maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Laagste prijs garantie
We vergelijken onze prijzen

Gratis verzending vanaf €40
Verzonden met DPD

Bescherming van klantgegevens
Uw gegevens zijn veilig bij ons

Jeukende huid in de nacht (Tips voor een betere nachtrust)

‘s Nachts last van een jeukende huid en vraag je je af hoe je dit kan laten stoppen? Een jeukende huid hebben is nooit leuk, maar als het 's nachts is, kan het een echte nachtmerrie zijn om mee om te gaan! Het verstoort niet alleen je slaap, maar het kan ook vreselijk zijn voor je huid en kan op de lange termijn erger worden. Wat veroorzaakt 's nachts een jeukende huid en wat is de beste manier om er vanaf te komen? Als je 's nachts jeuk in bed beu bent, lees dan verder om erachter te komen wat je kunt doen om het tegen te gaan!

Wat veroorzaakt een jeukende huid 's nachts?

Een jeukende huid 's nachts, ook bekend als nachtelijke jeuk, kan voor velen een groot probleem zijn en kan je slaappatroon regelmatig verstoren. Nachtelijke jeuk kan een aantal oorzaken hebben, namelijk:

 • Lichaamstemperatuur
 • Hormonen
 • Uitdroging
 • Insecten en plagen
 • Spanningen
 • Allergische reacties
 • Zwangerschap
 • Medische problemen

Manieren om nachtelijke jeuk te voorkomen

Gelukkig zijn er manieren om nachtelijke jeuk over het gehele lichaam tegen te gaan. Deze 5 tips kun je proberen voordat je toevlucht neemt tot dure lotions of voorgeschreven medicijnen.

 1. Houd je huid gehydrateerd

  Een van de belangrijkste oorzaken van een jeukende huid 's nachts is uitdroging en dus kan het helpen om je huid gehydrateerd te houden op natuurlijke wijze. Drink de hele dag veel water en zorg ervoor dat je niet uitgedroogd bent. Drink echter niet te veel water voor het slapengaan, anders moet je vervolgens de hele nacht naar het toilet! Gebruik voordat je naar bed gaat een vochtinbrengende natuurlijke crème van goede kwaliteit op de geïrriteerde plekken van de huid en vermijd irriterende stoffen of chemicaliën die het erger kunnen maken.

 2. Gebruik een huidcrème tegen een jeukende huid

  Een uitstekende manier om de huid te hydrateren en last door een jeukende huid te verminderen, is door een specifieke jeukende huidcrème te gebruiken. Deze zijn speciaal ontworpen om irritatie te verminderen en roodheid en ontstekingen te kalmeren. Zoek naar een crème of lotion die natuurlijke ingrediënten bevat en die zowel rustgevend als antibacterieel zijn. De beste ingrediënten zijn: Manuka-honing, Tea Tree Oil, Jojoba-olie, Salicylzuur, Arganolie en Hennep.

 3. Was je met een kalmerende zeep

  Voordat je naar bed gaat, kun je proberen het geïrriteerde gebied op de huid te wassen met een verzachtende zeep. Dit kan echt helpen, omdat het vuil, vet of olie kan verwijderen dat zich in de loop van de dag heeft opgehoopt, evenals dode huidcellen die het gebied kunnen verstoppen en het kan laten jeuken. Zorg ervoor dat je een zachte kalmerende zeep gebruikt in plaats van een met chemicaliën beladen zeep, want dat zal de huid roder en jeukender maken. Een voorbeeld hiervan is een zwavelzeep die kan helpen om de huid voorzichtig te reinigen en te zuiveren.

 4. Houd je beddengoed schoon

  Nachtelijke jeuk kan worden veroorzaakt door irriterende stoffen in je beddengoed, dus het is belangrijk dat je het schoon houdt. Het regelmatig wassen van je beddengoed kan helpen om het risico op ongedierte zoals bedwantsen of schurft te verminderen en kan ook vuil, stof en zweet in de stof verminderen wat vaak de oorzaak van jeuk is. Vermijd bij het wassen chemische wasmiddelen met zware geuren en ga voor iets natuurlijks en lichters.

 5. Verminder stress voor het slapengaan

  Stress kan zowel mentaal als fysiek een aantal symptomen veroorzaken, waarbij jeuk 's nachts vaak voorkomt. Probeer de stress in je leven waar mogelijk te verminderen en bevorder ontspanning en rust momenten voordat je gaat slapen om een jeukende huid ‘s nachts te verminderen. Drink een kalmerende kop kamillethee, neem een lekker warm bad en lees een boek voor het slapengaan. Probeer gesprekken die stress veroorzaken vlak voor het slapen gaan te vermijden en besteed in bed niet te veel tijd op je telefoon.

In het kort

Probeer deze 5 eenvoudige tips om jeuk 's nachts te verminderen en kijk wat ze voor je kunnen doen! Als je denkt dat de jeuk het gevolg is van een medische reden of een parasiet, raden we je aan om ook naar je huisarts te gaan voor een diagnose. Vraag daarbij naar advies van de huisarts over de beste huidbehandeling voor jou.

Andere interessante artikelen