maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Laagste prijs garantie
We vergelijken onze prijzen

Gratis verzending vanaf €40
Verzonden met DPD

Bescherming van klantgegevens
Uw gegevens zijn veilig bij ons

5 Beste Essentiële Oliën Tegen Roos

Aargh, Roos! Als je een droge, schilferige hoofdhuid hebt, dan weet je dan het niet makkelijk is. Roos kan ook resulteren in talg en het kan ook kleine olieachtige bosjes vormen. Het overschot aan olie en dode huidcellen kan ook irritatie en roodheid veroorzaken op de hoofdhuid en de meeste mensen raadplegen commerciële behandelingen voor een snelle fix. Echter zijn dit soort behandelingen niet erg effectief tegen roos. Maar hoe bestrijd je roos dan wel? Met natuurlijke oliën! Dus als jij een natuurlijke en effectieve behandeling zoekt waardoor je hoofdhuid en haar gezond blijft, dan zijn hier de 5 beste oliën tegen roos!

 1. Argan

  Arganolie is een rijke bron van linolzuren, antioxidanten, omega-6-vetzuren en vitamine A, C en E, en is dus erg gunstig bij de behandeling van roos. Het kan de ontsteking van je hoofdhuid helpen verminderen, wat resulteert in jeuk, schilfers en roos. Je kunt deze veelzijdige olie gebruiken met je gewone haarolie, als haarmasker, als haarspray en ook als hoofdhuidbehandeling!

 2. Tea Tree

  Tea tree is ook een van de beste essentiële oliën voor de behandeling van roos omdat het zowel schimmelwerend als antibacterieel is. Als gevolg hiervan kan het vervelende indringers die je hoofdhuid aanvallen efficiënt afweren. Tea tree olie helpt ook de haarzakjes ontstoppen en voedt je haarwortels. Voeg gewoon 4 tot 5 druppels tea tree olie toe aan 2 of 3 eetlepels basisolie, zoals castorolie of olijfolie, en masseer je haar en hoofdhuid in met het mengsel. Geef het even de tijd om in te trekken voordat je je haar weer wast. Volg deze procedure 2 tot 3 keer per week totdat je een verbetering ziet en verminder vervolgens de toepassing geleidelijk tot slechts één keer per week.

 3. Rozemarijn

  Rozemarijn staat bekend om de herstellende werking, en dus is het zeer effectief in de behandeling tegen een droge hoofdhuid en roos. Het werkt ook ontstekingsremmend wat het een ideale oplossing maakt om bacteriën en schimmel te bestrijden die de oorzaak zijn van roos.

 4. Fenegriek

  Fenegriek wordt veel gebruikt wanneer het gaat over het behandelen van haarproblemen. Het zit vol met foliumzuur, proteïne, nicotinezuur en vitamine A, K en C. Fenegriekolie is een krachtige en effectieve olie voor de behandeling van roos, jeuk en een droge hoofdhuid. Het kan echt wonderen doen voor je haar in combinatie met kokosolie.

 5. Manuka

  Manuka heeft antibacteriële eigenschappen die de groei van bacteriën remmen. Dus als je roos hebt, dan is manuka een belangrijke olie om dit te bestrijden. Masseer slechts een paar druppeltjes manuka in op je hoofdhuid om een droge en jeukende hoofdhuid te verhelpen.

Overzicht

Er zijn dus verschillende manieren om roos te behandelen. Deze 5 essentiële oliën zorgen voor een gezonde hoofdhuid. Gebruik ze in combinatie met andere basisoliën, haarmaskers of andere oplossingen. Zelfs met een kleine hoeveelheid kun je al verschil merken. Probeer consistent te blijven om de beste resultaten te behalen. Probeer een mix van deze essentiële oliën en bestrijdt effectief en veilig roos!

Andere interessante artikelen