maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Deep Conditioning Haarverzorgingsroutine Voor Droog Haar (5 Stappen)

Waarom is mijn haar zo droog? Als je jezelf dit vaak vraagt, volg dan deze 5 simpele stappen op om van je droge haar af te komen en breng de spa regelrecht naar je woonkamer!

1. Kies Het Juiste Deep Conditioning-product Om Je Haar Weer Tot Leven Te Brengen

Droog en beschadigd haar heeft extra vocht en voeding nodig, dus je moet de beste conditioner kiezen al wil jij je haar verzorgen. Lees het etiket om chemische extracten te vermijden en kies een voedende, deep conditioner die je haar versterkt, hydrateert en revitaliseert met een unieke mix van botanische extracten zoals bijvoorbeeld olijfolie en wilg.

2. Was Je Haar Met Een Diep Voedende Shampoo

Het is van belang om je haar te wassen als je wilt dat je deep conditioner goed werkt voor je droge en beschadigde haar. Als je op zoek bent naar de beste shampoo voor droog haar, kun je een shampoo kiezen die rijk is aan keratine of zijdeproteïne, samen met andere voedende ingrediënten zoals jojoba en biotine. Het beste is om je haar te wassen met lauw water, omdat dit de nagelriemen zal openen voordat je het haarconditioneringsmasker aanbrengt. Zo haal jij het meeste uit het product.

3. Pas De Conditioner Sectie Voor Sectie Toe

Dit is de belangrijkste stap in je haarverzorgingsroutine. De juiste techniek is om de conditioner gedeelte voor gedeelte, van boven naar beneden toe te passen. Breng het haarmasker niet over je hele haar aan. Gebruik in plaats daarvan je vingers om je haar in te dekken zodat je meer concentratie legt op de punten die het meest uitgedroogd zijn. Zo voed jij de delen van je haren die het het hardst nodig hebt.

4. Verwarm Een Vochtige Handdoek Om Je Haar Te Bedekken

Verwarm na het aanbrengen van een deep conditioner twintig tot dertig seconden een vochtige handdoek in de magnetron en leg deze op je haar. Dit is de magische stap die het voedende haarmasker op een geheel nieuwe manier laat werken. De hitte die in de handdoek zit, opent de nagelriemen en zorgt ervoor dat de conditioner diep in je haar doordringt en het goed hydrateert.

5. Wacht 15 Minuten En Spoel Je Haar

Laat de conditioner 15 minuten zitten en was het daarna grondig uit met koud water. Koud water zal de haarschubben sluiten en ervoor zorgen dat het vocht binnen blijft waar het hoort. Maak je routine compleet met een hydraterend haarserum om je schitterende lokken nog meer te hydrateren.

Hoe Vaak Moet Je Jouw Haar Conditioneren?

Als je droog en broos haar hebt, moet je je haar na elke wasbeurt diep conditioneren. Maar als dat niet mogelijk is, moet je je haar minstens één keer per week diep conditioneren, vooral als je vaker föhns, krultangen en strijkijzers gebruikt. Deze apparaten putten het haar namelijk sneller uit, wat je kunt compenseren met een deep conditioner.

Andere interessante artikelen