maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Laagste prijs garantie
We vergelijken onze prijzen

Gratis verzending vanaf €40
Verzonden met DPD

Bescherming van klantgegevens
Uw gegevens zijn veilig bij ons

Homeopathische oplossingen voor schimmelinfecties

Vaginale Schimmelinfectie zorgen voor verschillende problemen, bijv. vaginale afscheiding. Echter is afscheiding op zich een natuurlijk verschijnsel en komt het bij iedere vrouw voor. Zie hieronder verschillende middelen tegen een schimmelinfectie bij de vrouw bestaande uit homeopatische middelen. ShytoBuy NL heeft aan groot aanbod aan producten die kunnen helpen bij dit soort problemen.

Wat is afscheiding?

Vaginale afscheiding is een natuurlijk verschijnsel waarbij de wand van de vagina en de cervix vocht en slijm maken wat vervolgens naar buiten komt. Vaginale afscheiding staat ook wel bekend als ‘witte vloed’. Onder normale omstandigheden zal de vaginale afscheiding vloeibaar, doorzichtig, en witachtig zijn. Wanneer het opdroogt krijgt het een gelige kleur. Het zal enigszins zuur ruiken, maar kan ook geurloos zijn.

Echter kunnen er ook omstandigheden zijn waardoor een vrouw klachten zal hebben over haar vaginale afscheiding. Zo kan er meer afscheiding zijn dan normaal, kan deze brokkelig zijn, of kan de kleur afwijken en bijvoorbeeld groengeel of hagelwit zijn. Ook kan er wat bloed in de afscheiding zitten, of kan deze zeer stinken. Daarnaast kan de vaginale afscheiding jeuk, irritatie, en een branderig gevoel rondom de vagina veroorzaken, waardoor plassen en geslachtsgemeenschap pijnlijk kunnen worden.

Normale vaginale afscheiding is een natuurlijk verschijnsel en kan absoluut geen kwaad. Ook veranderingen dankzij schimmels en bacteriën zullen uiteindelijk vanzelf weer verdwijnen. Mocht je echter veel last hebben van jeuk, zwellingen, excessieve afscheiding, of ernstige stank, dan kan je het beste een afspraak maken met een huisarts om de klachten te bespreken. Mochten de veranderingen het resultaat zijn van een seksueel overdraagbare aandoening, dan kan het mogelijk wel schadelijk zijn voor de gezondheid.

Waardoor ontstaat vaginale afscheiding?

Normaliter ontstaat vaginale afscheiding doordat de cellen aan de binnenkant van de vagina vocht produceren. Ook de baarmoeder produceert wat vocht en slijm. De hoeveelheid vaginale afscheiding zal per vrouw verschillen, en daarnaast zijn er vele factoren die invloed hebben op de vaginale afscheiding. Zo wordt de afscheiding zeer beïnvloed door de menstruatiecyclus. Tijdens de ovulatie zal er meer vaginale afscheiding zijn, en ook de geur en kleur zullen dan anders zijn. Andere factoren die ook bijdragen aan het produceren van meer vaginale afscheiding zijn: seksuele opwinding, een zwangerschap, het gebruik van de anticonceptiepil of oestrogeen, en het dragen van een pessarium. Daarentegen zal het ouder worden ervoor zorgen dat de vagina steeds droger wordt.

Afwijkingen aan de vaginale afscheiding worden vaak veroorzaakt door bacteriën en schimmels. Deze micro-organismen komen van nature altijd voor in de vagina, maar als het evenwicht binnen de vagina verstoord wordt, dan kan toename van bacteriën of schimmels tot problemen leiden. Er zijn verschillende factoren die de balans binnen de vagina kunnen doen verstoren: Zo kunnen vaginale spoelingen en zeep de zuurgraad van de vagina verstoren, waardoor ook de hoeveelheid schimmels en bacteriën zal toenemen. Een verzwakt afweersysteem van het lichaam kan de hoeveelheid bacteriën en schimmels doen toenemen. Hetzelfde kan ook gebeuren door het gebruik van antibiotica of een zwangerschap. Ook kan de introductie van vreemde bacteriën en schimmels in de vagina leiden tot een disbalans. En als laatste kan een seksueel overdraagbare aandoening ertoe leiden dat de omgeving binnen de vagina uit balans raakt.

Bacteriële vaginose en vaginale schimmelinfecties

In de vagina leven bacteriën en schimmels. Dit is een natuurlijke en normale situatie en er bestaat een natuurlijk evenwicht tussen deze micro-organismen. Er kan echter een situatie ontstaan waar dit evenwicht verstoord raakt en de bacteriën de overhand krijgen. Dit staat ook wel bekend als bacteriële vaginose. De symptomen van bacteriële vaginose zijn een vaginale afscheiding die onaangenaam ruikt en een grijswitte kleur heeft.

In deze situatie zijn er te veel bacteriën van een of meerdere soorten die nu de andere micro-organismen binnen de vagina domineren. Hierdoor vermindert het aantal melkzuurbacteriën in de vagina, waardoor de vaginale afscheiding anders gaat ruiken en minder zuur wordt. Er zijn vele factoren die kunnen bijdragen aan bacteriële vaginose, waaronder het gebruik van vaginale spoelingen, zeep, en deoderant, het gebruik van antibiotica en corticosteroïden, en het hebben van ziekten als diabetes.

Bacteriële vaginose wordt meestal aangetoond doormiddel van het observeren van de symptomen, zoals een stinkende, vaginale afscheiding. Omdat het vaak niet duidelijk is wat de precieze oorzaak van bacteriële vaginose is, kan het lastig zijn om hoe het voorkomen kan worden. Bovenal is het belangrijk om niet de natuurlijke toestand van de vagina te verstoren. Spoel bij het douchen dus de buitenkant van de vagina met lauw water af. Het is niet nodig om de binnenkant van de vagina de spoelen, aangezien deze zichzelf reinigt. Maak ook absoluut geen gebruik van vaginale douches en spoelingen, aangezien dezen het vaginale slijmvlies kunnen irriteren en absoluut niet helpen. Ook het gebruik van probiotica en vitamine C dient niet vaginaal gebruikt te worden. Daarnaast dien je geen geslachtsgemeenschap te hebben wanneer de vagina nog droog is. Probeer eerst opgewonden genoeg te worden zodat de vagina goed vochtig is en gebruik zo nodig extra glijmiddel om de penetratie makkelijker te maken.

Over het algemeen zal bacteriële vaginose vanzelf overgaan, en zal de vaginale afscheiding ook snel weer normaal worden. Mocht de geur van de vaginale afscheiding echter zeer hinderlijk zijn, dan kan de huisarts een middel voorschrijven hiertegen. Het natuurlijke evenwichten tussen de micro-organismen binnen de vagina zal zich vanzelf herstellen, maar dit kan soms wel enkele weken duren. Houdt er ook rekening mee dat bacteriële vaginose regelmatig terug kan komen. Mochten na 2 weken de symptomen nog niet zijn verdwenen, en wijkt de afscheiding nog steeds van normaal af, dan kan je het beste contact opnemen met een huisarts.

Zoals bacteriële vaginose ontstaat wanneer de bacteriën de overhand krijgen in de vagina, zo kan een vaginale schimmelinfectie ontstaan wanneer dit gebeurt bij de schimmels in de vagina. De balans is dan verstoord binnen de vagina, en er is sprake van een overmatige groei aan schimmels. Er zijn vele verschillende, mogelijke oorzaken voor een vaginale schimmelinfectie: hormonale veranderingen kunnen ertoe bijdragen dat schimmels zich snel gaan vermeerderen. Dit kan met name rondom de zwangerschap en de menstruatie gebeuren. Het grondig wassen van de vagina met zeep kan bepaalde bacteriën doden, waardoor de schimmels meer kans krijgen om zich te vermenigvuldigen. Ook het hebben van aandoeningen zoals diabetes kunnen de kans op vaginale schimmelinfecties vergroten.

Adviezen bij vaginale afscheiding

Om problemen met de afscheiding, zoals bacteriële vaginose of een schimmelinfectie vrouw, te voorkomen, zijn hier een aantal tips voor een gezonde afscheiding.

Zo ontstaan problemen met de vaginale afscheiding voornamelijk vanwege te veel hygiëne, in plaats van te weinig. Het is namelijk niet goed wanneer er zeep of andere reinigingsproducten in de vagina komen. Was dus de vagina nooit met zeep, maar spoel alleen de buitenkant af met wat lauw water, en dep deze vervolgens voorzichtig af.

Sommige vrouwen kiezen er voor om de vagina af te spoelen met een melkzuuroplossing, zoals diegene die te koop zijn bij de drogist of de apotheek. Er is geen enkel bewijs dat dit werkt en vaginale spoelingen kunnen de juist de vagina irriteren. Voor een gezonde vaginale afscheiding raden wij het dan ook af om dit soort producten te gebruiken.

Krab zo min mogelijk aan de vagina in geval van jeuk. De vagina is namelijk zeer kwetsbaar en kan snel beschadigd raken. Omdat de vagina zo kwetsbaar is, is het ook belangrijk om geen geslachtsgemeenschap te hebben wanneer de vagina nog droog is. Geef je zelf de tijd om opgewonden te raken, zodat de vagina goed vochtig kan worden. Gebruik anders ook glijmiddel om de penetratie makkelijker te maken en begin niet met de penetratie zolang het nog pijn doet.

Sommige vrouwen zijn overgevoelig voor een parfum dat in inlegkruisjes of maandverband wordt gebruikt. Zij krijgen dan ook last van jeuk. Het is niet bewezen dat inlegkruisjes, synthetische slipjes of strakke kleding de afscheiding erger maken. U kunt proberen katoenen slipjes te dragen en geen inlegkruisjes te gebruiken. Dan kunt u zelf beoordelen of bij u de klachten verminderen.

Een zaaddodend middel kan de vagina irriteren. Gebruik eventueel condooms en glijmiddelen waar geen zaaddodend middel aan is toegevoegd. Om het krijgen van SOA’s te voorkomen is sowieso belangrijk om ten alle tijden een condoom te dragen wanneer je geslachtsgemeenschap hebt met een of meerdere personen waarvan je niet zeker weet of ze mogelijk ook met andere personen geslachtsgemeenschap hebben.

Mocht je problemen hebben met de vaginale afscheiding, neem dan contact op in de volgende gevallen:

  • bij hevige klachten van jeuk, pijn of toegenomen afscheiding;
  • bij een branderig gevoel tijdens het plassen;
  • als de vaginale afscheiding van kleur of geur verandert;
  • bij bloederige, vaginale afscheiding (buiten de menstruatie);
  • als je denkt dat je een seksueel overdraagbare aandoening hebt;
  • als je pijn hebt in de onderbuik;
  • als je na 2 weken wachten nog steeds problemen hebt met de vaginale afscheiding;
  • als je na de overgang last krijgt van vaginale afscheiding;
  • als je jonger dan 16 jaar bent.

Als je bij deze situatie snel contact opneemt, dan is er weinig kans dat de problemen met de vaginale afscheiding ernstiger worden.

Producten tegen vaginale afscheiding

De Yes Cleanse is een zeer bekende zeep voor de intieme verzorging voor vrouwen. Yes Cleanse kan gebruikt worden op de gevoelige huid, dankzij haar natuurlijke ingrediënten zoals Aloë Vera en Calendula. Yes Cleanse kan helpen om het PH-niveau van de vagina in balans te houden. Dit middel is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, doodt bacteriën zonder dat er irritatie of ongemak ontstaat, en is zacht voor de gevoelige huid en de vagina. De fabrikanten Yes Cleanse snapten hoe belangrijk de gevoeligheid van de huid is en het belang van een goede vaginale gezondheid. Deze intiemverzorging bevat uitsluitend natuurlijke en biologische ingrediënten, en is populair vanwege zijn reinigende werking. Dit product wordt geleverd met een economische schuimpomp dat een zacht schuim produceert voor een echte luxe ervaring. Er zijn twee varianten om uit te kiezen: de neutrale versie, zonder geur of de rose variant. Beide varianten gaan de strijd aan met bacteriën.

Andere interessante artikelen