maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Laagste prijs garantie
We vergelijken onze prijzen

Gratis verzending vanaf €40
Verzonden met DPD

Bescherming van klantgegevens
Uw gegevens zijn veilig bij ons

Natuurlijke Methoden om de Huid te Bleken

Er zijn vele redenen waarom de huid donkerder kan worden. Gelukkig zijn er ook vele verschillende methoden waarmee jij de huid lichter kan maken.

de huid op een natuurlijke wijze lichter maken

Een donkere of doffe huid kan het gevolg zijn van te veel blootstelling aan de zon, vervuiling in de omgeving, medische aandoeningen, een droge huid, stress, een slechte levensstijl en langdurig gebruik van chemische cosmetica. Mensen die problemen hebben met hun donkere huid werken dan ook hard om een lichtere en meer egale huid te krijgen. De markt is dan ook overspoeld met producten die de huid lichter zouden maken, zoals zalfjes en lotions. Zulke producten kunnen echter schadelijke bestandsdelen bevatten die de huid kunnen beschadigen. Daarnaast kunnen deze producten ook zeer duur zijn.

Gelukkig zijn er ook een hoop natuurlijke methoden waarmee jij op een goedkope en veilige manier de huid lichter, mooier en egaler kan maken. Zo bespaar je niet alleen geld, maar bescherm je ook de huid tegen schadelijke bestandsdelen.

yoghurt

Yoghurt - een bijproduct van melk - bevat vele voedingsstoffen die goed zijn voor de huid. Daarnaast bevat het ook melkzuur die kan helpen bij het bleken van de huid. Er zijn dan ook vele manieren waarop yoghurt gebruikt kan worden om de huid lichter te maken. Een van de voordelen van yoghurt is ook dat het geschikt is voor ieder huidtype.

Wrijf zachtjes yoghurt op je huid. Laat het daar een paar minuten zitten en was het vervolgens af met lauw water. Doe dit iedere dag en je zal na een paar weken al de eerste verbeteringen gaan zien qua uitstraling. Ook kan je verse yoghurt mengen met een halve eetlepel honing. Breng dit mengsel aan op het gezicht en de nek. Laat het daar 10 tot 15 minuten zitten en was het vervolgens af met water. Door dit dagelijks te doen verbeter je het aanzicht en de kleur van je huid. Ook kan je een beetje citroensap toevoegen aan de yoghurt voor maximaal effect. Breng dit aan op het gezichtt als een gezichtsmasker. Zo blijft de huid soepel en gehydrateerd.

sinaasappels

Het belangijkste bestandsdeel voor huidverzorging is vitamine C. Sinaasappels zitten vol met citamine C en deze vruchten zijn dan ook ideaal voor wanneer je een lichtere huid wilt krijgen. Het regelmatig consumeren van verse sinaasappels kan een enorme verbetering zijn voor de huid en ook de huid soepeler maken. Je kan op twee manieren de huid lichter maken met sinaasappels.

Ten eerste kan je twee eetlepels sinaasappelsap nemen en deze mengen met een beetje kurkuma poeder. Breng dit mengsel aan op het gezicht en de nek voordat je gaat slapen. Je kan dit mengsel ook aanbrengen op de handen en benen. Was het de volgende af voor het beste effect. Door dit dagelijks te doen zal je al snel significante verbeteringen voor de huid zien. Een tweede optie is om sinaasappelschillen te vermalen tot een poeder. Meng een eetlepel van dit poeder met yoghurt om een zalf te maken. Breng deze zalf op het gezicht aan en laat het daar 15 tot 20 minuten zitten. Spoel het vervolgens af met water. Deze zalf zorgt ervoor dat vlekjes op de huid minder zichtbaar worden. Doe dit tweemaal per week voor de beste resultaten.

gram bloem

Gram bloem behoort tot de beste bestandsdelen voor producten die helpen met het verlichten van de huid. Grambloem bevat namelijk meerdere voedingsstoffen die de huid gezond en sterk houden. Door dit middel iedere dag op de huid aan te brengen verwijder je niet alleen overtollig talg, maar zorg je er ook voor dat de huid goed gehydrateerd blijft. Meng wat gram bloem met een klein beetje water om een dikke zalf te maken. Breng deze zalf vervolgens aan op het gezicht, de handen en de benen. Laat de zalf zitten totdat deze is opgedroogd en spoel het vervolgens af met water.

honing

Honing helpt met het lichter maken van de huid doordat het deze hydrateert. Een droge huid is namelijk een veel voorkomende reden waarom de huid donkerder kan worden. Daarnaast helpt honing ook tegen micro-organismen die kunnen bijdragen aan donkere plekken en littekens op de huid. Breng pure honing aan op het gezicht en laat het daar een paar minuten zitten voordat je het afwast met lauw water. Deze simpele behandeling zal helpen met het verwijderen van dode huidcellen, waardoor de huid er lichter en frisser dan ooit uit gaat zien. Doe dit eenmaal per dag voor het beste resultaat.

Ook kan je een gezichtsmasker maken met honing. Meng een theelepel honing met citroensap, melkpoeder, een amandelolie. Breng dit mengsel aan op het gezicht en laat het daar 10 tot 15 minuten zitten. Was het vervolgens af met koud water. Doe dit iedere dag voor de beste resultaten.

probeer het zelf

Er zijn dus meerdere methoden om op een veilige en snelle manier de huid te bleken, zonder gebruik te maken van kunstmatige producten. Probeer deze methoden eens zelf en laat ons weten hoe succesvol ze zijn.

Andere interessante artikelen