maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Natuurlijke Huidverzorgingsproducten

Er zijn vele natuurlijke huidproducten op de markt. lees hieronder verder wat er mogelijk is.

Natuurlijke producten voor het behandelen van de huid

Meer dan ooit zijn er talloze huidverzorgingsproducten op de markt. Deze producten hebben allerlei verschillende kwaliteiten die jou kunnen helpen om een betere en gezondere huid te krijgen. Wanneer je natuurlijke producten gebruikt zal dat er niet alleen voor zorgen dat de huid gezonder wordt, maar het zal er ook voor zorgen dat huid meer antioxidanten opneemt, zich beter kan verweren tegen UV-straling en een betere afweer krijgt.

Het gebruik van natuurlijke, onbewerkte producten op de huid kan er voor zorgen dat de huid gaat stralen en dat je op een voordelige en natuurlijke wijze bijdraagt aan een betere gezondheid. Dit kan ook ideaal zijn voor mensen die worstelen met een gevoelige huid, of die last hebben van andere huidproblemen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van natuurlijke huidproducten.

Kokosnootolie

Kokosnootolie is een zeer veelzijdig product dat zowel voor het eten als voor de huidverzorging gebruikt kan worden; het versterkt het onderhuidse weefsel, verwijdert dode huidcellen, beschermt de huid tegen UV-straling en beschermt de huid tegen micro-organismen. Onderzoek heeft aangetoond dat kokosnootolie zelfs sterk geneog is om chronische huidaandoeningen te bestrijden.

Breng kokosnootolie aan op de huid en reinig, of hydrateer de huid, verwijder make up, genees wonden en voorkom een branderig gevoel na het scheren. Kokosnootolie kan ook ingenomen worden om het uiterlijk te verbeteren, omdat het vol gezonde vetzuren zit die het immuunsysteem versterken.

Een gezonde huid is net als ieder ander orgaan in het lichaam en het heeft zuurstof en voedingsstoffen nodig om gezond en sterk te blijven. Kokosnootolie zorgt ervoor dat de huid al die voedingsstoffen krijgt en dat onnodige gifstoffen worden weggespoeld.

Theeboomolie

Theeboomolie wordt al honderde jaren gebruikt om uitbraken, roodheid en huidonstekingen te bestrijden. Terwijl je vele mensen niet goed tegen bepaalde acne-behandelingen kunnen, theeboomolie geschikt voor iedereen. Het kent namelijk geen bijwerkingen en kan direct op de huid aangebracht worden. Theemboomolie werkt ook van nature tegen ontstekingen, is effectief tegen microben en kan de huid beschermen tegen schimmels. Het is dan ook een van de meest veelzijdige huidproducten die er beschikbaar is.

De actieve bestandsdelen van theeboomolie beschermen de huid tegen schadelijke organismen en vervuilingen in de lucht. Onderzoek heeft aangetoond dat theeboomolie zeer effectief kan zijn voor het beschermen van de huid tegen luchtvervuiling.

Appelciderazijn

Ook appelciderazijn is een veelzijdig een voordelig huidverzorgingsproduct dat vele voordelen met zich meebrengt. De voordelen van appelciderazijn omvatten onder andere het doden van pathogenen, het verholpen van huidproblemen, het reinigen van de huid, het verhelpen van acne en de huid beschermen tegen schimmels. Appelciderazijn wordt dan ook al eeuwen gebruikt voor onder andere het behandelen van zweren. Het is rijk aanzuren, vitaminen en mineralen die het lichaam helpen te reinigen en de lever bevorderen om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Honing

Rauwe honing is een van de beste natuurlijke bronnen van voedingstoffen, enzymen, vitaminen en gezonde zuren. Rauwe honing helpt onder andere met het verhelpen van uitbraken, het hydrateren van de huid, en assisteren met het reinigen van de wond. Daarnaast help het ook tegen mogelijke reacties en uitslagen. Rauwe honing is onverwarmd, onverwerkt en niet gepasteuriseerd en bevat dan ook nog alle voedingstoffen die normaliter verloren gaan tijdens het verwerkingsproces.

Honing is ook ideaal als een natuurlijk huidproduct dat tegen acne kan helpen, en omdat het regelmatig gebruikt wordt voor gezichtsreinigingen. Het is geschikt voor de gevoeligde en gemengde huidtypes. Neem een theelepel, warm deze tussen de handen, en breng dit voorzichtig aan op het gezicht. Laat het daar vervolgens 10 minuten zitten en spoel het vervolgens af met water. Zo kan het ook helpen om de huid te hydrateren bij koud en droog weer.

Zeezout

Zeezout zit vol met mineralen en voedingsstoffen, zoals magnesium, calcium, sodium en kalium. Deze mineralen zijn ideaal voor het herstellen van de huid en zijn dan ook belangrijkste bestandsdelen in natuurlijke huidproducten. Gebruik zeezout als een natuurlijke scrub waarmee je de huid kan ontdoen van vuil, dode huidcellen en andere onzuiverheden. Je kan het gebruiken als een gezichtsmasker om daarmee het gezicht een gezonde en natuurlijke straling te geven.

Conclusie

Er zijn genoeg natuurlijke producten op de markt waarmee jij jouw huid een optimale verzorging kan geven. Probeer eens een aantal van de producten uit en laat maar aan ons weten hoe het ging.

Andere interessante artikelen