• Onze laagste prijs garantie

  We vergelijken onze prijzen

 • Gratis levering vanaf €50

  Kies een leverdatum die past

 • Sinds 2017

  Betrouwbaarheid

 • Bescherming van klantgegevens

  Uw gegevens zijn veilig en beveiligd bij ons

Natuurlijke Huidverzorging

Normale huidverzorgingproducten zijn zeer gevaarlijk en dienen te worden vermeden. Lees hier verder wat voor natuurlijke alternatieven er voor jou zijn.

natuurlijke huidproducten

Er zitten vele chemische stoffen in de meeste cosmetische producten. Deze stoffen zijn zeer gevaarlijk en kunnen allerlei aandoeningen veroorzaken, zoals psoriasis en huidkanker. Je kan dus beter maar alle cosmetische producten vermijden en alleen nog maar natuurlijke producten kopen. Natuurlijke producten brengen namelijk geen gevaren met zich mee en kunnen zonder eniger risico gebruikt worden.

Onze huid is namelijk zeer gevoelig voor alle chemische stoffen die er in onze omgeving zijn. Het gebruik van gels, moisturisers en lip gloss heeft dan ook een schadelijk effect op de huid. En omdat onze huid ook deels transparant is, komen een hoop van deze schadelijke stoffen ook ons lichaam binnen. Het gebruik van cosmetica kan dus een negatief effect hebben op onze organen, en kan bijdragen aan ernstige aandoeningen, zoals misselijkheid of overgewicht.

Een bijkomend voordeel van het gebruik van natuurlijke cosmetische over chemische, is dat de natuurlijke variant vaak ook goedkoper is dan de kunstmatige. Zo zorg je dus niet alleen goed voor jouw huid en lichaam, maar je zorgt ook goed voor de bankrekening. En als laatste is het natuurlijk ideaal dat je natuurlijke cosmetica in je eigen keuken kan maken en bewaren, waardoor je dus ook leuk thuis aan de slag kan.

Hier is een selectie aan natuurlijke huidproducten die ook jij eens zou kunnen uitproberen.

kokosnootolie

Wist jij dat kokosnootolie ideaal is om make up te verwijderen? Kokosnootolie ruikt niet alleen naar zon, zee en strand, maar het helpt jou ook om alle mascare makkelijk en snel van het gezicht te krijgen. Doe een klein beetje kokosnootolie op een katoenen watje en wrijf hiermee over het gezicht. Zorg ervoor dat je niets in de ogen krijg en spoel het gezicht met koud water af. Voor sommige mensen kan kokosnootolie wat zwaar op het gezicht liggen, maar het is ideaal als make up remover.

cacaoboter

Cacaoboter is ideaal om het lichaam te hydrateren. Het ruikt naar chocolade en zorgt ervoor dat de huid goed gehydrateerd blijft. Sommige mensen vinden het te zwaar op de huid zitten en gebruiken het liever niet op het gezicht, terwijl anderen hier geen probleem mee hebben. Neem een klein beetje cacaoboter en smeer dit direct op het gezicht een douche. De lichaamstemperatuur zal het doen smelten, waardoor een dun laagje op de huid achterblijft. Dit laagje zal de huid goed beschermen en hydrateren, en het is ook ideaals als balsem voor de lippen bij droog of koud weer.

honing

Als je er niet van houdt om mayonaise of avocado op je gezicht te smeren, dan kan wellicht honing een goed alternatief zijn. De plakkerigheid van honing zorgt er voor dat het enorm kan helpen met het reinigen van de huid, waardoor gifstoffen worden verwijderd en de huid een depe cleansing krijgt. Meng een eetlepel honing met wat water of groene thee en smeer dit op het gezicht. Laat het daar tien minuten zitten en was het vervolgens af met warm water. Rauwe honing is hiervoor ideaal, omdat het nog veel natuurlijke bestandsdelen bevat die anders verloren zijn gegaan. Iedereen die dit probeert heeft aangegeven dat het echt supergoed kan werken.

hennepzaadolie

Hennepzaadolie is licht en rijk aan omega 3, wat zeer goed voor de huid is. Wanneer je zelf hennepzaadolie producten maakt, dan zal de huid al snel naar thee gaan ruiken en fantastisch aanvoelen. Je kan hennepzaadolie ook mengen met andere producten voor een nog krachtiger effect, zodat iedereen gaat denken dat je echt de beste huid hebt, wat natuurlijk fantastisch is.

body brushing

Body brushing is een huidverzorgingstechniek waarbij je gebruik maakt van een oude haarborstel om de huid te laten gloeden. Borstel de huid af met een droge borstel en ga vervolgens de douche in. Borstel het hele lichaam beginnend bij de voeten. Het is een ideale manier om wakker te worden en zorgt ervoor dat de gehele circulatie van het lichaam verbeterd. Het is effectief gebleken tegen vrijwel ieder probleem in het leven, en je kan het beste een zo oud mogelijke borstel gebruiken. Deze zijn namelijk grof en garanderen zo het beste resultaat om het maximale uit de huid te halen.

conclusie

Er zijn dus genoeg methoden om op een natuurlijke wijze de huid een fantastische behandeling te geven. Zo hoef jij nooit meer gebruik te maken van chemische huidproducten, en zal de huid altijd gezond, jong en sterk blijven.

Andere interessante artikelen