananenschillen zitten vol met antioxidanten die kunnen helpen bij het wratten verwijderen. De chemicaliën en oliën in bananenschillen helpen bij het wratten verwijderen, en ondersteunen het immuunsysteem bij het bestrijden van het virus.

 • Neem een stukje bananenschil en plaats deze op de wrat. Bind het vast met een verband en laat het daar gedurende de dag zitten. Je kan het beste groene schillen gebruiken in plaats van gele.
 • Je kan ook rustig over de wrat wrijven met een bananenschil. Afhankelijk van het type wrat is het wellicht nodig om dit iedere dag te doen voor meerdere weken.

Basilicum: De basilicum bladeren hebben krachtige antivirale, antibacteriële, en ontstekingsremmende eigenschappen voor het wratten verwijderen.

 • Vermaal een paar basilicum bladeren en wrijf deze over de wratten. Je kan ze ook op de wratten leggen en ze vervolgens vastbinden met een verband.
 • Doe dit tweemaal per dag voor snelle resultaten.

Aardappelen: Rauwe aardappelen zijn zeer effectief voor het wratten verwijderen. Het wordt dan ook al eeuwen hiervoor gebruikt.

 • Schil een aardappel en snij er een schijfje vanaf. Wrijf deze schijf over de wratten voor 5 minuten.
 • Doe dit driemaal per dag en de wrat zal snel verdwijnen.

Ananassap: De ananas heeft een zeer hoge zuurgraad en zit ook vol met enzymen. Gezamenlijk lossen het zuur en de enzymen het weefsel van de wrat op, waardoor deze verdwijnt. Het aanbrengen van ananassap kan dan ook een prikkelende of bijtende sensatie geven.

 • Pers een ananas uit om zijn sap te krijgen. Dompel de wrat voor 5 tot 10 minuten in het sap, en droog het vervolgens af met een schone doek. Doe dit 2 tot 3 keer dag om de wrat volledig te verwijderen.

Paardenbloem: Er zitten enzymen in de paardenbloem die helpen bij het wratten verwijderen, en ook voorkomen dat ze weer terugkomen. Kies gele paardenbloemen voor het wratten verwijderen.

 • Breek de stengel van de paardenbloem en pers het sap uit de stam direct op de wrat. Bind de wrat vervolgens af met een schoon verband. Doe dit tweemaal per dag totdat de wrat volledig verwijderd is.

Paardenbloem: Rauwe papaja is een natuurlijk middel voor het wratten verwijderen dat al eeuwen wordt gebruikt. De krachtige enzymen in papaja lossen het dode weefsel van de wratten op.

 • Maak een ondiepe inkeping in een papaja die nog niet rijp is, en verzamel het witte sap dat er uit komt. Meng dit dikke sap met wat water en breng het 2 keer per dag aan op de huid voor het wratten verwijderen.

Wat is molluscum contagiosum?

Molluscum contagiosum, ook wel bekend als waterwratjes, zijn gladde pukkeltjes gevuld met vocht. Zij kunnen over het hele lichaam voorkomen, en ontstaan vaak in groepjes. Molluscum contagiosum is besmettelijk en wordt veroorzaakt door een virus dat vooral voorkomt bij kinderen. De waterwratjes van molluscum contagiosum zijn licht glanzende en bolvormige pukkeltjes. Zij zijn er enigszins uit als kleine pareltjes met een wasachtige en doorschijnende kleur. In het midden hebben de waterwratjes van molluscum contagiosum een deukje. Meestal blijven ze klein en zijn ze minder dan een halve centimeter groot.

Producten voor molluscum contagiosum op shytobuy nl

ShytoBuy NL verkoopt verschillende producten die mogelijk tegen het pokkenvirus helpen. ZymaDerm is een product dat effectief is tegen molluscum contagiosum. Het vermindert en stopt huidirritaties door waterwratjes met een volledig natuurlijke en gepatenteerde formule. Deze gemakkelijk aan te brengen en pijnloze behandeling heeft klinisch bewezen waterwratjes te verminderen en te stoppen. Dit maakt het perfect voor zowel mannen als vrouwen die last hebben van het pokkenvirus. ZymaDerm is gemakkelijk aan te brengen zorgt voor resultaten binnen 30 dagen. Ook is het geschikt voor volwassenen en kinderen, is het gemaakt van een natuurlijke combinatie van gepatenteerde ingrediënten, heeft een klinisch bewezen werking bij verminderen en stoppen van bultjes en wratjes, kan het de irritatie van molluscum contagiosum aanzienlijk verminderen en is het gebruik ervan pijnloos. ZymaDerm kan verlichting geven bij pijn en irritatie door het pokkenvirus. De gepatenteerde formule is speciaal ontwikkeld om waterwratjes te bestrijden en te behandelen.

Daarnaast zijn er ook vele huisproducten die je mogelijk kan proberen tegen wratjes:

Gist - Mix gist met ricinusolie tot een homogene crème en breng dit middel in de nacht aan op de wrat. Vervolgens kan je dit het beste afdekken met een gaasje. Verwijder het verband de volgende ochtend en herhaal het zo vaak als nodig.

Baking soda - Wratjes kunnen ook behandeld worden met baking soda vanwege antibacteriële eigenschappen die dit middel heeft. Los baking soda op in water en was de huid met de wratjes met deze oplossing. Laat het drogen zonder af te spoelen, zodat de baking soda opdroogt en blijft inwerken. Herhaal het zo vaak als gewenst.

Gezonde Voeding - Ook onze voeding kan het ontstaan van wratten verhinderen of bevorderen. Stel je dieet samen met voedingsmiddelen die het afweersysteem versterken zoals knoflook, rijst, citrusvruchten, zoete aardappel en zonnebloempitten.

Knoflook - Smeer de wratten dagelijks in met versgesneden knoflook en eet regelmatig verse knoflook. Verfris je adem door nadien op een takje peterselie te kauwen. Hou je absoluut niet van de sterke geur van knoflook, kies dan voor knoflookcapsules.

Heet water - Onderzoek heeft aangetoond dat het wratten onderdompelen in heet water effectief tegen hen kan zijn. Het warme water verweekt de wrat en doodt de aanwezige viruscellen. Wees echter voorzichtig met heet water en pas op voor verbranding.

Vitamine C - Bedek de wrat met vitamine C. Je kan een vitamine C-tablet tot poeder vermalen en vervolgens mengen met water tot je een gladde crème krijgt. Breng deze crème vervolgens aan op de wratjes en dek hen af met een pleister. De zuurtegraad van vitamine C werkt in op de wrat en versnelt het genezingsproces.

Vitamine E - Omwikkel de huid met de wratjes met vitamine E. Verpulver een vitamine E-tablet of open een capsule met vitamine E en meng het poeder met een beetje olie. Breng dit mengsel aan op de wrat en omwikkel het met een verband. Doe dit driemaal per dag voor de beste resultaten. Laat de huid ’s nachts ademen en herhaal de behandeling opnieuw de volgende dag.

Wratten verwijderen met producten van shytobuy nl

ShytoBuy NL heeft een groot aanbod aan natuurlijke producten die helpen bij het wratten weghalen. Het bestellen van een product via ShytoBuy NL is zeer eenvoudig. Wij maken gebruik van een beveiligd betalingssysteem, en het is mogelijk om jouw rosacea behandeling de volgende dag al in huis te hebben. Plaats je bestelling op een werkdag voor 16.00 uur, en je zal het gewenste product de volgende dag in huis hebben.

* Wij maken u erop attent dat de resultaten van onze producten per individu kunnen variëren. Het wordt aanbevolen deze producten te gebruiken naast een voedzaam gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Alle klant beoordelingen op deze website zijn oprecht.