maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

7 Natuurlijke Middelen Tegen een Slappe Huid

Dat je een jaartje ouder begint te worden, betekent nog niet dat je huid er niet langer fantastisch hoeft uit te zien. Als het begint te voelen alsof ieder orgaan zijn elasticiteit aan het verliezen is, dan is het goed om t weten dat er vele natuurlijke middelen zijn om je lijf weer strak en vitaal te krijgen.

Het bananen wonder masker

Neem een rijpe banaan en maak daarvan een papje. Mix dit papje vervolgens met een eetlepel olijfolie, en 1 eetlepel honing. Zo combineert dit masker de meest voedzame bestanddelen die de natuur te bieden heeft, en het is dan ook fantastisch voor je huid. Dit masker geeft een lift aan je huid, maakt het strakker, en geeft het een natuurlijke gloed. Zo zal je eruit zien alsof je net uit een spa komt. Dit masker is met name handig als je huid te veel talg produceert, aangezien het er ook voor zorgt dat je gezicht minder glimt.

Aardbeien en yoghurt

Maak een prutje van een aantal aardbeien, en mix deze met een kopje zuivere yoghurt. Dit masker is voornamelijk bedoeld voor het gezicht, maar met genoeg toewijding en tijd kan je het toepassen over het gehele lichaam. Niet alleen smaakt en ruikt deze combinatie heerlijk, maar het heeft ook een fantastisch liftende werking op de huid. Rauwe yoghurt is namelijk een veelgebruikt ingrediënt voor schoonheidsmiddelen, omdat het een natuurlijke moisturiser is. In combinatie met de aardbeien zal de yoghurt de doorbloeding van de huid stimuleren, en deze strakker maken. Na het gebruik van dit masker zal jij je vele jaren jonger voelen, en er ook zo uitzien.

Geranium essentiële olie

Deze essentiële olie heeft ongelofelijke eigenschappen met betrekking tot het verbeteren van de huid. Er zijn vrouwen wiens huid zeer veel olie produceert, en die ook vaak last hebben van acne. Dit is op zichzelf al vervelend, maar wanneer de huid ouder en slapper begint te worden, wordt het alleen maar erger. Mocht jij zo’n vrouw zijn, dan hoef jij je niet langer te schamen voor je huid. De geranium essentiële olie zal jou namelijk helpen. Dit wonderproduct heeft vele voordelen, zoals het strakker maken van de huid, het reguleren van de olieproductie, het verminderen van acne-uitbraken, en ook het wegwerken van rimpels. Breng een aantal druppels van deze olie op je gezicht met een watje, en je zal het verschil snel merken.

Citroen essentiële olie

De geur van citroen wordt over het algemeen geassocieerd met frisheid en energie, en dat is precies hoe jou huid eruit zal zien na het aanbrengen van deze olie. Citroen is namelijk een fantastische citrusvrucht die gebruikt wordt voor allerlei huismiddeltjes, en ook voor de cosmetica. Het is volledig veilig om te gebruiken, maar tegelijkertijd is het een zeer krachtig middel tegen bacteriën. Als je wel eens antibacteriële zeep hebt gebruikt, dan ben je er bekend mee hoezeer de huid na het gebruik droog en beschadigd aanvoelt. Citroen essentiële olie daarentegen, vermindert de huidolie productie, zonder de huid te beschadigen. Ook maakt het de poriën strakker, werkt het rimpels weg, en geeft het je huid een lift. Breng het aan op je gezicht met een watje, of meng het met water en sproei het op je gezicht.

Gebruik natuurlijke oliën om je huid strakker te maken

Er zijn bepaalde oliën die wonderen op jouw huid kunnen verrichten; zij hebben het vermogen om je huid zacht maar stevig te maken, en deze een jeugdige, stralende gloed te geven. De meest populaire oliën tegen een slappe huid zijn: amandel-, kokosnoot, avocado, en druivenpitolie. Deze oliën kunnen op meerdere wijzen gebruikt worden: de meest simpele manier is om een zeer dun laagje van deze oliën over het gezicht te smeren, en deze vervolgens in de huid te masseren. Je kan deze oliën ook mengen met je favoriete huid crèmes, of shea boter. Ook de producten van Skin Doctors zijn gebaseerd op natuurlijke oliën, en kunnen jou helpen weer een jonge en strakke huid te krijgen.

Facelift producten

Er zijn ook tal van producten beschikbaar om je huid een lift te geven, voornamelijk in het gezicht. Een zeer bekend voorbeeld hiervan is Skin Doctors Instant Facelift. Dit product gebruikt onderzochte actieve ingrediënten om het gezicht te verstevigen en te verstrakken.

Kracht van zout

Neem eens een lekker ontspannend bad met zeezout. Als je dit een aantal keer per week doet kan dat een fantastisch effect hebben over je gehele lichaam. Zeezout helpt je te ontspannen, de huid te versterken en strakker te maken, en je lichaam te beschermen tegen mogelijke infecties. Een zeezout bad helpt je ook alle spanning en problemen van de dag achter je te laten.

Scrubben met bakpoeder

Meng boekpoeder met warm water en maak er een fijne pap mee. Smeer deze pap over je huid, en masseer het in met een cirkelvormige beweging. Bakpoeder is namelijk een fantastische scrub die kan helpen tegen een vettige huid, of acne problemen. Daarnaast maakt het je huid ook zachter, verkleint het de poriën, en werkt het rimpels weg. Als je uitstraling er vermoeid en uitgezakt uitziet, dan kan bakpoeder wellicht jou weer verjongen.

Conclusie

Er zijn genoeg mogelijkheden wanneer je worstelt met een slapper wordende huid. Ongeacht de leeftijd en de omstandigheden, is het ook voor jou mogelijk om weer een strakke en stralende huid te krijgen met simpele oplossingen .