maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Het effect van hormonen op haaruitval

Hormonen zijn een van de meest essentiële stoffen in ons lichaam. Ze beïnvloeden alles, van bijvoorbeeld haargroei tot acne. In dit artikel proberen we je kort de relatie tussen hormonen haaruitval toe te lichten.

Hormonen zitten in je bloed en stromen dus door je hele lichaam. Hormonen worden door het bloed naar je organen geleid en hier beïnvloeden ze de functie van het lichaam. Een kleine verandering in je hormoon balans kan je lichaam opmerkelijk veranderen. Er zijn verschillende soorten haaruitval die worden veroorzaakt door hormonale veranderingen.

Erfelijke haaruitval, oftewel Alopecia Androgenetica

De relatie tussen hormonen en haaruitval is voor een groot deel bekend. Hierbij is de grootste boosdoener het hormoon dihydrotestosteron (DHT). DHT wordt gevormd uit een mannelijk hormoon testosteron, 5-alpha-reductase enzym. Ondanks dat het een mannelijk hormoon betreft, komt het zowel bij mannen als vrouwen voor. Het uitvallen van haar begint in de haarwortelzakjes van de hoofdhuid. 3-alphahydroxysteroid dehydroganese kan ervoor zorgen dat DHT afgebroken kan worden, maar als dat niet gebeurt bindt DHT zich aan de androgene receptoren. Dit klinkt lastig, maar het betekent dat de groeilengte in de hoofdhuid verkleint wordt en minder diep in jouw hoofdhuid vast zit. Hoe kleiner de groeifase, hoe groter de kans dat het haarwortelzakje uiteindelijk afsterft. Wanneer het haarwortelzakje afsterft is er geen sprake meer van haargroei. Naar mate dit proces zich ontwikkeld, zullen de haren kleiner en dunner worden om vervolgens kale plekken achter te laten.

Producten tegen haaruitval

Er zijn vele producten op de markt die helpen tegen het uitvallen van haar. Sommige kunnen helpen met het stimuleren van de haargroei, sommigen werken totaal niet. Onderstaande producten zijn al jaren beschikbaar en staan bekend om hun effectieve werking.

Revita Shampoo

In 2012 voerden onafhankelijke onderzoekers van een overheidsbureau een klinische studie uit naar de effectiviteit van Revita Shampoo. Tijdens deze studie rapporteerde 90% van de vrijwilligers minder haaruitval, 85% beter uitziend haar, 75% een schoner gevoel en 70% snellere haargroei.

De ingrediënten in de Revita Shampoo hebben de volgende werking: haargroei stimulerende stoffen, antioxidanten, DHT remmers, Biotine en aminozuren. Dankzij deze unieke formule is Revita Shampoo succesvol gebleken en kan de Revita Shampoo je helpen om haaruitval tegen te gaan. Revita Shampoo is eenvoudig te gebruiken en heeft slechts 3-5 minuten nodig om in te trekken.

Spectral.DNC-N

Spectral.DNC-N staat bekend om zijn DHT-remmende eigenschappen. Samen met Revita Shampoo is dit een van de bestverkochte haargroei middelen ter wereld. Spectral.DNC-N is ontwikkeld tegen dunner en zwakker wordend haar. De geavanceerde Nanosome technologie zorgt ervoor dat alle ingrediënten op de juiste plek belanden.

Eco Masters Hair-Plus Masker

Het haarmasker van Eco Masters staat bekend om zijn natuurlijke ingrediënten. Dit masker is speciaal ontwikkeld tegen fijn en verzwakt haar. De natuurlijke ingrediënten in dit masker zorgen ervoor dat het haar optimaal versterkt wordt. Dit masker is populair omdat het slechts tweemaal per week aangebracht hoeft te worden, maar wel effectief resultaat laat zien.

Andere interessante artikelen