maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Laagste prijs garantie
We vergelijken onze prijzen

Gratis verzending vanaf €40
Verzonden met DPD

Bescherming van klantgegevens
Uw gegevens zijn veilig bij ons

Verschillende soorten afslankpillen

Een paar kilo aankomen kan iedereen gebeuren, maar dankzij ons drukke bestaan hebben we niet altijd de tijd om op ons gewicht te letten. Afslankpillen zijn dan ook een populair supplement geworden voor iedereen die worstelt met overgewicht, of probeert zijn gewicht op peil te houden. Deze pillen kunnen op verschillende manieren bijdragen aan gewichtsverlies en in dit artikel kijken we naar de verschillende soorten afslankpillen.

Minder vetabsorptie

Wanneer je vet binnenkrijgt via je voedsel, produceert je lichaam enzymen die het vet afbreken zodat het kan worden opgenomen door het lichaam. Een type afslankpil dat is ontwikkeld, richt zich op het belemmeren van dit proces zodat het lichaam minder vet absorbeert. De meest bekende stof die hiervoor gebruikt wordt is orlistat. Orlistat is een enzymremmer die voorkomt dat de nodige enzymen worden geproduceerd om vet af te breken. Een klein beetje vet zal nog steeds worden opgenomen, maar de meerderheid zal met de rest van de afvalstoffen verdwijnen via de ontlasting.

Het voordeel van orlistat is dat je minder op je eetpatronen hoeft te letten, aangezien je nu minder vet dan voorheen zult opnemen. Echter zullen mogelijke bijwerkingen wel ernstiger worden wanneer je veel vet eet, waaronder olieachtige ontlasting en een verminderde opname van bepaalde voedingsstoffen, zoals vitamine A, D, E, en K. Het is daarom ook niet te bedoeling dat je totaal niet meer op je eetpatroon gaat letten na het gebruiken van deze enzymremmer.

Desalniettemin is orlistat relatief veilig om te gebruiken over een langere periode. In combinatie met lichaamsbeweging en een gezond dieet, kan orlistat een significante bijdrage leveren aan gewichtsverlies.

Minder eetlust

Wanneer je lichaam vol is zal het een signaal sturen naar de hersenen om aan te geven dat je moet stoppen met eten. Dit gevoel van verzadigdheid is complex en is gerelateerd aan hormonen en andere factoren. Een andere manier om af te vallen is dan ook door het lichaam sneller verzadigd te laten voelen. Zo zijn er pillen ontwikkeld die in de maag een gel vormen die de maag en de darmen opvullen en zo ervoor zorgen dat je ‘vol’ zit. Ook zijn er pillen die de productie van hormonen stimuleren die ervoor zorgen dat je hersenen denken dat je verzadigd bent. Een ander supplement om het gevoel van honger of trek weg te nemen is Garcinia Cambogia Plus. Dit supplement onderdrukt de eetlust door een krachtige combinatie van volledig natuurlijke ingrediënten.

Stimulering van de stofwisseling

De snelheid waarmee je vet verbrandt is afhankelijk van vele factoren, waaronder de stofwisseling. Sommige afslankpillen of supplementen werken dan ook door het stimuleren van de stofwisseling, omdat je dan sneller vet gaat verbranden. Dit klinkt als een zeer effectieve methode, en wordt wereldwijd ook veel gebruikt. Een voorbeeld van een supplement dat de stofwisseling stimuleert is Framboos Ketonen Pure. Dit is een natuurlijk supplement dat de stofwisseling stimuleert om je voedsel sneller én beter te verbranden.

Andere interessante artikelen