maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Bestrijd haaruitval met aminozuren

Haaruitval is een vervelend verschijnsel dat iedereen kan overkomen. Het kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het veroorzaakt worden door stress, erfelijkheid, medicatie, zwangerschap of het verschijnsel Alopecia Androgenetica. Men beweert dat aminozuren een positieve werking hebben op de haargroei. Maar wat zijn aminozuren precies en hoe gaat dit in zijn werk?

Wat zijn aminozuren?

Aminozuren zijn organische stoffen die de basis zijn voor de aanmaak van proteïnen. Ze bestaan uit zuurstof, waterstof en stikstof. Er zijn veel verschillende soorten aminozuren die onderverdeeld zijn in essentiële aminozuren en niet-essentiële aminozuren. De niet-essentiële aminozuren worden aangemaakt door het lichaam zelf, terwijl de niet-essentiële aminozuren verkregen moeten worden uit voeding.

Hoe helpen aminozuren bij haaruitval?

Er zijn verschillende aminozuren die een positieve werking hebben op de haargroei. Hieronder worden een aantal voorbeelden gegeven en de werking van deze aminozuren:

Methionine: Methione is een essentiële aminozuur die dus verkregen moet worden uit de voeding. Dit aminozuur is een van de weinigen aminozuren die zwavel bevat. In elk lichaam komen zwavelverbindingen voor. Doordat methionine ervoor zorgt dat er zwavelhoudende ketens worden gevormd die zich vervolgens met elkaar gaan verbinden heeft het een positief invloed op de haren en zelfs op de nagels. De structuur wordt sterk verbeterd.

Arginine: Dit aminozuur bevordert de haargroei. Arginine zorgt voor meer stikstofmonoxide in het lichaam waardoor een verwijding van de bloedvaten ontstaat. Dankzij de verwijde bloedvaten wordt de doorbloeding van de haarwortel verbeterd waardoor op zijn beurt de haargroei wordt gestimuleerd.

Glutamine: Glutamine is een niet-essentiële aminozuur, deze wordt dus door het lichaam zelf aangemaakt. Naarmate je ouder wordt kan het toch zo zijn dat het lichaam hier niet genoeg van aanmaakt. Glutamine zorgt voor voldoende zwavel die nodig is voor de haargroei.

Hoe zorg ik ervoor dat ik aminozuren binnen krijg die goed zijn voor mijn haren?

Het binnen krijgen van aminozuren die het lichaam niet zelf aanmaakt gaat doormiddel van een inname van de juiste voeding. Voorbeelden van voedsel dat rijk is aan aminozuren zijn vlees, groenten en granen. Eieren, vlees en vis leveren alle essentiële aminozuren. Voorbeelden van voedsel die slechts een aantal aminozuren aanleveren zijn melk, sojabonen en noten. Het is tegenwoordig ook mogelijk om met de juiste haaruitval producten de voordelen te ervaren van aminozuren. Zo bevat de formule van de Revita haaruitvalshampoo onder andere aminozuren die van buitenaf de haar voeden. Deze vernieuwde formule van Revita verzorgt de haarzakjes van buitenaf. Ook zijn er capsules voor haargroei met alle benodigde ingrediënten voor het stimuleren van de haargroei.

Andere interessante artikelen