maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Het verschil tussen laser-haargroei en laser-ontharing

Lasers kunnen voor van alles en nog wat gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld het stimuleren van haargroei. Sommige golflengtes kunnen worden gebruikt om haar te laten groeien, terwijl anderen er juist voor zorgen dat het haar verdwijnt. Het klinkt misschien ingewikkeld maar haargroei methodes en ontharingsmethodes gebruiken laserlicht op verschillende manieren.

Laserontharing

De technische term voor laser-ontharing is selectieve foto thermische lysis (SPTL). Lasers worden verhit en vernietigen de haarcellen in de follikels. Zodra deze cellen vernietigd zijn houdt de haargroei op en vallen de haartjes uit. SPTL verwijdert haartjes met behulp van lichtpulsen. Deze lichtpulsen worden opgewekt door diodes. De golflengte die wordt gebruikt bij laserontharing ligt meestal tussen de 694-1000 nm. Laserontharing is verkrijgbaar in veel schoonheidssalons, maar is door het aantal sessies een relatief dure optie.

Hoe je een SPTL-laserbehandeling ook toepast, haren laseren kent een aantal bijwerkingen. Vanaf de behandeling zal de huid wat gevoelig aanvoelen en rood lijken. De juiste verzorging is belangrijk en kan eenvoudig met producten voor thuisgebruik opgelost worden.

Laserhaargroei

Voor haargroei wordt er gebruik gemaakt van fotochemie. Fotochemie stimuleert de haarcellen in de follikels, waardoor ze weer actiever en productiever worden. Bij fotochemie wordt er gebruik gemaakt van lasers en LED licht, dat ook Low Level Licht therapie genoemd (LLLT). LLLT wordt veel gebruikt in thuisgebruik apparaten.

De lasers en het LED-licht stimuleren op een cellulair niveau. Het licht wordt geabsorbeerd door de huid en veroorzaakt chemische reacties in de cellen. Hierdoor ontstaat langer en sterker haar. Er zijn geen bijwerkingen bekend bij LLLT.

Het verschil tussen laser haargroei en ontharing zit dus in het gebruik van de techniek en niet in de lasers.

Om haargroei te stimuleren zijn er veel verschillende merken op de markt beschikbaar. De meest bekende producten zijn:

Al deze producten stimuleren de haargroei en verbeteren het volume van het haar.

Andere interessante artikelen