• Onze laagste prijs garantie

  We vergelijken onze prijzen

 • Gratis levering vanaf €50

  Kies een leverdatum die past

 • Sinds 2017

  Betrouwbaarheid

 • Bescherming van klantgegevens

  Uw gegevens zijn veilig en beveiligd bij ons

Het verschil tussen laser-haargroei en laser-ontharing

Lasers kunnen voor van alles en nog wat gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld het stimuleren van haargroei. Sommige golflengtes kunnen worden gebruikt om haar te laten groeien, terwijl anderen er juist voor zorgen dat het haar verdwijnt. Het klinkt misschien ingewikkeld maar haargroei methodes en ontharingsmethodes gebruiken laserlicht op verschillende manieren.

Laserontharing

De technische term voor laser-ontharing is selectieve foto thermische lysis (SPTL). Lasers worden verhit en vernietigen de haarcellen in de follikels. Zodra deze cellen vernietigd zijn houdt de haargroei op en vallen de haartjes uit. SPTL verwijdert haartjes met behulp van lichtpulsen. Deze lichtpulsen worden opgewekt door diodes. De golflengte die wordt gebruikt bij laserontharing ligt meestal tussen de 694-1000 nm.

Laserontharing is verkrijgbaar in veel schoonheidssalons, maar is door het aantal sessies een relatief dure optie. Gelukkig zijn er apparaten voor thuisgebruik en bespaar je eenvoudig geld uit. Een van de merken met een 93% resultaten, is het merk HairMax. Bij ShytoBuy bieden we LaserCombs aan, maar daarnaast ook de vernieuwde Hairmax Laserband 82.

Hoe je een SPTL-laserbehandeling ook toepast, haren laseren kent een aantal bijwerkingen. Vanaf de behandeling zal de huid wat gevoelig aanvoelen en rood kijken. De juiste verzorging is belangrijk en kan eenvoudig met producten voor thuisgebruik opgelost worden.

Laserhaargroei

Voor haargroei wordt er gebruik gemaakt van fotochemie. fotochemie stimuleert de haarcellen in de follikels, waardoor ze weer actiever en productiever worden. Bij fotochemie wordt er gebruik gemaakt van lasers en LED licht, dat ook Low Level Licht therapie genoemd (LLLT). LLLT wordt veel gebruikt in thuisgebruik apparaten.

De lasers en het LED-licht stimuleren op een cellulair niveau. Het licht wordt geabsorbeerd door de huid en veroorzaakt chemische reacties in de cellen. Hierdoor ontstaat langer en sterker haar. Er zijn geen bijwerkingen bekend bij LLLT.

Het verschil tussen laser haargroei en ontharing zit dus in het gebruik van de techniek en niet in de lasers.

Om haargroei te stimuleren zijn er veel verschillende merken op de markt beschikbaar. Een van de producten waar wij zelf de beste resultaten mee boeken is het merk HairMax. Hier bij ShytoBuy bieden we 4 verschillende HairMax producten aan:

 • HairMax LaserComb™ Advanced 7
 • HairMax LaserComb™ Lux 9
 • HairMax LaserComb™ Ultima 12
 • Hairmax Laserband 82

Al deze producten stimuleren de haargroei en verbeteren het volume van het haar.

Andere interessante artikelen