maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Het gebruik van Emu olie voor haargroei

We kennen allemaal de voordelen van bepaalde oliën die onze huid en haren zachter maken of zelfs haargroei kunnen bevorderen. De bekende oliën die we tot nu toe kennen zijn kokosolie en castorolie. Echter zijn er veel meer oliën waar we voordelen uit kunnen halen als het gaat om huid en haren. Een minder bekend olie maar zeer effectief is Emu olie.

Emu olie

De oliën die wij kennen komen meestal uit planten of noten, maar Emu olie komt van een Australische vogel genaamd de Emu. Emu is een afstammeling van de Struisvogel. De Emu heeft een dikke bult op zijn rug die hem beschermd tegen de felle Australische zon. In Australië worden Emu’s gegeten, zoals wij hier koe of varken eten. Tijdens dat proces wordt Emu olie verzameld voor cosmetische doeleinden. Jaren geleden kwamen de Aboriginals (oorspronkelijke bewoners van Australië) erachter dat het vet van Emu goed bruikbaar is voor allerlei dingen. Emu olie werd voorheen gebruikt als massage olie of zalf voor wonden en brandwonden, maar nu als haarolie.

De voordelen Emu Olie voor jouw haren:

  • Emu olie kan helpen tegen invloeden uit het milieu en hormonale schommelingen
  • Emu olie kan vergrijzing voorkomen als het diep in het haar doordringt en pigment vernieuwing plaatsvindt
  • Emu olie hydrateert en is in te mengen in je normale conditioner
  • Door de antibacteriële eigenschap kan Emu olie de hoofdhuid schoonmaken
  • Emu olie helpt tegen haar roos en jeukende hoofdhuid
  • Voorkomt haaruitval

EmuCare Shampoo

EmuCare Shampoo bevat Emu olie om een droge hoofdhuid tegen te gaan en haargroei te bevorderen. Naast Emu olie bevat EmuCare rozemarijn om de hoofdhuid te kalmeren. Door de vele positieve reviews en de natuurlijke formulering is EmuCare uitgegroeid tot een van de meest bekende shampoos voor mensen met een droge hoofdhuid. EmuCare is perfect voor dagelijks gebruik.

Andere interessante artikelen