maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Welke bleekcrème kiezen en gebruiken voor de schaamstreek

Het is inmiddels een trend om bleekcrèmes te gebruiken voor de meer intieme delen van het lichaam. Dit wordt met name gedaan door mensen die ervoor kiezen om ook hun schaamstreek netjes te onderhouden. Het komt namelijk veel voor dat de intieme delen van het menselijk lichaam een donkerdere huid hebben dan de rest van het lichaam.

Het is belangrijk om goed na te denken over welke crèmes je voor intieme plekken wilt gebruiken, aangezien deze plekken zeer gevoelig zijn en dus heftig kunnen reageren op bepaalde middelen.

Raadpleeg een dermatoloog

Voordat je begint met het kiezen van een mogelijke crème voor de intieme delen, is het belangrijk om eerst een dermatoloog te raadplegen voor professioneel advies. Deze professionals kunnen jou vertellen wat de beste crèmes zijn voor jouw huidtype. Zo kan jij de beste resultaten krijgen, en voorkom je mogelijke aandoeningen of ongelukken met de crèmes. De dermatoloog kan je ook vertellen wat de mogelijke bijwerkingen kunnen zijn van bepaalde producten. Daarnaast kan je ook nog online onderzoek doen, mocht je liever niet naar een dermatoloog willen stappen.

Welke producten moet je vermijden?

Wanneer je zoekt naar de beste producten voor het bleken van de schaamstreek, dien je producten te vermijden die mogelijk hydroquinone bevatten. Dit bleekmiddel is weliswaar zeer effectief, maar het heeft ook ernstige bijwerkingen en dient absoluut niet gebruikt te worden. Een ander schadelijk middel is lood.

Let op de ingrediënten

Het bleken van de schaamstreek is een delicaat proces, en ongelukken kunnen snel gebeuren wanneer je de foute producten kiest. Weliswaar zijn de meeste producten veilig, maar het is belangrijk om altijd de labels te lezen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de ingrediënten, mocht je een mogelijke allergie hebben voor een van deze ingrediënten. Kies producten met zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten om te voorkomen dat je mogelijk problemen krijgt met agressieve chemicaliën.

Welke producten te kiezen?

Voor de schaamstreek is het het beste om vloeibare bleekmiddelen te kiezen, aangezien deze het snelst en het makkelijkst geabsorbeerd kunnen worden door de huid van de schaamstreek. Een goed voorbeeld hiervan is de Star White Crème. Deze crème bestaat exclusief uit natuurlijke ingrediënten, en omdat het een vloeistof is kan het gebruikt worden voor de schaamstreek. Niet alleen helpt deze crème bij het verlichten van de huid, maar het helpt ook tegen donkere plekken en littekens.

Wees voorzichtig met bleek crèmes

Om te voorkomen dat je last krijgt van mogelijke bijwerkingen, dien je altijd te beginnen met de crèmes eerst op een kleine plek op het lichaam aan te brengen. Breng een klein beetje crème aan op een plekje van de huid en wacht vervolgens 24 uur om te zien wat er mogelijk gebeurt. Bij mogelijke irritatie is de crème dus niet geschikt voor verder gebruik. Gebeurt er niets, dan kan je de crème met een gerust hart gebruiken.

Maak bij het aanbrengen van de crème geen gebruik van je vingers. Bleekproducten voor de schaamstreek zijn namelijk anders dan normale bleekproducten qua ingrediënten. Het is onduidelijk of deze ingrediënten mogelijk een negatief effect op de vingers zullen hebben, maar het is toch het beste om de vingers maar niet te gebruiken. In plaats daarvan kan je het beste een watje gebruiken, of een zachte borstel.

Houdt de vagina droog en schoon wanneer je bleekcrèmes gebruikt. Het is zeer belangrijk dat het gebied rondom de vagina droog en schoon is wanneer je de crème aanbrengt, omdat er anders een mogelijke reactie kan optreden tussen het vuil en de crème. Ook lichaamsvloeistoffen kunnen mogelijk negatief reageren op de crème.

Zorg er bij het gebruik van de crème ook voor dat er niets binnen het lichaam komt. Deze crèmes zijn uitsluitend bedoelt voor de oppervlakte van de huid, en het mag dus niet gebeuren dat zij mogelijk binnen de vagina, penis, of anus komen. Ook mag de huid geen enkele infectie hebben wanneer de crème wordt aangebracht, aangezien de infectie negatief kan reageren op de crème.

Concluderend

Zowel bij het kiezen als gebruiken van bleekcrèmes voor de intieme delen, is het belangrijk om de tijd te nemen en het niet te overhaasten. Kies een goede en natuurlijke crème waarmee je veilig aan de slag kunt. Wij raden de Star White Crème aan, vanwege zijn natuurlijke ingrediënten, bekendheid en goede reviews.

Andere interessante artikelen