• Onze laagste prijs garantie

  We vergelijken onze prijzen

 • Gratis levering vanaf €50

  Kies een leverdatum die past

 • Sinds 2017

  Betrouwbaarheid

 • Bescherming van klantgegevens

  Uw gegevens zijn veilig en beveiligd bij ons

Het effect van hormonen op haaruitval

Hormonen zijn een van de meest essentiële stoffen in ons lichaam. Ze beïnvloeden alles, van bijvoorbeeld haargroei tot acne. In dit artikel proberen we je kort de relatie tussen hormonen haaruitval toe te lichten.

Hormonen zitten in je bloed en stromen dus door je hele lichaam. Hormonen worden door het bloed naar je organen geleid en hier beïnvloeden ze de functie van het lichaam. Een kleine verandering in je hormoon balans kan je lichaam opmerkelijk veranderen.

Erfelijke haaruitval, oftewel Alopecia Androgenetica

De relatie tussen hormonen en haaruitval is voor een groot deel bekend. Hierbij is de grootste boosdoener het hormoon dihydrotestosteron (DHT). DHT wordt gevormd uit een mannelijk hormoon testosteron, 5-alpha-reductase enzym. Ondanks dat het een mannelijk hormoon betreft, komt het zowel bij mannen als vrouwen voor.

Het uitvallen van haar begint in de haarwortelzakjes van de hoofdhuid. 3-alphahydroxysteroid dehydroganese kan ervoor zorgen dat DHT afgebroken kan worden, maar als dat niet gebeurt bindt DHT zich aan de androgene receptoren. Dit betekent dat de groeilengte in de hoofdhuid verkleint en minder diep in jouw hoofdhuid vast zit. Hoe kleiner de groeifase, hoe groter de kans dat het haarwortelzakje uiteindelijk afsterft. Wanneer het haarwortelzakje afsterft is er geen sprake meer van haargroei. Naar mate dit proces zich ontwikkeld, zullen de haren kleiner en dunner worden om vervolgens kale plekken achter te laten.

Vrouwen en DHT remmers

Niet alle producten die DHT remmers bevat, zijn geschikt voor vrouwen. Als je als vrouw te maken heeft met erfelijke haaruitval, is het belangrijk om jouw situatie goed te onderzoeken voordat u producten uitprobeert.

Revita Shampoo

Indien je als vrouw inderdaad te maken hebt met erfelijke haaruitval, kan Revita van DS laboratories een oplossing zijn.

In 2012 voerden onafhankelijke onderzoekers van een overheidsbureau een klinische studie uit naar de effectiviteit van Revita. Tijdens deze studie rapporteerde 90% van de vrijwilligers minder haaruitval, 85% beter uitziend haar, 75% een schoner gevoel en 70% snellere haargroei.

De ingrediënten in de Revita Shampoo hebben de volgende werking: haargroei stimulerende stoffen, antioxidanten, DHT remmers, Biotine en aminozuren. Dankzij deze unieke formule is Revita Shampoo succesvol gebleken en kan de Revita Shampoo je helpen om haaruitval tegen te gaan. Revita Shampoo is eenvoudig te gebruiken en heeft slechts 3-5 minuten nodig om in te trekken.

Er zijn veel producten beschikbaar die de problemen van haaruitval tegengaan. Bij ShytoBuy kun je kiezen tussen shampoos, zoals Revita Shampoo, maar zijn er ook capsules en laserapparaten beschikbaar. Meer informatie over haaruitval is terug te vinden in onze categorie haaruitval. Naast Revita Shampoo zijn er meerdere producten te vinden die mogelijk aansluiten bij jouw vraag.