maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

5 Simpele tips om wallen te verhelpen (Bewezen methoden)

De huid onder je ogen is erg delicaat en kan er daarom soms donker, opgezet en ingezakt uitzien. Deze ingevallen look kan vaak worden veroorzaakt door een aantal veel voorkomende factoren, waaronder veroudering,een gebrek aan slaap en uitdroging. Als je wilt weten wat je wallen veroorzaakt en wat de beste manier is om hiervan af te komen, lees dan onze eenvoudige 5 tips voor oog gezondheid.

 1. Zorg voor genoeg slaap

  Een van de belangrijkste oorzaken van wallen en donkere kringen is een gebrek aan genoeg slaap. De meest voor de hand liggende oplossing is daarom: zorg voor genoeg slaap! Het aanbevolen gemiddelde aantal uren per nacht voor een volwassene ligt tussen de 7 en 9 uren, maar onthoud dat dit afhankelijk is van jou, je dagelijkse activiteiten en je lichaam.

  Als je niet de juiste hoeveelheid slaap krijgt die je nodig heeft, kan dit tot donkere kringen onder de ogen leiden en het effect van wallen versterken. Door voldoende slaap van goede kwaliteit te krijgen, kunnen je ogen er jonger en stralender uitzien, dus het is de moeite waard!

 2. Gebruik een hoogwaardige oogcrème

  Ondanks dat we de klok niet terug kunnen draaien, is het wel mogelijk om een ouder wordende huid te helpen ondersteunen tegen rimpels en verslapping. Een effectieve manier om dit te doen is door het delicate deel van de huid te verzorgen met een oogcrème of oogserum. Deze helpen het gebied te hydrateren en te voeden om het er voller uit te laten zien en bevatten vaak ingrediënten, oals collageen, hyaluronzuur en vitamine C, waarvan bekend is dat ze helpen tegen rimpels en tegen de tekenen van veroudering. Als een crème of serum niks voor jou is, zijn er ook nog andere opties. Een rustgevende jade roller wordt door veel mensen gebruikt om het gebied rondom de ogen er jonger uit te laten zien.

 3. Gebruik zonnebrand

  Het is belangrijk dat wanneer je naar buiten gaat, zelfs als er geen felle zon is, je altijd een vorm van zonnebrandcrème draagt! Dit is belangrijk voor de algehele gezondheid van je huid omdat het beschermt tegen schadelijke UV-stralen. UV-stralen kunnen ervoor zorgen dat je er sneller oud uit komt te zien. Dit heeft ook een effect op het gebied rondom de ogen, vooral omdat hier de huid dun is. Om dit te helpen voorkomen, moet je een zonnebrandcrème dragen als je buiten bent of een gezichtscrème en make-up met toegevoegde SPF kiezen.

 4. Drink veel water

  Uitdroging of te weinig water drinken is een van de belangrijkste oorzaken van ingevallen ogen en wallen. Genoeg water drinken is daarom een van de makkelijkste én goedkoopste manieren om wallen te voorkomen en te verhelpen. Zorg ervoor dat je gedurende de hele dag genoeg water drinkt. Onthoud dat er meer manieren zijn dan alleen een glas water om vocht binnen te krijgen. Vooral verse groenten en fruit, sappen en zelfs thee en koffie helpen om je gehydrateerd te houden.

 5. Wees voorzichtig met oog make-up

  Voorzichtig zijn met make-up is net zo belangrijk als het beschermen van je huid tegen de zon en de huid gehydrateerd houden. Zoals eerder gezegd, probeer een vochtinbrengende crème of concealer te kiezen met toegevoegde SPF om de huid te beschermen en probeer elke vorm van make-up te vermijden die het gebied uitdroogt. Make-up die het gebied rondom de ogen uitdroogt versterkt eventueel aanwezige rimpels en versterkt het uiterlijk van wallen en ingezakte ogen. Probeer dit daarom te voorkomen!