• Onze laagste prijs garantie

  We vergelijken onze prijzen

 • Gratis levering vanaf €50

  Kies een leverdatum die past

 • Sinds 2017

  Betrouwbaarheid

 • Bescherming van klantgegevens

  Uw gegevens zijn veilig en beveiligd bij ons

Tips en Adviezen om Voetschimmel en Zwemmerseczeem te bestrijden

Voetschimmel, ook wel bekend als zwemmerseczeem, is een aandoening die leidt tot grijs-witte huidschilfers en kloven tussen de tenen die soms kunnen jeuken. ShytoBuy NL heeft vele natuurlijke middelen voor het voetschimmel behandelen.

Zwemmerseczeem symptomen?

Schimmels kunnen groeien op alle delen van de lichamen van mensen en dieren. Zwemmerseczeem, ook wel bekend als voetschimmel, groeit voornamelijk op de warme en vochtige tussen de tenen. Bij voetschimmel ontstaan er grijs-witte huidschilfers en kloven tussen de tenen die soms kunnen jeuken. In deze vochtige schilfers kunnen bacteriën groeien, waardoor de voeten soms onaangenaam gaan ruiken. Zwemmerseczeem kan ook op de voetzool of aan de rand van de voet verschijnen. Hier ontstaan dan rode en schilferende plekken, soms ook met blaasjes en puistjes. Voetschimmel kan er ook voor zorgen dat de eelt onder de voeten dikker wordt, en ook daar kunnen kloven in ontstaan.

Aan de zijkanten van de vingers en in de handpalmen kan ook wat eczeem ontstaan. Dit is echter geen zwemmerseczeem, maar een overgevoeligheidsreactie op de voetschimmel op de voeten.

Hoe ontstaat zwemmerseczeem?

Schimmels zijn overal aanwezig en iedereen komt er dagelijks mee in aanraking. Vochtige locaties, zoals zwembaden, douches, en sportruimtes, zijn met name een broedplaats voor schimmels. Meestal beschermt de huid het lichaam goed tegen schimmels, echter werkt deze bescherming soms minder goed, waardoor een schimmel de huid kan binnendringen. Pas wanneer een schimmels de huid weet te binnendringen en zich vervolgens uitbreidt, zal er sprake zijn van een schimmelinfectie. Redenen waarom de huid kan verzwakken en zwemmerseczeem kan krijgen zijn:

 • de huid is geïrriteerd of beschadigd;
 • de huid is verweekt dankzij vocht of warmte;
 • de huid wordt regelmatig gewassen met zeep waardoor de beschermende vetzuren op de huid verdwijnen.

Mensen met een verzwakt immuunsysteem, zoals bejaarden en mensen met een chronische aandoening als HIV of diabetes, zijn extra gevoelig voor schimmelinfecties.

Is zwemmerseczeem besmettelijk?

Zwemmerseczeem is besmettelijk en de kans is dan ook groot dat je zwemmerseczeem krijgt van iemand in je directe omgeving die het ook heeft. Zwemmerseczeem zit namelijk ook in de huidschilfers, en deze huidschilfers laten los komen terecht op de vloeren van waarde persoon met blote voeten loopt, zoals in de badkamer, in zwembaden, en in sportruimtes. Zo kunnen deze huidschilfers andere mensen zwemmerseczeem geven.

Zwemmerseczeem wordt alleen van mens tot mens overgedragen en kan dus niet van dieren worden gekregen.

Behandeling zwemmerseczeem

De volgende behandelingen kunnen mogelijk helpen tegen de groei en uitbreiding van zwemmerseczeem. Ook kunnen zij helpen bij het voorkomen van nieuwe vormen van zwemmerseczeem.

Wanneer de voeten zwemmerseczeem hebben is het verstandig om deze te wassen zonder zeep. Mocht je er toch voor kiezen om zeep te gebruiken bij voeten met zwemmerseczeem, dan is het belangrijk om de voeten goed af te drogen en geen zeepresten achter te laten.

Bij het voetschimmel behandelen is het belangrijk om deze goed af te drogen, met name tussen de tenen. Ook kan talkpoeder tussen de tenen helpen tegen zwemmerseczeem, en het is belangrijk om de voeten goed droog te houden.

Draag bij zwemmerseczeem altijd katoenen of wollen sokken en schoenen met goede ventilatie. Draag verder ook regelmatig sandalen, en schoenen van linnen of leer. Vermijd schoenen gemaakt van rubber of plastic.

Om zwemmerseczeem te voorkomen is het verstandig om slippers te dragen in ruimtes waar veel mensen met blote voeten lopen, zoals doucheruimtes en zwembaden.

Middel tegen zwemmerseczeem

De meeste vormen van zwemmerseczeem zijn oppervlakkig en vormen dan ook verder geen bedreiging voor de gezondheid. Je kan zelf voetschimmel behandelen met een antischimmelcrème, -zalf, of –poeder. Dergelijke producten tegen zwemmerseczeem zijn bij iedere apotheek en drogist verkrijgbaar.

Smeer dit middel vervolgens dun over de plekken met zwemmerseczeem heen. De crème moet na het smeren niet meer te zien zijn. Een te dikke laag kan namelijk dat huid irriteren. Smeer het middel ook ongeveer 2 centimeter rondom de plek met voetschimmel, zodat je voorkomt dat de zwemmerseczeem zich makkelijk kan uitbreiden. Breng de crème twee keer per dag aan op de huid voor het voetschimmel behandelen.

Mocht je voetschimmel behandelen die diep in de huid zit, dan kan je er ook voor kiezen om antischimmelpillen te slikken. Antischimmelpillen brengen echter vele bijwerkingen met zich mee, en voordat je dit middel tegen voetschimmel kiest, is het belangrijk om een aantal zaken te weten.

 • Antischimmelpillen zijn zware medicijnen.
 • Neem ze niet wanneer je zwanger bent of zwanger wilt worden, of als je borstvoeding geeft.
 • Gedurende de kuur kan de anticonceptiepil minder betrouwbaar zijn. Gebruik dan een condoom als aanvullende bescherming bij geslachtsgemeenschap.
 • Antischimmelpillen kunnen de werking van sommige medicijnen versterken, zoals die van antidepressiva, bloedverdunners, en bepaalde hartmedicijnen.
 • Bij antischimmelpillen mag je sommige cholesterolverlagende pillen niet slikken.
 • Met antischimmelpillen is er een kleine kans op leverproblemen, zoals geelzucht.

Diepe voetschimmel komt soms door een huisdier. Het kan dan nodig zijn ook het huisdier te behandelen. Bespreek dit met een dierenarts.

Verdere tips bij zwemmerseczeem

Als je 2 tot 4 weken een middel tegen zwemmerseczeem gebruikt, dan zal je waarschijnlijk verbetering zien. Puistjes en blaasjes kunnen nog iets lang blijven, omdat deze langer nodig hebben om te genezen. De dikkere huid van de voetzool heeft een langere behandeltijd nodig dan de gladde huid. Het zwemmerseczeem behandelen dient te gebeuren totdat de zwemmerseczeem volledig verdwenen is.

Mocht de zwemmerseczeem niet verdwijnen of verminderen, dan is het verstandig om een afspraak te maken met een huisarts. Het kan wellicht beter zijn om een alternatief middel te zoeken voor het voetschimmel behandelen.

Ook kan zwemmerseczeem gemakkelijk terugkomen, maar door de volgende adviezen te volgen kan je voorkomen dat jij weer last zal hebben van zwemmerseczeem:

1. Dompel de voeten iedere dag in een badje azijn voor het voetschimmel behandelen. Vervolgens moet je de voeten niet afdrogen, maar ze laten drogen aan de lucht. Na vijfdagen zal de zwemmerseczeem verdwenen zijn en wegblijven. Je moet de voeten ook niet wassen met zeep.

2. Een zeer effectief middel voor het voetschimmel behandelen, is kokosolie. In kokosolie zit namelijk laurinezuur, wat zeer effectief is bij het voetschimmel behandelen. Smeer het regelmatig op de voeten en al snel zullen de kloven en schilfers minder worden. Ook kan het verstandig zijn om kokosolie te slikken om inwendige schimmels te bestrijden.

3. Maak een badje met zo heet mogelijk water, en voeg daar een paar scheppen bakpoeder aan toe. Dompel vervolgens je voeten met zwemmerseczeem in het water. Pas wel op hier met verbranding. Doe het een paar dagen achtereen om schimmelvrij te zijn.

4. Smeer twee keer per dag theeboomolie op de voeten voor het voetschimmel behandelen. Doe dit in een aantal dagen, en de blaasjes zullen langzamerhand verdwijnen. Na 2 weken kan het zwemmerseczeem zelfs volledig zijn verdwijnen.

5. Houdt de voeten met zwemmerseczeem vijf minuten in een bak met handwarm water, en dep de voeten vervolgens droog. Wrijf eventueel met een keukenrol tussen de tenen, zodat de huid daar goed droog wordt. Smeer vervolgens de voeten in met een paar druppels theeboomolie en wacht tot dit ingetrokken is. Smeer vervolgens de huid in met een vette crème. Dat laatste is nodig omdat de tenen anders erg en pijnlijk worden, waardoor je er last van kan krijgen. Draag ook iedere dag schone sokken en was deze binnenstebuiten, zodat alle losse huidschilfers worden uitgewassen.

6. Behandel de voeten met zwemmerseczeem drie keer per week met whisky. Dit ontsmet de voeten, waardoor zwemmerseczeem snel zal verdwijnen.

7. Smeer de voeten met zwemmerseczeem regelmatig in met olijfolie. In olijfolie zitten namelijk bestandsdelen die helpen tegen schimmels. Het kan ook zeer effectief zijn om te voorkomen dat de zwemmerseczeem ooit nog terugkomt.

8. Het gebruiken van lavendelolie voor het voetschimmel behandelen kan zeer effectief zijn. De olie moet echter wel 100 procent etherisch zijn. Een paar druppels op een stukje toiletpapier en daarmee de olie vervolgens in de huid met zwemmerseczeem wrijven, en het paper tussen de tenen steken.

9. Ga het voetschimmel behandelen met waterstofperoxide. Koop een fles van waterstofperoxide van 3 procent. Maak vervolgens iedere avond de huid schoon, breng de waterstofperoxide aan op een wattenschijfje, en dep hiermee de huid. Laat het vervolgens door de lucht drogen. Probeer het wel eerst op een klein stukje huid om er zeker van te zijn dat er geen negatieve reactie volgt. Als het goed werkt zal de huid snel zwemmerseczeem vrij kunnen zijn.

10. Neem één keer per week een voetbad van 20 minuten met water en twee bruistabletten. Wacht vervolgens 10 minuten en wrijf alles tussen de tenen en de rest van droog. Smeer aan het einde de huid in met een voetencrème tegen huiduitdroging. Na drie sessies in drie weken kan het zwemmerseczeem al aanzienlijk minder zijn geworden.

11. Maak een voetenbadje met blaadjes van klimop voor het voetschimmel behandelen. Flink wat blaadjes gebruiken. Ik knip ze in kleine stukjes en giet er daarna twee volle waterkokers met gekookt water op. Laten trekken en afkoelen. Aanvullen met water als nodig is. Vervolgens dien je een lang voetbad te nemen van minstens een half uur, zodat de huid week wordt. Droog vervolgens de voeten af.

Producten tegen voetschimmel

ShytoBuy NL heeft een groot aanbod aan producten tegen voetschimmel op de markt gebracht. Een goed voorbeeld hiervan is Naturasil Athletes Foot. Naturasil Athletes Foot is samengesteld met een speciale combinatie van ingrediënten, die al jaren wordt gebruikt om de symptomen van deze aandoening te verminderen. Het is een exclusieve formule die in geen enkel ander product gebruikt wordt en vele voordelen met zich meebrengt, zoals het snel doordringen van de voetschimmel, het lichaam helpen met het bestrijden van schimmelinfecties, en het gemaakt zijn van alleen maar natuurlijke ingrediënten en extracten. Naturasil Athletes Foot kan de schimmel bestrijden die veroorzaakt wordt door het te lang dragen van nauwsluitende schoenen, het gebruiken van publieke douches (bv. in de sportschool), of door beschadiging van buitenaf. Het kan het herstel ondersteunen en helpen bij het voorkomen van nieuwe infecties. Na veel onderzoek heeft Naturasil namelijk een exclusieve formule ontwikkeld die in geen enkel ander product gebruikt wordt. De voetschimmel wordt met behulp van natuurlijke, heilzame plantenextracten tegengegaan. Naturasil Athletes Foot heeft al duizenden mensen geholpen om een natuurlijke manier te vinden om van hun voetschimmel en de daarbij behorende vervelende symptomen af te komen.

Verder zijn er nog vele andere middelen tegen voetschimmel:

Jodium - Voetschimmel reageert goed op jodium. Bij de apotheek kan je een jodiumoplossing met tien procent povidonjood krijgen. Vervolgens dep je dit tweemaal per dag op de beschimmelde huid. Voordat je je sokken weer aantrekt dien je de jodium volledig te laten opdrogen. Dit verbetert de werking en vermindert de kans op vlekken in kleding.

Antischimmelzalven en -crèmes - Voetschimmels worden meestal bestreden met een anti-schimmel zal of crème (antimycoticum). Bij de meeste voetschimmel-infecties kan je volstaan met het lokaal aanbrengen van het antimycoticum. Eén- of tweemaal per dag breng je de zalf dun aan op de huid met schimmel en twee centimeter daar omheen. Een schimmelinfectie is namelijk groter dan datgene wat je met het blote oog kan zien. Na ongeveer een week zal je de eerste resultaten zien. Het kan echter wel een aantal weken duren voordat de plekken genezen zijn. Pas een week nadat alle plekken zijn verdwenen kun je stoppen met de behandeling. Sommige mensen zijn overgevoelig voor deze middelen, in dat geval kan je overleggen met de huisarts.

Pillen en Tabletten - Wanneer de schimmelinfectie erg uitgebreid is of als er veel blaren en ‘nattende’ huiddelen zijn, kan de arts overwegen de schimmelinfectie te behandelen met tabletten. Het nadeel van deze vorm van schimmelbestrijding, is dat het kan leiden tot mogelijke bijwerkingen. Bekende anti-schimmelmiddelen zijn onder meer terbinafine en itraconazol.

Vette zalf - Vaak gaat het voetschimmel gepaard met droge plekken. Deze kan je behandelen door hen tweemaal per dag in te smeren met een vette zalf. Whitfield-zalf bijvoorbeeld kan een deel van het overtollige eelt weghalen, waardoor je de voetschimmel beter kan behandelen.

Zinkolie - Bij de ergere vormen van infectie kunnen nattende, rode plekken ontstaan. Deze kan je laten indrogen met zinkolie of zwavelzinkolie. Daarnaast kan je specifieke antischimmelcrèmes of -tabletten gebruiken.

Poeders - Antischimmelpoeders gebruik je voor de schoenen en sokken om zo een nieuwe infectie vanuit de schoenen en sokken te voorkomen. Talkpoeder is geschikt om de voeten te drogen, wat met name zinvol is wanneer je last hebt van zweetvoeten.

Middel tegen voetschimmel bestellen op shytobuy nl

Het bestellen van een middel tegen zwemmerseczeem bij ShytoBuy NL is zeer eenvoudig. Wij maken gebruik van een beveiligd betalingssysteem, en het is mogelijk om jouw bestelling de volgende dag al in huis te hebben. Plaats je bestelling op een werkdag voor 16.00 uur, en je zal het gewenste product de volgende dag in huis hebben.