maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Waarom een penispomp?

Niet in staat zijn een erectie te krijgen kan een grote bron van frustratie voor mannen zijn. Niet alleen maakt het seksuele gemeenschap een stuk lastiger, maar het zelfvertrouwen kan daardoor een flinke deuk oplopen. Ook het hebben van een kleine penis kan voor mannen negatieve gevolgen hebben voor hun seksuele prestaties.

Penisvergroters en middelen tegen erectiestoornissen zijn dan ook in overvloede beschikbaar op het internet, variërend van pillen en crèmes, tot oefeningen en apparaten. De meeste mannen geven echter voorkeur aan een penispomp, een apparaat waarvan klinisch is bewezen dat deze daadwerkelijk de grote en dikte van de penis kan vergroten, en je ook kan helpen bij het verkrijgen van erecties.

Erectiestoornissen

De penis heeft twee zwellichamen met kleine haarvaten. Wanneer deze zwellichamen zich vullen met bloed, zal de penis hard worden en spreken we van een erectie. Factoren zoals diabetes, problemen met de bloedsdoorloop en laag testosteronniveau, kunnen ertoe leiden dat een man niet of minder in staat is een erectie te krijgen. Dit noemen we een erectiestoornis.

Wanneer je denkt te lijden aan een erectiestoornis, raden wij het aan om een arts de penis te laten onderzoeken. Op een aantal wijzen zal dan worden gekeken wat de oorzaak kan zijn voor de erectiestoornis.

Ten eerste kan een bloedtest worden uitgevoerd om te kijken of je mogelijk laag testosteron, of andere hormonale problemen hebt. Vervolgens kan een urinetest worden gedaan om te checken of je mogelijk diabetes hebt. Met een ultrasound zal de arts daarna de bloedvaten van de penis controleren, om te zien of alles in orde is met de doorbloeding. Dan is er de nachtelijke erectietest, waarbij een meetinstrument aan de penis bevestigd wordt en wordt gemeten hoe veel erectie je krijgt gedurende je slaap en hoe sterk deze zijn. Hiermee kan worden gekeken of de oorzaak van de stoornis van een fysieke of psychische aard is. Mocht dit laatste het geval zijn, dan kan er als laatste nog een psychologisch onderzoek volgen om te kijken wat er aan je mankeert.

Hoe werken penispompen?

De penispomp kan helpen tegen de symptomen van een erectiestoornis. Dit doet hij door het creëren van een vacuüm rondom de penis, waardoor er makkelijker bloed in de haarvaten van de penis kan stromen. Ook wordt zo voorkomen dat het bloed onmiddellijk weer terugvloeit, waardoor de penis lang stijf kan blijven.

De penispomp kan bijdragen aan penisvergroting door deze regelmatig te gebruiken; door de penis vaak bloot te stellen aan een vacuüm, en zo regelmatig de penis met veel bloed te vullen, train je de zwellichamen om steeds meer bloed op te nemen en vast te houden. Hierdoor groeien deze zwellichamen en wordt de penis dus ook groter.

Een bewezen hulpmiddel

Een op de vijf mannen met een erectiestoornissen maakt gebruik van penispompen, en ze hebben dan ook een bewezen staat van dienst als hulpmiddel tegen deze kwaal. Ook medische specialisten bevelen penispompen vaak aan als handig hulpmiddel.

In tegenstelling tot andere middelen tegen erectiestoornissen, en penisvergroters, dragen penispompen relatief weinig risico’s met zich mee. Ook zijn de kosten lager op de lange termijn.

Bij het kopen van een penispomp dien je er echter wel zeker van te zijn dat je een betrouwbaar merk koopt met een goede reputatie. Zo staan de penispompen van Bathmate bekend om hun hoge kwaliteit en goede resultaten.

Andere interessante artikelen