maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Slechte Adem

'Moet je een kauwgompje?'' Als dit jou gevraagd is, kan dat best wel eens een stille hint zijn dat je wat moet doen aan je adem. Maar vrees niet want je bent niet de enige die lijdt aan een slechte adem. Bijna 1 op de 4 vier mensen heeft regelmatig last van een slechte adem. Dit wordt ook wel halitose genoemd. Het kan verschillende oorzaken hebben en het kan je erg onzeker laten voelen. Het komt op alle leeftijden bij zowel mannen als vrouwen voor. Er is wel wat aan te doen. Wij formuleren onze supplementen met ingrediënten waarvan vastgesteld is dat het wat kan betekenen voor je slechte adem. We gebruiken bijvoorbeeld pepermuntolie waarvan bekend is dat het een ontspannend effect heeft op de keel en mond*. Ontdek hier ons assortiment.
Lees meer

Alle producten in deze categorie

Geen resultaat
De filters die u hebt gekozen kwamen niet overeen met een van onze producten. Reset de filter en pas uw zoekopdracht aan.

Een slechte of stinkende adem is één van de veelvoorkomende redenen om naar de tandarts te gaan. Dit wordt ook wel Halitose genoemd en het komt vaker voor dan je denkt. Voor mensen die hier last van hebben, kan het een negatieve invloed hebben op hun sociale contacten en hun liefdesleven. Hoewel een slechte adem regelmatig voorkomt, maakt dit het probleem niet minder groot. Helaas is het vaak zo dat degenen met hiermee kampen zich daar zelf vaak niet eens bewust van zijn! Daarom is het belangrijk een goede en snelle oplossing te vinden om dit te verhelpen. Doe dit zodra je merkt dat je het merkt, want:

a. Je weet niet hoe lang je al een slechte adem hebt

b. Een effectief middel tegen een slechte adem voorkomt dat je dagen op kauwgom moet kauwen in de dagen voor je afspraak bij de tandarts.

Heb ik een slechte adem?

Het is niet altijd makkelijk om erachter te komen dat je last hebt van Halitose, tenzij iemand het je eerlijk vertelt. Een makkelijke manier om erachter te komen en jezelf en een ander ongemakkelijke situaties te besparen, is door de binnenkant van je pols te likken en te wachten tot je speeksel droog is. Als je pols hierna onaangenaam ruikt, heb je kans dat je een slechte adem hebt.

Waardoor wordt het veroorzaakt?

Er zijn meerdere oorzaken van een slechte adem. Maar meestal is dat een slechte orale hygiëne. Als bacteriën de ruimte krijgen om op en tussen je tanden en tandvlees te groeien, zorgt dit vaak voor een slechte adem. Hier zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Als je deze kunt veranderen, voorkom je vaak ook een slechte adem:

1.Levensstijl – bepaalde keuzes kunnen bijdragen aan een slechte adem, zoals;

 • Eten van voedsel met sterke smaak, zoals knoflook en uien
 • Roken
 • Hoge alcoholconsumptie
 • Crash dieet

Elk type voedsel dat je eet, komt altijd eerst in je mond terecht. Wanneer het wordt verteerd en door je bloed wordt opgenomen, gaat het ook naar je longen en wordt het via je adem weer afgescheiden. Daarom helpt poetsen of flossen niet om bijvoorbeeld de sterke geuren van knoflook, uien en vis te maskeren. Pas wanneer het voedsel door je lichaam is verteerd en afgescheiden, gaat de geur weer weg.

2.Medische aandoening ‘droge mond syndroom’ (of Xerostomie)- deze aandoening draagt bij aan Halitose, omdat speeksel nodig is om de mond te kunnen reinigen en vochtig te houden. Het helpt door zuren die door tandplak ontstaan, te neutraliseren, en door dode cellen weg te spoelen die zich op je tandvlees, tong en wangen ophopen. Als deze niet afgevoerd worden, vergaan de cellen en kunnen ze Halitose veroorzaken. Medicatie, speekselklierproblemen of het continu door de mond ademen, kunnen allemaal tot een droge mond leiden.

3.Problemen met mondhygiëne– kunnen bijdragen aan een slechte adem, maar zijn minder gebruikelijk. Een voortdurend slechte adem of nare smaak in je mond, kan er op wijzen dat je een tandvleesprobleem hebt. Die kan veroorzaakt worden door een ophoping van tandplak op je tanden. Er kunnen zich door deze bacteriën gifstoffen vormen in de mond, die het tandvlees irriteren. Ook slecht passende beugels of kunstgebitten kunnen een slechte adem veroorzaken.

Wat te doen tegen slechte adem

Nu heb je een beter idee hoe je aan een slechte adem komt, maar hoe kan je een slechte adem verhelpen en voorkomen?

a) Verbeter je mondhygiëne
 • Poets regelmatig je tanden
 • Floss tussen je tanden
 • Houd je tong schoon
b) Verbeter je slechte gewoontes
 • Eet gebalanceerde voeding en probeer sterk gekruid eten of eten met een sterke smaak te vermijden
 • Stop met roken
 • Drink veel water zodat je mond niet droog wordt
 • Verminder suikerinname omdat dit het aantal bacteriën in je mond die halitose veroorzaken, verhoogt

Iedereen verdient het om een frisse adem te hebben. Daarom bieden we bij ShytoBuy een brede range aan innovatieve, effectieve en natuurlijke producten die een slechte adem verhelpen. Vind jouw middel tegen een slechte adem en voel je weer vrij om te doen wat je wilt.

* Wij maken u erop attent dat de resultaten van onze producten per individu kunnen variëren. Het wordt aanbevolen deze producten te gebruiken naast een voedzaam gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Alle klant beoordelingen op deze website zijn oprecht.