maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Laagste prijs garantie
We vergelijken onze prijzen

Gratis verzending vanaf €40
Verzonden met DPD

Bescherming van klantgegevens
Uw gegevens zijn veilig bij ons

Prostaatklachten: Natuurlijke Behandelingen

Prostaatproblemen komen veel voor en kunnen soms tot ernstige gezondheidsrisico’s leiden. Als je lijdt aan een prostaat gerelateerd probleem, raadpleeg dan altijd direct je huisarts. Het goede nieuws is dat er een aantal middelen zijn die de gezondheid van je prostaat kunnen ondersteunen en zo het risico op problemen kunnen verminderen. Bij ShytoBuy bieden we een range van supplementen en producten die je kunnen helpen en verlichting geven bij prostaatproblemen.

Wat is de prostaat?

De prostaat heeft als functie het maken van prostaatvocht voor het vervoeren van zaadcellen. Bij een orgasme komen deze zaadcellen vervolgens uit de zaadleiders in de prostaat, waar zij worden vermengd met het prostaatvocht. Bij een ejaculatie trekt de prostaat samen en wordt het sperma met de zaadcellen naar buiten geperst. Ook wordt de blaashals samengetrokken zodat er geen sperma in de blaas kan komen. De functie van prostaatvocht is om de zaadcellen in leven te houden gedurende hun reis naar buiten en in de vagina. De functie van de prostaat ligt dus voornamelijk bij vruchtbaarheid, en heeft weinig te maken met seksualiteit.

Een probleem met de prostaat is echter dat hij vanaf de puberteit gaat groeien. Deze groei van de prostaat wordt geregeld door hormonen, en kan voor veel prostaatklachten zorgen. Deze hormonen zijn ook verantwoordelijk voor de productie van prostaatvocht en de zaadcelproductie. Prostaatklachten vanwege een te grote prostaat ontstaan zo ongeveer rond de vijftigste levensjaar. Dit hoeft echter nog niet te betekenen dat er sprake is van prostaatkanker, en de prostaat verwijderen is dan ook nog niet nodig. Echter kunnen er wel vele andere prostaatklachten ontstaan.

Prostaatklachten

Prostaatklachten komen bij veel mannen voor. Vanaf de puberteit begint de prostaat namelijk te groeien, en bij zo’n 30 procent van de mannen leidt dat uiteindelijk tot prostaatklachten. Prostaatklachten kunnen bijvoorbeeld zijn: plasklachten waarbij het niet mogelijk is om normaal te plassen, of problemen met de erectie. Bij dit soort prostaatklachten kan een behandeling nodig zijn, zoals het prostaat verwijderen.

Bloed bij het zaad (hemospermie) – Een veel voorkomend type prostaatklachten is hemospermie, wat betekent dat er ook bloed meekomt in het sperma bij een zaadlozing. In principe is hemospermie een onschuldig type prostaatklachten. Het kan gebeuren wanneer een zaadlozing plaatsvindt na een lange onthoudingsperiode, of bij heftig seksueel contact. Wanneer dit type prostaatklachten niet vanzelf overgaat is het verstandig om er onderzoek naar te laten doen. Prostaatklachten zoals hemospermie kunnen wel een symptoom zijn van tuberculose van de geslachtsorganen, of blaaskanker. Ook kan sprake zijn van prostaatklachten zoals een prostaatontsteking, prostatis calculosa, of prostaatkanker. Ook mannen die regelmatig bloedverdunners gebruiken kunnen te maken hebben met dit type prostaatklachten. Bij prostaatklachten zoals hemospermie wordt het vaak aangeraden om even te onthouden van seksuele activiteiten, zoals masturberen en geslachtsgemeenschap.

Erectieproblemen – Mensen die worstelen met prostaatklachten kunnen ook last hebben van een erectiestoornis. Prostaatklachten hoeven op zichzelf nog geen aanleiding te zijn voor erectiestoornissen, maar behandelingen voor prostaatproblemen kunnen dat soms wel zijn. Zo kan het behandelen van prostaatkanker, bijvoorbeeld door middel van medicijnen, bestraling, of door middel van het prostaat verwijderen, wel leiden tot problemen met de erectie.

Omdat vele prostaatklachten mogelijk kunnen bijdragen aan erectiestoornissen, is het van belang om een combinatie van behandelingsmethoden te proberen om het probleem met de erectie te kunnen oplossen. Ook kunnen de oorzaken van de prostaatklachten en erectieproblemen van psychologische aard zijn, wat betekent dat je niet alleen medicijnen zal moeten slikken om de prostaatklachten en erectiestoornissen op te lossen.

Prostaat pijn – Prostaatpijn betekent dat je last hebt van pijn in het gebied tussen het scrotum en de anus. Dit type prostaatproblemen kan zich uitspreiden naar de liezen en de geslachtsorganen. Dit type prostaatklachten kan een brandende, trekkende, zeuren, of bijtende pijn veroorzaken, en het kan problemen met het plassen veroorzaken. Prostaat pijn niet continu aanwezig, maar komen vaak in golven. Met name bij kou, spanningen, nervositeit, alcoholgebruik, en langdurig zitten kan prostaatpijn optreden. Bij dit type prostaatklachten is de prostaat geïrriteerd en soms gezwollen. Mannen tussen de 35 en 50 hebben voornamelijk last van prostaat pijn, maar prostaatpijn kan bij alle leeftijden voorkomen. Het is belangrijk om te onthouden dat prostaatpijn geen voorloper is van prostaatkanker, en er is dus geen enkele reden voor het prostaat verwijderen. Je kan gemakkelijk met prostaatpijn omgaan door middel van geneesmiddelen, warme baden, en regelmatig rust nemen. Praat met een uroloog over deze prostaatklachten en wat je er het beste tegen kan doen.

Zadelpijn – deze prostaatklachten worden veroorzaak wanneer je fietst met een slecht zadel. Voor dit type prostaatklachten zijn speciale zadel ontwikkeld met een verdieping op de plaats waar de schaambeen op het zadel rust. Deze zadels zijn beschikbaar zowel met als zonder gel. Voor mensen met prostaatklachten of schaambeenklachten is gel aan te raden, omdat dit de druk van het zadel beter over het lichaam verdeelt. Wanneer goede drukverdeling niet helpt tegen prostaatproblemen, dan kan gekozen worden voor een zadel waar een uitsparing in zit die de druk op het prostaatgebied weghaalt, zodat alleen de zitbotjes nog op het zadel zitten. Hiervoor moeten echter wel de bilspieren goed getraind worden. Praat met een fietsenmaker over hoe je een geschikt zadel kan krijgen.

De prostaat verwijderen

Soms worden de prostaatklachten dermate ernstig dat gewone methoden niet langer genoeg zijn. Zo kan een zeer vergrote prostaat wellicht verholpen worden door middel van het prostaat verwijderen. Ook bij prostaatkanker is het prostaat verwijderen meestal de beste behandeling. Maar hoe gaat het prostaat verwijderen in zijn werk?

Vanaf de pubertijd begint de prostaat te groeien en houdt hij ook nooit meer op met groeien. Bijna alle mannen krijgen dan ook problemen met prostaatklachten vanwege een te grote prostaat; de helft van de 60-plussers en 90 procent van de 70-jarigen heeft last van prostaatklachten vanwege een te grote prostaat.

De prostaat light namelijk rondom de urinebuis, en de ongecontroleerde groei van de prostaat kan er toe leiden dat de urinebuis dichtgedrukt worden. Dit kan leiden plasproblemen, zoals moeite met plassen, of vaker naar de wc moeten.

Er is medicatie die de prostaat kan doen krimpen en kan helpen tegen deze prostaatklachten. Daarnaast kan echter ook het prostaat verwijderen een zeer effectieve methode zijn. De prostaat verwijderen kan gebeuren met een operatie, lasertherapie, of door middel van elektrische stroom.

Een van de opties bij het prostaat verwijderen is een TURP-operatie. TURP staat voor Trans Urethal Resectie van de Prostaat. Een TURP-operatie betekent dat de uroloog via de plasbuis een instrument in het lichaam aanbrengt waarmee het prostaat verwijderen snel kan gebeuren.

Het prostaat verwijderen kan ook gebeuren door middel van het wegsmelten door middel van een laserlicht of een apparaat dat de prostaat plaatselijk verhit. Dat laatste heet TransUrethal Microwave Thermotherapy (TUMT). Dit type prostaat verwijderen gebeurt via de plasbuis, en er zijn dus geen zichtbare littekens op het lichaam. Na het prostaat verwijderen zal het twee tot drie maanden duren voordat de inwendige wonden zijn genezen. Gedurende deze periode kunnen de prostaatklachten doorduren, en kan er nog steeds bloed bij de urine zitten.

Bij een zeer grote prostaat of zeer ernstige prostaatklachten kan de arts er nog voor kiezen op een open operatie te doen voor het prostaat verwijderen. De uroloog maakt dan een sneetje in de onderbuik, opent de prostaat, en haalt het klierweefsel eruit. Dit is een beproefde methode voor het prostaat verwijderen die al vaak is uitgevoerd, maar je kan wel bloed verliezen, wat betekent dat je een bloedtransfusie nodig zal hebben.

Het prostaat verwijderen hoeft het seksleven niet negatief te beïnvloed. Het is goed mogelijk om na het prostaat verwijderen nog een orgasme te krijgen. Er zal dan echter geen sperma meer naar buiten komen. In plaats daarvan zal het sperma in de blaas terechtkomen, waar je het bij de eerstvolgende keer dat je naar het toilet gaat, het eruit zal plassen. Echter kan je na het prostaat verwijderen niet meer op de natuurlijke wijze kinderen verwekken. Als er namelijk geen spermavocht meer geproduceerd wordt door de prostaat, is het niet langer mogelijk voor de zaadcellen om de penis te verlaten, of om in de vagina te overleven. Heb je toch een kinderwens, dan dien je dat te bespreken met een arts voor de opties.

Prostaatkanker

Bij prostaatkanker zijn er verschillende behandelingen mogelijk, zoals bestraling, hormonale therapie en chemotherapie, en een operatie voor het prostaat verwijderen. Als er geen uitzaaiingen zijn en dus alleen de prostaat zelf is aangedaan, zal het prostaat verwijderen de meest logische oplossing zijn. Om voor een operatie in aanmerking te komen moeten ook de prostaatbiopten en de PSA-bloedwaarden voldoen aan bepaalde gunstige voorwaarden. Daarnaast dien je lichamelijk fit genoeg zijn om een ingreep voor het prostaat verwijderen te kunnen ondergaan.

Het prostaat verwijderen – een zogeheten radicale prostatectomie – voert een arts uit via een snede in de buik of het perineum, of door middel van een kijkoperatie. Bij een kijkoperatie schuift de uroloog via kleine gaatjes in de buik vijf buisjes naar binnen. In een buisje verdwijnt een camera, waardoor de uroloog gedetailleerd op een scherm kan zien wat hij aan het doen is. Hij haalt de prostaat, zaadblaasjes en soms ook de lymfeklieren weg. Hierbij probeert de arts kwetsbare spieren en zenuwen intact te laten.

Producten voor prostaatklachten van shytobuy nl

ShytoBuy NL heeft een groot aanbod aan producten voor prostaatklachten, waarmee jij het prostaat verwijderen kan voorkomen. Een zo''n product is Prostaze. Prostaze is een voedingssupplement dat kan helpen met natuurlijke ingrediënten om een gezondere prostaat te krijgen. Het gebruik van volledig natuurlijke ingrediënten maakt dit product zeer uniek. De werkzame bestanddelen van Prostaze kunnen makkelijk worden geabsorbeerd door de darmwand, waardoor de ingrediënten snel en gelijkmatig in het bloed kunnen komen. Prostaze helpt tegen urineproblemen, ondersteunt een gezonde prostaat functie, helpt bij het verbeteren van de seksuele prestaties en het slaappatroon, en bevat essentiële vitaminen en voedingsstoffen.

Native Remedies Prostate Relief is een ander product dat mannen kan helpen om de symptomen van prostaatproblemen te verlichten, zoals frequent urineren en pijn of een branderig gevoel bij het urineren. Native Remedies Prostate Relief bevat natuurlijke en homeopathische ingrediënten die ontwikkeld zijn om de drang om te urineren en de pijnlijke symptomen te verminderen. Dit product vermindert de inspanning die nodig is bij het urineren, vermindert de plotselinge drang om te moeten urineren, verlicht pijn en branderigheid bij het plassen, en vermindert het druppelen na het urineren. Het onvermogen om goed te kunnen urineren, of pijn hebben gedurende het urineren, kan zeer ontmoedigend en frustrerend zijn. Native Remedies Prostate Relief is speciaal hiervoor ontwikkeld en bevat homeopathische ingrediënten om de drang om te urineren, en de pijn en een branderig gevoel bij het urineren, te verminderen.

Prostate Dr. is een homeopathische remedie gemaakt met drie essentiële kruiden die geselecteerd zijn om hun eigenschappen het immuunsysteem te ondersteunen en te versterken, en om de gezondheid en de werking van de prostaat te verbeteren. Prostate Dr. helpt de symptomen van prostaatklachten te verlichten, zoals frequent urineren, pijn, of een branderig gevoel bij het plassen. Bij regelmatig gebruik kan deze remedie helpen tegen terugkomende prostaatproblemen. Prostate Dr. is een homeopathische remedie voor mannen die de symptomen van Benigne Prostaat Hyperplasie (BPH) kan verlichten en de werking van de prostaatklier kan verbeteren. Prostate Dr. verbetert de gezondheid en werking van de prostaat, reguleert de ph-waarde van de blaas, vermindert het opzwellen van de prostaat en verlicht de pijn tijdens het urineren.

En als laatste is er de Nexus Vibro Prostate Massager. De Nexus Vibro Prostate Massager is ontworpen om je een complete prostaat massage te geven. Dit kan ernstige prostaatklachten voorkomen, zoals prostatitis en onvruchtbaarheid. Met 5 vibrerende functies geeft het je daarbij natuurlijk maximaal genot tijdens de massage. Dit apparaat is ontworpen om de gezondheid van mannen te verbeteren, seks en masturbatie nog intenser te maken, de doorbloeding van de prostaat te bevorderen en om zo toekomstige prostaatklachten te voorkomen. Naast de geribbelde staaf van 11.5 cm heeft de Nexus Vibro Prostate Massager een kiezelsteenvormig uiteinde dat je helpt de diepste plekjes van je prostaat te bereiken en meer en intensere orgasmes te krijgen. Daarnaast helpt het op de langere termijn ook voor je seksuele gezondheid, waardoor het prostaat verwijderen minder snel nodig zal zijn. De Nexus Vibro Prostate Massager is de allereerste prostaat massager voor mannen die gebruik maakt van microchip technologie om de prostaat te stimuleren. De roestvrijstalen, waterproof kogel is naadloos in de stijlvolle schacht verwerkt en kan in 5 vibrerende snelheden worden gezet. Nexus Vibro heeft een geribbelde buitenkant om het anale kanaal en de prostaat maximaal te stimuleren en is ontworpen voor optimaal genot en comfort bij elke massage.

Middelen tegen prostaatklachten bestellen bij shytobuy nl

Het bestellen van middelen tegen prostaatklachten bij ShytoBuy NL is zeer eenvoudig. Wij maken gebruik van een beveiligd betalingssysteem, en het is mogelijk om jouw bestelling de volgende dag al in huis te hebben. Plaats je bestelling op een werkdag voor 16.00 uur, en je zal het gewenste product de volgende dag in huis hebben.

Andere interessante artikelen