maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Laagste prijs garantie
We vergelijken onze prijzen

Gratis verzending vanaf €40
Verzonden met DPD

Bescherming van klantgegevens
Uw gegevens zijn veilig bij ons

5 tips voor hangborsten na borstvoeding

Als het gaat om borstvoeding, weten we hoe belangrijk en geweldig het is voor jouw nieuwe baby, maar hoe zit het met de tol die het daarna op je lichaam eist? Als je de borstvoedingsfase voorbij bent en je je afvraagt wat er met je borsten is gebeurd, dan ben je niet de enige! Hoe jij jouw hangende borsten kunt repareren na het geven van borstvoeding is een van de meest gestelde vragen die nieuwe moeders stellen. Gelukkig zijn er enkele stappen die jij kunt nemen om jouw borsten op natuurlijke wijze te versterken en te verstevigen!

 1. Regelmatig hydrateren

  De sleutel tot een strakke en jeugdig ogende huid is hydratatie, dus borsten stevig houden na het geven van borstvoeding kan worden bereikt zolang je hydrateert! Je kunt elke soort vochtinbrengende crème over jouw hele lichaam gebruiken, maar zorg ervoor dat je je op de borst concentreert.

  Kies een vochtinbrengende crème voor het lichaam die zacht is voor de huid en zonder chemicaliën of geurstoffen die jou of jouw baby kunnen irriteren. Zorg er ook voor dat je er een kiest met zeer voedende ingrediënten zoals Karitéboter of Aloë Vera voor de beste hydraterende en borstverstrakking.

 2. Borstverstevigende crèmes

  Een uitstekende manier om de voordelen van dagelijkse hydratatie en extra voordelen voor borstversteviging en -versteviging te krijgen, is in de vorm van een borstverstevigende crème.

  Deze bevatten niet alleen ingrediënten waarvan bekend is dat ze de huid diep hydrateren om het er glad en sterk uit te laten zien, maar ze bevatten ook specifieke ingrediënten die bedoeld zijn om de borsten op te tillen en te versterken. Zoek naar een crème die ingrediënten bevat zoals collageen om aan te halen, Ashwagandha of Ginseng om te verstevigen en Jojoba-olie om te voeden.

 3. Draag een ondersteunende bh

  Een van de grootste dingen die vrouwen vaak verkeerd doen in hun leven, is hun bh-maat. Hoewel je een beha kunt passen en deze past, betekent dit niet dat hij goed past of dat hij je borsten ondersteunt. Dit is vooral belangrijk als het gaat om zwangerschap en borstvoeding, omdat jouw lichaam voortdurend zal veranderen.

  Zorg ervoor dat je regelmatig controleert of je bh nog steeds goed past en jouw borsten ondersteunt als ze veranderen. Veel bh-winkels bieden gratis meetservices als je het niet zeker weet. Vergeet ook niet om jouw bh uit te doen tijdens het slapen, zodat de bloedcirculatie niet wordt beperkt.

 4. Borstverstevigende oefeningen

  Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om jouw borstspieren, de spieren onder jouw borsten te versterken en te verstevigen, en de bloedsomloop in het gebied te vergroten. Als gevolg hiervan zijn enkele van de beste oefeningen om jouw borsten te verstevigen alles wat de pectoralis groot en klein doet klinken.

  Probeer elke dag wat push-ups en borstdrukken te doen of voeg ze toe aan jouw normale oefen- en trainingsroutine. Je kunt ook proberen gewichten toe te voegen aan je oefeningen om de intensiteit te verbeteren.

 5. Voedingsmiddelen voor stevigere borsten

  Wist je dat bepaalde voedingsmiddelen jouw borsten kunnen helpen verstevigen? Specifieke voedingsmiddelen bevatten een stof genaamd fyto-oestrogenen. Dit is een op planten gebaseerde verbinding die het natuurlijke oestrogeen in het lichaam nabootst.

  Daarom kan het toevoegen van deze verbinding aan uw dieet een natuurlijke manier zijn om jouw borsten op te fleuren zonder dat je een operatie hoeft te ondergaan. Fyto-oestrogeenbevattende voedingsmiddelen zijn onder meer lijnzaad, sojabonen, edamame-bonen, tofu, sesamzaad, knoflook, bessen, perziken, broccoli, bloemkool en spruitjes.

Andere interessante artikelen