maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Schurft

Met ongeveer 300 miljoen mensen wereldwijd die lijden aan schurft, is het een verrassend veel voorkomend huidprobleem. Maar wat is schurft nou eigenlijk precies? Schurft, ook wel bekend als scabiës, is een besmettelijke huidziekte die wordt veroorzaakt door schurftmijten. Schurft is een vervelende maar verder ongevaarlijke aandoening en een behandeling tegen is gemakkelijk te krijgen. Onderzoek is uitgevoerd en heeft aangetoond dat bepaalde ingrediënten bijzonder goede effecten kunnen hebben op de conditie van de huid. Zo zijn bijvoorbeeld de omega vetzuren onmisbaar en kan omega 3-visolie de gezondheid van de huid in stand houden*. Shop hier ons assortiment voor schurft.
Lees meer

Alle producten in deze categorie

Wat is schurft?

Schurft, ook wel bekend als scabiës, is een besmettelijke huidziekte die wordt veroorzaakt door schurftmijten. Deze kleine, spinachtige insecten kunnen de hoornlaag van de huid binnendringen en daar gaan leven. Vervolgens gaan de mijten ook gangen graven door de hoornlaag en daar eieren leggen, waar vervolgens weer nieuw schurftmijten uit zullen komen. De uitwerpselen van de schurftmijten kunnen hevige jeuk veroorzaken en leiden tot jeukende huiduitslag. Met name in de nacht zal schurft voor veel jeuk en irritatie zorgen.

Schurft is een vervelende maar verder ongevaarlijke aandoening, en een schurft behandeling is gemakkelijk te krijgen. Mensen met schurft moeten echter wel voorzichtig zijn in de omgang met andere mensen, aangezien schurft zeer besmettelijk is. Bij een schurft behandeling is het belangrijk dat ook mensen in de directe omgeving worden mee behandeld, aangezien er een grote kans is dat schurftmijten ook hun huid zijn binnengedrongen. Ook wanneer deze mensen nog geen symptomen van schurft hebben, is het belangrijk dat zij een schurft behandeling ondergaan. Schurft heeft niets te maken met hygiëne of gezondheid en iedereen kan het krijgen.

Schurft besmettelijk

Schurft wordt veroorzaakt door een parasitaire mijt genaamd ‘sarcoptes scabiei.’ Deze parasiet komt alleen bij mensen voor en is ongeveer 0,4 tot 0,3 millimeter groot, waarmee hij net te klein is om met het blote oog te zien. De vrouwelijke schurftmijten graven gangen in de hoornlaag van de huid met een omvang van ongeveer 1 centimeter, en leggen daar vervolgens eitjes in. De jeuk die wordt veroorzaakt door schurft, komt door de afweerreactie van het lichaam op de uitwerpselen van de schurftmijten in de huid. Iemand die last heeft van schurft zal ongeveer 10 tot 15 volwassen, vrouwelijke schurftmijten in zijn huid hebben.

De meeste mensen krijgen schurft doordat zijn in contact komen met een persoon die schurft heeft, zoals gezamenlijk in een bed slapen, of door middel van seksueel contact. Ook kan schurft overgebracht door middel van het gebruik van kleding of beddengoed van iemand met schurft. Zo kan je bijvoorbeeld schurft oplopen gedurende een logeerpartij, of in een hotel waar niet regelmatig het beddengoed wordt gewassen. Locaties waar mensen regelmatig met elkaar in contact komen, zoals ziekenhuizen, verzorgingshuizen, en verpleeghuizen, hebben regelmatig last van schurft epidemieën.

Schurft symptomen

2 tot 6 weken nadat iemand besmet is met schurft zullen de eerste schurft symptomen zich aandoen. Er zullen huidafwijkingen ontstaan die met name ’s nachts ernstig zullen jeuken. Dit wordt veroorzaakt door de gangen die de mijten graven in de huid, en met name in de handen zullen deze het meest zichtbaar zijn. Daarnaast kunnen er ook kleine pukkels, blaasjes, en etterpuisten ontstaan. Ook kan deze uitslag zich uitbreiden, waardoor een vorm van eczeem ontstaat. Door te krabben aan deze uitslag kunnen bacteriële infecties optreden.

Deze symptomen zullen zich voornamelijk voordoen tussen de vingers, onder de polsen, in de oksels, op voeten, en op de enkels. Bij mannen kan ook de huid van de penis en scrotum verschijnselen tonen, en bij vrouwen kan dit gebeuren rondom de tepels. Bij kinderen kan het ook voorkomen dat schurft symptomen op het gezicht verschijnen.

Een meer ernstige vorm van schurft, is scabies norvegica. Deze vorm van schurft komt voor bij mensen met een zwak afweersysteem, zoals oudere mensen. Mensen met dit type schurft kunnen wel duizenden schurftmijten in de huid hebben, wat hen zeer besmettelijk voor anderen maakt. Echter zal hun zwakke afweersysteem ervoor zorgen dat ze weinig last hebben van jeuk.

Schurft diagnosticeren

Patiënten die gangen van schurftmijten in handen hebben zullen snel de diagnose krijgen. Wanneer mensen in de omgeving ook last hebben van jeuk betekent dit vrijwel altijd dat er sprake is van schurft. Daarnaast kunnen ontstoken pukkels op de penis en scrotum ook zeer kenmerkend zijn voor schurft. Zonder deze symptomen kan het echter lastiger worden om schurft vast te stellen. Schurft deelt namelijk vele symptomen met andere huidaandoeningen en –ziekten, en het kan soms weken of maanden duren voordat de correcte diagnose wordt vastgesteld. Echter, wanneer er een vermoeden is dat het mogelijk schurft kan zijn, wordt al begonnen met de schurft behandeling.

De beste manier om schurft vast te stellen, is door middel van het aantonen van schurftmijten in de huid. Hiervoor wordt met een mesje wat weefsel van de hoornlaag geschraapt op de locatie waar een schurftmijt het meest waarschijnlijk zal voorkomen. Vervolgens worden deze huidmonsters geweekt in een kaliumhydroxide oplossing om de huidcellen te doen vervagen. Hierdoor zal een mijt of haar eieren snel zichtbaar worden onder een microscoop. Een alternatieve methode is om de huid nauwlettend te observeren met een dermatoscoop. Grotere schurftmijten kunnen vaak gespot worden via deze methode.

Waarna de aanwezigheid van schurftmijten is vastgesteld, kan met een schurft behandeling worden begonnen.

Een schurft behandeling

Een schurft behandeling betekent meestal dat het lichaam moet worden ingesmeerd met permetrine crème, of dat ivermectine tabletten dienen te worden ingenomen. Bij een schurft behandeling dienen ook alle gezinsleden en andere personen in de nabije omgeving behandeld te worden. Ook dient alle kleding en beddengoed goed gewassen te worden. De scabies behandeling zal namelijk niet werken als het innemen van tabletten of het opsmeren van crème niet gecombineerd wordt met schone kledij en beddengoed.

Het innemen van ivermectine tabletten wordt afgeraden voor zwangere vrouwen en jonge kinderen. Gedurende een zwangerschap zou een vrouw permetrine boven ivermectine moeten kiezen. Permetrine dringt namelijk niet in grote hoeveelheden het lichaam binnen, waardoor de baby niet blootgesteld zal worden aan de crème. De meeste huisartsen en dermatologen zullen dan ook permetrine crème voorschrijven aan zwangere vrouwen voor een schurft behandeling.

Bij een schurft behandeling is het belangrijk dat alle gezinsleden behandeld worden, ook wanneer ze zelf geen last hebben van jeuk of huiduitslag. Ook een mogelijk partner dient een scabies behandeling te ondergaan, aangezien hij of zij regelmatig in contact zal zijn gekomen met de patiënt.

Het beste kan je een schurft behandeling in de avond uitvoeren, zodat de volgende ochtend de schurftmijten in de huid dood zullen zijn. Onder de douche kunnen deze en mogelijk nog loslopende mijten worden weggespoeld, zodat deze zich niet weer kunnen ingraven. Gooi voor het douchen alle kleding in de was, zodat je na het douchen geen ‘vuile’ was meer aanraakt. Na het afdouchen van de crème kan de huid namelijk weer opnieuw geïnfecteerd worden.

Voor een schurft behandeling dient de permetrine crème aangebracht te worden op een schone, droge, en afgekoelde huid. Neem dus geen douche voordat je de crème aanbrengt, aangezien een warme huid ertoe kan leiden dat het lichaam meer van de crème zal opnemen. Alleen wanneer de huid zeer vies is dien je voor het aanbrengen van de crème de huid te wassen.

Het hele lichaam dient met de permetrine crème ingesmeerd te worden. Hierbij dient speciale aandacht te worden besteed aan alle huidplooien, waaronder die van de vingers, tenen, en rondom de genitaliën. Houdt de nagels kort en breng de crème ook hieronder aan. Voorkom dat de crème in de mond, ogen, of op slijmvliezen komt. De persoon die jouw rug insmeert dient wegwerp handschoenen te dragen. De crème dient langdurig op de huid te blijven, en bij tussentijds handen wassen of toiletbezoek dient nieuwe crème aangebracht te worden. Gebruik gedurende de scabies behandeling geen schoonheids- of huidproducten. De ochtend na het aanbrengen van de crème dient het hele lichaam goed onder de douche gewassen te worden. Gebruik na het douchen een schone handdoek en trek schone kleding aan.

Bij het innemen van ivermectine tabletten voor een schurft behandeling is het belangrijk om alle tabletten tegelijkertijd in te nemen iedere dag. Het maakt niet uit wanneer de tabletten worden ingenomen, maar het dient te gebeuren op een lege maag met water. Na het innemen van de tabletten mag je twee uur lang niets eten of drinken, met uitzondering van water.

Gedurende een schurft behandeling dient alle kleding en beddengoed grondig te worden gewassen. Alles wat met 60 °C kan worden gewassen, dient de was in te gaan. Door kleding en beddengoed te wassen en drogen op een temperatuur van boven de 50 °C worden de aanwezige schurftmijten namelijk gedood.

Kleding die niet op deze temperatuur kan worden gewassen, dient ten minste 3 dagen te worden gelucht bij kamer temperatuur. Schurftmijten kunnen namelijk niet overleven bij een kamertemperatuur tussen de 18 en 20 °C.

Gedurende de schurft behandeling dien je iedere dag in een schoon bed met nieuwe kussenslopen, lakens, dekbedovertrek, en matrashoes te slapen. De matras en de kussen hoeven niet gereinigd te worden, maar dienen gedurende de dag onopgemaakt te blijven tot aan het slapen gaan. Draai voor het slapen gaan de matras om, en lucht dekens drie dagen voordat je ze weer gebruikt.

Schurft producten op shytobuy nl

Op ShytoBuy NL zijn meerdere producten beschikbaar die effectief tegen schurft zijn.

Zo is Naturasil Scabies een effectieve schurft behandeling die al duizenden mensen wereldwijd heeft geholpen om de symptomen te verlichten. Breng deze schurft behandeling direct op de huid aan of druppel een kleine hoeveelheid in het badwater om de infectie tegen te gaan. Deze schurft behandeling is zeer effectief tegen schurft, bestrijdt de oorzaak en helpt tegen tegen schadelijke symptomen. Naturasil Scabies is ontwikkeld om door de buitenste laag van de huid door te dringen om de schurftmijt van binnenuit te kunnen bestrijden. Deze schurft behandeling bevat geen chemicaliën of pesticiden, en is dus vriendelijk voor de meeste delen van de huid en geschikt voor alle huidtypen.

Naturasil Scabies™

Naturasil Scabies kan verlichting geven bij de typische symptomen van schurft, zoals ernstige jeuk, een vlekkerige, rode uitslag en meerdere mijtgangetjes. Veel mensen kiezen ervoor om Naturasil Scabies als preventief middel te gebruiken als ze vaak in direct contact komen met deze aandoening. Schurft is namelijk besmettelijk en kan via dagelijkse voorwerpen zoals handdoeken, en lichamelijk en seksueel contact worden overgedragen. Als de symptomen verdwijnen, maar later weer terug keren, kan je Naturasil Scabies veilig opnieuw gebruiken. Deze schurft behandeling is gemaakt van krachtige en natuurlijke ingrediënten die de mijten bestrijden. De lac sulfuris, jojoba en melaleuca alternifolia extracten in deze wateroplosbare, hyperallergene formule zijn lipofiel en worden in en onder je huid opgenomen bij het aanbrengen. Naturasil Scabies is vooral geschikt voor mensen die allergisch zijn voor de normaal voorgeschreven medicijnen voor deze aandoening, zoals Permethrin, wat carcinogeen is en pesticiden bevat.

Naturasil Schurft Crème™

Een andere schurft behandeling van ShytoBuy NL is de Naturasil Schurft Crème™. De Naturasil Schurft Crème heeft al duizenden mensen geholpen om van schurftmijt op verschillende delen van hun lichaam af te komen. De natuurlijke ingrediënten werken perfect samen om de schurftinfectie diep binnen te dringen en je te beschermen tegen verdere problemen. Deze schurft behandeling bestrijdt en verlicht te symptomen van schurft, is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, wordt voornamelijk gebruikt om nieuwe infecties te voorkomen en kan de huid beschermen tegen toekomstige infecties. De natuurlijke ingrediënten in de Naturasil Schurft Crème worden al jaren gebruikt in topische oplossingen vanwege hun vermogen om huidinfecties effectief tegen te gaan.

De Naturasil schurft behandeling is gemaakt van krachtige en natuurlijke ingrediënten die de schurftmijt zelf bestrijden. De aloë vera, jojoba en melaleuca alternifolia extracten in deze crème zijn lipofiel en worden diep door de huid geabsorbeerd bij het aanbrengen. De Naturasil schurft behandeling is vooral geschikt voor mensen die allergisch zijn voor medicijnen die op recept verkrijgbaar zijn - zoals Permethrine - en vaak carcinogenen en pesticiden bevatten. Veel gebruikers kiezen ervoor om de crème 4 dagen lang aan te brengen, gevolgd door 4 dagen rust, en vervolgens weer 4 dagen lang aan te brengen. Voor andere menselijke mijtinfecties kan je de formule enkele weken achtereen gebruiken, afhankelijk van de levenscyclus van de mijt die je wilt bestrijden. Dit gebeurt zo omdat de mijten sterven als ze eitjes leggen, maar de eitjes zelf blijven achter en komen uit waardoor ook deze mijten bestreden moeten worden.

Schurft behandeling bestellen op shytobuy nl

Het bestellen van een schurft behandeling bij ShytoBuy NL is zeer eenvoudig. Wij maken gebruik van een beveiligd betalingssysteem, en het is mogelijk om jouw bestelling de volgende dag al in huis te hebben. Plaats je bestelling op een werkdag voor 16.00 uur, en je zal het gewenste product de volgende dag in huis hebben.

* Wij maken u erop attent dat de resultaten van onze producten per individu kunnen variëren. Het wordt aanbevolen deze producten te gebruiken naast een voedzaam gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Alle klant beoordelingen op deze website zijn oprecht.