maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Belangrijke Huidsverzorgingstips

Iedereen wil een mooie huid. Rimpels en huidklachten proberen wij zo veel mogelijk te voorkomen en verminderen. Of het nu gaat om acne of rosacea, het is belangrijk om te weten wat nu goede huidverzoringsmethoden zijn. Met alle huidproducten en zalven die er tegenwoordig worden verkocht, kan het lastig zijn om door de bomen nog het bos te zien.

In principe dient een goede huidverzorgingsroutine te bestaan uit drie onderdelen: voedingsstoffen, bescherming, en vernieuwing. De invulling van deze drie onderdelen is afhankelijk van je huidtype, mogelijke huidproblemen, en ook je levensstijl. Geen enkel lichaam en huidtype is het hetzelfde, en daar dient dan ook rekening mee te worden gehouden.

Voedingsstoffen

De huid is het grootste orgaan van het lichaam, en deze staat in constant contact met alle andere organen. Dit betekent dat de huid weerspiegelt wat er aan de binnenkant van het lichaam gebeurt. Wanneer de organen aan de binnenkant zich slecht voelen, dan zal de huid er slecht uit zien. Wanneer je het lichaam vult met ongezonde stoffen en middelen, dan zal dit ook een effect hebben op de huid. De eerste stap naar een gezonde huid is er dus voor zorgen dat de binnenkant gezond wordt. Je kan immers wel allerlei dure schoonheidsproducten kopen, maar als datgene onder de huid in slechte staat verkeert, zullen deze producten maar weinig effect hebben.

Een gezond, vers, en gevarieerd voedingspatroon brengt vele voordelen voor degezondheid met zich mee, en deze voordelen zullen ook veel effect op de huid hebben. De heeft voornamelijk vitamines en antioxidanten nodig. Deze vitamines zijn te vinden in groente, fruit, en donkere chocolade. Vitamine C is belangrijk omdat het helpt bij de productie van collageen, wat essentieel is om de huid flexibel en jong te houden. Ook is vitamine C een krachtige antioxidant die bijdraagt aan een goede opname van ijzer door het lichaam. Antioxidanten zijn belangrijk omdat zij de huid beschermen tegen vrije radicalen, gevaarlijke deeltjes in de lucht die zorgen voor een snelle veroudering van de huid.

Bescherming

Net zoals alles wat ons lichaam binnenkomt een effect op de huid heeft, zo heeft ook alles wat aan de buitenkant in contact komt met de huid, ook effect op hoe de huid eruit zal zien. Iedere dag wordt onze huid blootgesteld aan de schadelijke straling van de zon, de ruige elementen van het weer, en aan allerlei vervulingen die in de lucht hangen. Deze factoren hebben allemaal effect op de huid, en kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan rimpels en snelle veroudering. Het is dus belangrijk om de huid te beschermen tegen de buitenwereld met een goede zorgroutine.

Met name de zon is een grote bedreiging voor onze huid. Blootstelling aan de straling van deze ster kan namelijk tot ernstige schade aan de huid leiden. Het is dan ook belangrijk om de huid regelmatig in te smeren met zonnebrandcrème. Bij het selecteren van de juiste crème is het belangrijjk om te onthouden dat deze zowel tegen UV-A als UV-B straling moet beschermen. Beide vormen van ultraviolet licht zijn namelijk schadelijk voor de huid. Ook kan het verstandig zijn om een brede hoed te dragen. De brede rand van een hoed beschermt namelijk het gezicht en de schouders tegen de zon, en fungeert zo als een draagbare parasol. En blijft natuurlijk zo veel mogelijk in de schaduw wanneer je buiten komt.

Het eten van tomaten kan ook zeer effectief zijn om je tegen de straling van de zon te beschermen. De lycopeen in tomaten kan jouw lichaam helpen om zicht beter te verdedigen tegen schadelijjke tralingen. Maar alleen tomaten eten zal niet genoeg zijn.

Vernieuwing

Onze huid is constant bezig zichzelf te vernieuwen; oude huidcellen verdwijnen en worden vervangen door nieuwe huidcellen. Dit betekent dat de huid zich kan herstellen van eerder opgelopen schade, zoals een verbrande huid of een slechte reactie op een huidverzorgingsproduct. Dit geeft je de vrijheid om experimenteren met nieuwe producten en om van tijd tot tijd de routine te veranderen. Deze vernieuwing kan ook bevorderd worden om de huid jong en fris te houden.

Een goede manier om die vernieuwing te bevorderen, is door regelmatig te sporten om de bloedcirculatie te stimuleren. Dit kan ook positief bijdragen aan de circulatie van de huid, waardoor deze zich vaker zal vernieuwen. Door regelmatig te sporten zorg je er ook voor dat de haarvaten in de huid optimaal blijven functioneren, waardoor alle voedingsstoffen goed naar de huid kunnen komen. Tijdens het sporten wordt ook vet door spiermassa vervangen, waardoor bijvoorbeeld problemen met cellulitis minder worden. Ook de producten vanSkin Doctors kunnen enorm helpen bij de vernieuwing van de huid

Andere interessante artikelen