maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

7 veilige en natuurlijke huidverlichtende ingrediënten die werken

In de hoop donkere vlekken te verlichten en een gelijkmatige teint te bereiken, wenden veel mensen zich tot chemisch beladen crèmes die onmiddellijke resultaten beloven. Hoewel ze krachtig genoeg zijn om jou de gewenste resultaten te geven, zijn ze niet zonder nadelen en langetermijneffecten. Gelukkig heeft deze zorg een nieuwe golf in de huidverzorgingsmarkt gecreëerd met een breed scala aan producten gemaakt met natuurlijke en verhelderende ingrediënten!

Wat is een verhelderende huid?

Chemische bleekmiddelen werken om jouw huid op te fleuren door het melaninepigment te blokkeren. De meeste chemische producten zijn echter kankerverwekkend en hebben veiligheidsproblemen. Het is dus alleen logisch om producten met overdreven claims te vermijden, omdat ze je hard kunnen terugslaan. De meest ideale manier om een ongelijkmatige teint en donkere vlekken te verhelpen, is door een natuurlijk product te gebruiken dat dagelijks kan worden aangebracht voor maximale resultaten. Afhankelijk van jouw huidtype en persoonlijke behoeften, zijn hier 7 huid verhelderende ingrediënten om jou te helpen op natuurlijke wijze een stralende huid te bereiken:

 1. Berendruif-extract voor donkere vlekken

  Berendruif extract is een natuurlijke huidverlichter die ook donkere vlekken, huidpigmentatie en littekens corrigeert. Een ander groot voordeel van berendruif is dat het zonnefilters bevat die de impact van blootstelling aan de zon kunnen verminderen en de tekenen van veroudering kunnen vertragen.

 2. Zoethoutextract voor een stralende huid

  Deze krachtige natuurlijke huidverlichter wordt vaak gebruikt voor de behandeling van schade door de zon, ouderdomsvlekken, melasma en andere huidproblemen. Zoethout helpt ook om overtollige olie onder controle te houden en wallen en jeuk te kalmeren.

 3. Arganolie voor een ongelijkmatige teint

  Ook bekend als vloeibaar goud, helpt arganolie het verschijnen van vlekken te verminderen en de melaninegroei te stoppen om jouw natuurlijke glans te versterken. Arganolie geeft je huid een jeugdige uitstraling door de schade als gevolg van oxidatieve stress te verminderen.

 4. Wortel voor een stralende huid

  Wortelen zijn rijk aan vitamine A, E en bètacaroteen. Zoek dus naar producten die wortelolie bevatten. Het voedt ook de huid en verhoogt de weerstand tegen blootstelling aan de zon.

 5. Avocado-olie voor ouderdomsvlekken en littekens

  Dit superfood zit boordevol met de goedheid van vitamine A, B, C, E en essentiële voedingsstoffen, mineralen en enkelvoudig onverzadigde vetten zoals linolzuur. De avocadopulp bevat al deze hydraterende oliën die helpen om rimpels te voeden, glad te strijken en een stralende huid te krijgen.

 6. Niacinamide voor pigmentatie

  Niacinamide is een vorm van vitamine B-3 die ouderdomsvlekken en huidpigmentatie actief vermindert. Bij plaatselijk gebruik kan het het gehalte aan vetzuren en ceramide in de huid verhogen, waardoor je een zachte en gladde huid krijgt die er stevig en jeugdig uitziet. Niacinamide kan ook helpen om hyperpigmentatie te verminderen en de huid te laten stralen.

 7. Ginseng voor een verjongde huid

  Dit krachtige kruid helpt bij het bestrijden van pigmentvlekken en een ongelijkmatige teint. Het maakt de teint lichter, helderder en stralender door de productie van melanine te remmen en de huid te beschermen tegen schade door de zon en UV-straling.

Het uiteindelijke doel van huidverlichting is om oneffen huidskleur en donkere vlekken voorzichtig te verwijderen door melanine en schade door de zon te remmen. Wanneer je dus producten koopt die de huidskleur verlichten, zoek dan naar producten met natuurlijke verhelderende ingrediënten die jouw uitstraling kunnen herstellen zonder schade aan te richten.

Andere interessante artikelen