maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Laagste prijs garantie
We vergelijken onze prijzen

Gratis verzending vanaf €40
Verzonden met DPD

Bescherming van klantgegevens
Uw gegevens zijn veilig bij ons

Natuurlijke Bleekmiddelen voor de Huid

Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam en ook de belangrijkste verdediging tegen infecties en ziekten. Het kan dus niet overschat worden hoe belangrijk het is om goed voor de huid te zorgen.

Als je last krijgt van donkere vlekken, pigmentatie, of vlekjes op de huid, dan moet je direct optreden om verdere verspreiding van dit probleem te voorkomen. Het goede nieuws is dat problemen met verkleuringen snel en makkelijk verholpen kunnen worden. Er zijn talloze huismiddeltjes waarmee je makkelijk en snel de huid lichter kan maken, en lelijke vlekken kan verwijderen.

De risico's van bleekbehandelingen

Vele bleekproducten maken gebruik van hydrochinon en kwik. Deze ingrediënten maken de huid lichter doordat zij de productie van melanine in de huid verminderen. Melanine is de chemische stof in de huid die het donkerder maakt. Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat deze bestanddelen op de lange termijn veel schade aan het lichaam kunnen aanrichten. Weliswaar dragen deze bestanddelen bij aan een lichtere huid, maar ze zorgen ook voor snellere veroudering van de huid, en zij kunnen ook bijdragen aan ernstige gezondheidsklachten. Gelukkig zijn er vandaag de dag ook vele natuurlijke producten op de markt die net zo effectief zijn als de synthetische producten, maar dan zonder de schadelijke bijwerkingen. Deze bestanddelen absorberen UV-stralen en remmen de productie van melanine.

Citruszuur

Citroensap en sinaasappelschillen zijn natuurlijke bleekmiddelen voor de huid. Zij bevatten veel vitamine C, wat een belangrijke rol speelt in de productie van collageenvezels, wat bijdraagt aan een jonge en soepele huid. De lokale toepassing van vitamine C kan bijdragen aan een vertraging van de productie van melanine. Hierdoor zal de huid minder bruin worden, en zal ook de kans op pigmentatie verkleinen.

Kojinezuur

Kojinezuur is een wit, kistallijn poeder, wat wordt verkregen uit een schimmel uit Azië. Kojinezuur wordt al eeuwen gebruikt in Japan als een natuurlijk middel om de huid te verlichten. De Amerikaanse Academie van Dermatologen heeft klinisch aangetoond dat Kojinezuur de kans op hyperpigmentatie vermindert. Dit zuur werkt namelijk door middel van het remmen van de functie van de eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de productie van melanine. Daarnaast is het ook een nuttig antioxidant dat de huid beschermt tegen externe gevaren, zoals zonlicht.

Zoethout

Het sap dat wordt verkregen uit de wortels van zoethout wordt al eeuwen gebruikt in de Chinese geneeskunde voor het behandelen van talloze huidaandoeningen. In de vroege jaren negentig kwamen Japanse wetenschappers tot de ontdekking dat bepaalde verbindingen in zoethout helpen bij het absorberen van UV-straling, en dat het daarnaast ook zeer effectief is voor het bleken van de huid.

Een klinisch onderzoek heeft aangetoond dat zoethout de melanine-producerende enzymen kan remmen met maar liefst 50 procent, en dat zonder schade aan de huidcellen te brengen. Zoethoutextract is voor de behandeling van hyperpigmentatie zeer effectief en kan ook worden gebruikt om de schade van acne-uitbraken te minderen. Daarnaast bevat het ook infectie-remmende eigenschappen die helpen de huid te kalmeren en roodheid te remmen.

De Berendruif

Dit bestandsdeel voor huidblekers komt uit de bladeren van de Berendruifplant. De bladeren van de Berendruif worden gebruikt als een bindmiddel in vele cosmetica producten, en daarnaast kan het ook bijdragen aan het verlichten van de huid. Het is bewezen dat Berendruif bijdraagt aan de vermindering van sproeten, donkere vlekken, en andere verkleuringen van de huid. Onderzoeken hebben uitgewezen dat een kleine hoeveelheid Berendruif al genoeg kan zijn om het lichter huid effect te verwezenlijken. Daarnaast is Berendruif ook een krachtige UV-filter die ervoor zorgt dat de huid minder blootgesteld wordt aan de zon, wat ook helpt tegen ouderdomsverschijnselen.

Indische kruisbes

Het extract van de Indische kruisbes is zeer rijk aan antioxidanten, en bevat daarnaast vele anti-microbiële eigenschappen. Ook is het rijk aan vitamine C, wat de huid beschermt tegen de schade van de zon, en de kans op hyperpigmentatie vermindert.

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van Indische kruisbes bijdraagt aan het meer egaler maken van de huidskleur bij mensen. Het is dus een ideaal middel voor mensen die last hebben van vlekjes, sproeten, en andere verkleuringen van de huid. Daarnaast is ook aangetoond dat Indische kruisbes helpt bij het beschermen van de huid tegen oxidatieve stress, wat de kans op rimpels vermindert, en wat ook de productie van melanine vermindert.

Natuurlijke bleekmiddelen

Bovenstaande ingrediënten zijn natuurlijke alternatieven voor schadelijke producten. Gelukkig zijn er ook natuurlijke producten die deze ingrediënten gebruiken om de huid te verlichten. Misschien wel een van de meest bekende lotions voor het verlichten van de huid is de Eco Masters Wortel & Argan Lotion. Deze lotion staat al tijden bekend om de natuurlijke ingrediënten en vele positieve reviews.

Andere interessante artikelen