maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Hoe een penispomp veilig te gebruiken

Een penispomp is nuttig voor het vergroten van de penis en het verbeteren van je erecties. Het is de meest populaire methode voor mannen om hun seksuele prestaties te verbeteren. Ook gebruiken vele mannen de pompen om mee te masturberen.

Verschillende typen penispompen

De penispompen op de commerciële markt komen in vele vormen en maten; de meest gebruikte penispomp maakt gebruik van een knijpbal en een zuiger. Het handvat is ook een veel voorkomende feature bij penispompen, aangezien deze het makkelijker maken om het apparaat te bedienen. De razend populaire penispompen van Bathmate zijn een goed voorbeeld van de handmatige versie.

De hands-free penispomp heeft een elektrische motor en is handig voor mannen die snelle resultaten willen, en van plan zijn hem regelmatig te gebruiken. Elektrische penispompen komen met meerdere instellingen en opties waarmee je de zuigkracht en druk van de pomp kan reguleren. Een goed voorbeeld van een bekende elektrische penispomp is de Viaman Extendor.

Dan zijn er nog vibrerende penispompen. Deze vibreren gedurende het pompen om de penis maximaal te stimuleren. Hierdoor kan het makkelijker worden om een volledige erectie te bereiken.

Veiligheidstips voor penispompen

Wees altijd voorzichtig bij het gebruik van penispompen om mogelijke blessures aan de penis te voorkomen. Voor de beste resultaten, en de kleinste kans op ongelukken, raden wij het aan om de volgende stappen te doorlopen:

Zorg er ten eerste voor dat de penis goed ingesmeerd is met glijmiddel. Plaats de penis vervolgens in de cilinder die bevestigd is aan de pomp. Begin vervolgens langzaam met pompen. Ga niet te hard van stapel en laat de lucht langzaam uit de cilinder verdwijnen. Je zal een klein beetje druk op de penis voelen, omdat er nu een vacuüm ontstaat in de cilinder. Blijf niet doorpompen zodra de penis hard is, aangezien dit mogelijk de penis kan beschadigen.

Wanneer je tevreden bent met de verkregen erectie, breng je een elastiek of penisring aan aan de wortel van de penis. Open vervolgens de cilinder en laat de lucht weer binnenstromen. De penisring of het elastiek zal nu het bloed binnen de penis houden, waardoor deze stijf zal blijven. Laat de penisring of elastiek echter niet langer dan 30 minuten zitten.

Elke penispomp kan anders zijn. Volg altijd de bijgeleverde gebruiksaanwijzing.

Werken penispompen?

Mannen die lijden aan impotentie en erectiestoornissen hebben last met het krijgen van een erectie, of kunnen deze niet lang genoeg kunnen vasthouden voor geslachtsgemeenschap. Een slechte erectie is meestal het gevolg van een gebrek aan doorbloeding in de penis. Penispompen kunnen dit te verhelpen door middel van het stimuleren van de bloedtoevoer naar de penis.

De cilinder is bevestigd aan een pomp die handmatig bediend moet worden, of die door middel van een elektrische motor werkt. Met de pomp wordt een vacuüm binnen de cilinder gecreëerd, waardoor het bloed gedwongen wordt om de penis binnen te stromen. Zo wordt de penis gevuld met bloed, en wordt deze stijf. Het is echter wel belangrijk om er rekening mee te houden dat te veel pompen kan leiden tot schade aan het weefsel van de penis.

De erectie die wordt verkregen via het pompen, kan worden behouden door middel van het aanbrengen van een penisring of elastiek rondom de wortel van de penis. Door het afbinden van de penis wordt zo voorkomen dat het bloed weer terug in het lichaam in kan stromen, waardoor de erectie langer stand zal houden. Desalniettemin zal je penis uiteindelijk weer slap worden.

Houdt hier rekening mee wanneer je een penispomp gebruikt

Mocht je een handmatige penispomp gebruiken, zorg er dan voor dat je niet te hardhandig gaat pompen. In plaats daarvan, doe het rustig aan en neem de tijd. Neem ook regelmatig een korte pauze om de penis zich te laten aanpassen aan het ontstane vacuüm. Denk niet dat harder of langer pompen zal resulteren in grotere of hardere erecties.

Te lang of te agressief pompen kan leiden tot blaren, beschadigde bloedvaten, en pijn aan de testikels. Ook de rand de van cilinder kan mogelijk de schaamstreek beschadigen als je te intens of verkeerd pompt. Bepaalde typen penispompen, zoals de modellen van Bathmate, worden gelukkig geleverd met comfort pads, zodat de pomp comfortabel op de schaamstreek zit.

Neem bovenal de tijd en wees geduldig. Haastige spoed is immers zelden goed, en te intensief gebruik van de penispomp is eerder een gevaar, dan een voordeel voor je seksleven.

Conclusie

De penispomp is een nuttig en makkelijk te gebruiken instrument voor het verkrijgen van een erectie. Zo lang je voorzichtig met de penispomp omgaat, en je bereid bent om er geduldig mee te zijn, kan je er ontzettend veel baat bij hebben.

Andere interessante artikelen