• Onze laagste prijs garantie

  We vergelijken onze prijzen

 • Gratis levering vanaf €50

  Kies een leverdatum die past

 • Sinds 2017

  Betrouwbaarheid

 • Bescherming van klantgegevens

  Uw gegevens zijn veilig en beveiligd bij ons

De Fundamenten van de Huidverzorging

Een jongere huid is iets wat wij allemaal wel willen hebben. Rimpels willen we zo veel mogelijk wegwerken, en ook huidklachten is iets wat we liever zo veel mogelijk voorkomen. Hier zijn nuttige tips voor de huidverzorging.

WAT HOUDT GOEDE HUIDVERZORGING IN

Een goede huidroutine bestaat uit drie aspecten: voedingsstoffen, bescherming, en vernieuwing. Waar je de nadruk op wilt leggen, of hoe je deze concepten verder wilt invullen, zal afhankelijk zijn van je huidtype, maar deze drie aspecten dienen allemaal terug te komen in je huidverzorgingsroutine voor een optimale huid.

Voedingstoffen zijn belangrijk, omdat je huid het grootste orgaan van het lichaam is. Dit betekent dat de huid dus ook een grote vraag naar voedingstoffen heeft, en dat het in contact staat met alle andere organen. Dit betekent dus dat wat er binnenin je lichaam gebeurt, een effect zal hebben op hoe de huid eruit gaat zien. Zo zullen roken en alcohol drinken een zeer negatief effect op de huid hebben.

Zoals de voedingstoffen ervoor moeten zorgen dat alles aan de binnenkant er goed uitziet, is bescherming nodig om ervoor te zorgen dat alles er aan de buitenkant goed blijft uitzien. De zon is namelijk de grootste vijand van je huid, en ook een van de belangrijkste oorzaken van rimpels en veroudering. Natuurlijk is een bepaalde hoeveelheid zonlicht voor de huid goed, maar al snel kunnen de UV-stralen ernstige schade aanrichten op de huid. Het is dus belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de stralen van de zon.

De vernieuwing van de huid verwijst naar het feit dat de huid constant bezig is zichzelf te vernieuwen; oude huidcellen worden afgestoten en vervangen door nieuwe, jonge huidcellen. Ook kan de huid zich herstellen van schade, zoals verwondingen en verbrandingen. Een goede huidverzorgingsroutine zal dan ook dit proces van constante vernieuwing moeten stimuleren, om de huid zo fris en soepel mogelijk te houden.

voed de huid

Een gezond, vers, en gevarieerd eetpatroon brengt talloze voordelen met zich mee qua gezondheid; alles van je gewicht, tot de bescherming tegen ziekten, is afhankelijk van de voeding die je binnenkrijgt. Met betrekking tot de huid zijn de belangrijkste voedingstoffen de vitaminen A, C, en E, en verscheidene antioxidanten. De producten van Skin Doctors zitten vol met deze nuttige voedingstoffen voor de huid.

Vitamine C is belangrijk omdat het essentieel is voor de productie van collageen, wat weer nodig is om de huid soepel en flexibel te houden. Ook is collageen een krachtige antioxidant die de huid tegen vrije radicalen beschermt. De bedreiging die deze vrije radicalen voor de huid vormen, dient niet onderschat te worden; zij beschadigen de huidcellen, en zorgen ervoor dat de huid uiteindelijk ouder begint te worden. De vrije radicalen zijn dus de oorzaak van ouderdomsverschijnselen.

bescherm de huid

De zon heeft voor de huid zowel voor- als nadelen: zonlicht is essentieel voor de productie van vitamine D, maar aan andere kant beschadigt de zon ook de huid. Daarom is het belangrijk om je huid te bedekken met een degelijke zonnebrandcrème. Het is belangrijk dat deze crème beschermt tegen zowel UVA-, als UVB-straling, aangezien beiden een vorm van ultraviolet licht zijn die de huid beschadigen.

Draag een hoed met een brede die het gezicht en de schouders kan bedekken. Zo worden deze niet al te veel blootgesteld aan zonlicht. Het is sowieso goed om zo veel mogelijk in de schaduw te blijven, en direct zonlicht zo veel mogelijk te vermijden.

Ook het eten van tomaten kan je helpen je huid te beschermen tegen de zon. De lycopeen in tomaten zal je huid van binnenuit beschermen zonnestralen. Echter zullen de tomaten alleen niet genoeg zijn om je te beschermen.

houd het lichaam actief

Om de vernieuwing van de huid te stimuleren, is het belangrijk dat regelmatig het lichaam actief is. Wanneer de bloedcirculatie namelijk omhoog gaat, wordt het ook makkelijker voor het lichaam zichzelf te herstellen en te vernieuwen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door regelmatig te sporten.

Ook een stoombad kan een zeer gunstig effect op de huid, en is vaak bewezen tegen acne en puistjes te helpen. De stoom zorgt er namelijk voor dat de poriën van de huid open gaan staan, waardoor afvalstoffen makkelijk het lichaam kunnen verlaten. Zo kan de huid zichzelf makkelijk en efficiënt reinigen en vernieuwen, om jong en soepel te blijven.

conclusie

Om je huid gezond en sterk te houden is het dus belangrijk deze te voeden, te beschermen, en te vernieuwen. Wanneer jouw huidverzorgingsroutine aan deze drie aspecten voldoet, zal ook jouw huid er jong en strelend uit blijven zien.

Andere interessante artikelen