maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Laagste prijs garantie
We vergelijken onze prijzen

Gratis verzending vanaf €40
Verzonden met DPD

Bescherming van klantgegevens
Uw gegevens zijn veilig bij ons

Soorten Psoriasis, Behandelingen en Dieet Adviezen

Psoriasis is een auto-immuun ziekte waardoor rode vleken op de huid kunnen ontstaan. ShytoBuy NL heeft natuurlijke producten die helpen tegen de symptomen van psoriasis.

Wat psoriasis

Psoriasis is een chronische auto-immuun ziekte die zorgt voor een snelle groei van huidcellen. Deze snelle groei van cellen zorgt ervoor dat de huid begint te schilferen. Ontstekingen en roodheid rondom de schilfers relatief vaak voor. Psoriasis schilfers zijn wit- en zilverachtig, en ontwikkelen zich in dikke, rode vlekken. Soms kunnen deze vlekken beginnen te bloeden.

Psoriasis is het resultaat van een versneld huidgroei proces. Onder normale omstandigheden groeien huidcellen diep in de huid en komen ze langzaam naar boven, waar ze er uiteindelijk vanaf vallen. De levensduur van een huidcel is dan ook ongeveer één maand.

Bij mensen met psoriasis vindt dit hele proces echter plaats in een paar dagen. Hierdoor zorgt psoriasis ervoor dat huidcellen geen tijd hebben om eraf te vallen. Deze snelle overproductie leidt tot een opbouw van huidcellen.

Psoriasis vindt meestal plaats op gewrichten, zoals de ellebogen en knieën. Psoriasis kan echter overal op het lichaam voorkomen, zoals op de handen, voeten, nek, het hoofd, en het gezicht. Een minder bekende vorm van psoriasis kan ook invloed hebben op de mond en het gebied rondom de genitaliën. Vele mensen hebben last van psoriasis. Meestal komt het voor bij mensen die ook andere problemen hebben, zoals diabetes, buikproblemen, hart- en vaatziekten, en psoriasis artritis.

Soorten psoriasis

Er zijn vele verschillende soorten psoriasis. Dit zijn de zes meest voorkomende soorten:

Psoriasis Vulgaris is een type psoriasis waarbij grote delen van het lichaam bedekt raken met rode vlekken. Het zal lijken alsof de gehele huid verbrand is. Bij deze vorm van psoriasis ontwikkelen de rode plekken zich tot grote plekken over het hele lichaam. Het is mogelijk dat iemand met deze vorm van psoriasis ernstig ziek kan worden.

Psoriasis Pustulosa is een vorm van psoriasis die veel voorkomt bij volwassenen. Het veroorzaakt witte, met-pus-gevulde blaren, en grote rode vlekken met ontstoken huid. Psoriasis pustulosa komt voornamelijk voor rondom kleinere plekken van het lichaam, zoals de handen, of voeten, maar het kan ook wijder verspreid zijn.

Psoriasis Guttata komt voornamelijk voor bij kinderen. Deze vorm van psoriasis veroorzaakt kleine, roze vlekken op de huid. De meest voorkomende plekken voor psoriasis guttata zijn de romp, de armen, en de benen. Deze vlekken van psoriasis zijn zelden dik.

Psoriasis inversa veroorzaakt vlekken met een helder rode en glimmende kleur. De huid is dan geïrriteerd. Vlekken met psoriasis inversa komen voornamelijk voor onder de oksels, borsten, rondom het kruis, of in de huidplooien van de genitaliën.

psoriasis artritis is een veel voorkomende vorm van psoriasis. Psoriasis artritis veroorzaakt rode vlekken die de huid bedekken. Deze vlekken zijn vaak bedekt met wit-zilverachtige schilfers, en bedekken vaak de ellebogen, knieën, en het hoofd.

Psoriasis symptomen

Psoriasis zal per persoon verschillen en is afhankelijk van het type psoriasis. Plekken met psoriasis kunnen klein zijn met een paar schilfers, of ze kunnen het hele lichaam bedekken.

De meest voorkomende symptomen van psoriasis zijn:

 • Rode vlekken op de huid die ontstoken zijn
 • Zilverwitte schilfers op de rode vlekken
 • Een droge huid die gemakkelijk kan openbreken en bloeden
 • Een gevoelige huid
 • Een jeukerig en brandend gevoel rondom de rode vlekken
 • Gezwollen gewrichten

Mensen met psoriasis zullen niet al deze symptomen ervaren, en sommige mensen zullen bepaalde psoriasis symptomen ernstiger ervaren dan anderen.

De meeste mensen gaan door een cyclus van psoriasis symptomen waarbij de psoriasis eerst voor een aantal symptomen veroorzaakt, waarna deze vervolgens tijdelijk verdwijnen. Vervolgens zullen na een aantal weken de psoriasis symptomen weer opkomen. Wanneer je dus geen last hebt van psoriasis symptomen, dan betekent dat nog niet dat de psoriasis verdwenen is.

Huidziekten sporiasis

Psoriais geen besmettelijke huidziekte en je kant het dan ook niet aan iemand anders overdragen. Iemand aanraken die psoriasis heeft zal er niet toe leiden dat je zelf psoriasis krijgt. Het is dan ook vooralsnog onbekend wat nu precies de oorzaak van psoriasis is. Desalniettemin hebben decennia onderzoek naar psoriasis wel tot een sleutelfactoren geleid; genetica en het immuunsysteem.

Psoriasis een auto-immuun ziekte die ervoor zorgt dat het immuunsysteem het lichaam gaat aanvallen. In het geval van sporiasis gaat het om witte bloedlichamen die constant de huidcellen gaan aanvallen. In geen gezond lichaam zullen de witte bloedlichamen binnenkomende bacteriën, virussen, en andere lichaamsvreemde elementen vernietigen. Psoriasis zorgt ervoor dat de bloedlichamen de huidcellen aan gaan vallen, waardoor de productie van huidcellen vervolgens in de hoogste versnelling gaat. Hierdoor ontwikkelen nieuwe huidcellen zich te snel, waardoor ze naar de huid gedrukt worden waar zij zich opstapelen.

Dit leidt tot de rode plekken die meestal geassocieerd worden met psoriasis. De aanvallen op de huid kunnen er ook toe leiden dat er ontstekingen ontstaan op en onder de huid.

Sommige mensen erven de genen die er toe leiden dat ze psoriasis krijgen. Als je familieleden hebt met psoriasis, dan is de kans groot dat jij het zelf ook zal krijgen. Echter is het aantal mensen dat een genetische aanleg voor psoriasis heeft zeer laar. Slechts 2 tot 3 procent van de bevolking zo aanleg hebben voor psoriasis.

Psoriasis triggers

Er zijn vele dingen die wij consumeren die mogelijk psoriasis symptomen kunnen veroorzaken, zoals bijvoorbeeld alcohol. Externe triggers voor psoriasis kunnen de psoriasis cyclus opnieuw starten, maar deze triggers zullen niet voor iedereen hetzelfde zijn. Ook kunnen ze veranderen met het ouder worden.

Factoren die psoriasis kunnen activeren zijn:

 • Stress – Hoge hoeveelheden stress kunnen psoriasis veroorzaken. Als je leert hoe je stress kan verminderen en beheersen, dan zal de kans op psoriasis ook minder worden.
 • Alcohol – Het regelmatig consumeren van alcohol kan een psoriasis aanval veroorzaken. Als je regelmatig veel alcohol drink, dan kunnen psoriasis symptomen ook vaker voorkomen. Als je worstelt met overmatig drinken, dan kan een arts helpen met het minderen van het drinken. Het verminderen van alcohol consumptie helpt tegen psoriasis.
 • Blessures – Wanneer je een ongeluk hebt, jezelf snijdt, of de huid schaaft, dan kan dit een psoriasis uitbraak veroorzaken. Ook injecties, vaccinaties, en een verbrande huid kunnen psoriasis symptomen triggeren.
 • Medicatie – Bepaalde vormen van medicatie kunnen psoriasis symptomen veroorzaken. Medicijnen zoals antimalaria medicatie, en middelen tegen een hoge bloeddruk, kunnen bijdragen aan psoriasis.
 • Infecties – Psoriasis wordt veroorzaakt doordat het immuunsysteem denkt dat het gezonde huidcellen moet aanvallen. Wanneer je ziek bent of last hebt van een infectie, dan zal het immuunsysteem actiever zijn, en wordt de kans dus ook groter dat het de huidcellen aanvalt. Hierdoor kan weer psoriasis veroorzaakt worden.

Psoriasis behandeling

Er is geen geneesmiddel voor psoriasis, maar een psoriasis behandeling kan helpen tegen de ontstekingen en rode vlekken. Ook kan een psoriasis behandeling de groei van huidcellen doen verminderen en helpen bij het verwijderen van de vlekken. Een psoriasis behandeling valt meestal in drie categorieën: een topische psoriasis behandeling, een systematische psoriasis behandeling, en een licht psoriasis behandeling.

Een topische psoriasis behandeling verwijst naar crèmes en lotions die direct op de huid kunnen worden aangebracht, en zo werken als een psoriasis behandeling. Producten die vallen onder een topische psoriasis behandeling zijn onder andere: vitamine D producten en moisturisers.

Een systematische psoriasis behandeling is voor wanneer mensen last hebben van een ernstige vorm van psoriasis, of wanneer ze niet goed gereageerd hebben op een andere type psoriasis behandeling. Deze mensen hebben wellicht een orale of geïnjecteerde vorm van psoriasis behandeling nodig. Echter kunnen deze vormen van psoriasis behandeling ernstige bijwerkingen hebben en een arts zal ze maar voor een korte periode voorschrijven. Een behandeling die wordt beschouwd als systematische psoriasis behandeling is bijvoorbeeld een licht therapie of agressievere producten met medicijnen. Echter gaan de meer agressieve middelen vaak op doktersrecept. Terugkomend op de licht therapie, is dit een vorm van psoriasis behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijk of uv-licht. Zonlicht doodt namelijk de overactieve witte bloedlichamen die de huidcellen aanvallen, en kan zo dus helpen bij het verminderen van de psoriasis symptomen.

De meeste mensen met psoriasis hebben baat bij een combinatie psoriasis behandeling. Hier worden meerdere vormen van psoriasis behandeling gebruikt om de symptomen te doen verminderen. Sommige mensen gebruiken eenzelfde soort psoriasis behandeling gedurende hun hele leven, terwijl anderen van tijd tot tijd van psoriasis behandeling veranderen.

Psoriasis dieet

Voeding is op zichzelf weliswaar geen psoriasis behandeling, maar het kan wel helpen bij het verminderen van de symptomen. Er zijn vijf aanpassingen die je aan je dieet kan maken die mogelijk kunnen helpen bij een psoriasis behandeling:

Verliest gewicht – Door een paar overtollige kilo’s af te vallen kan je de effecten van psoriasis dramatisch doen verminderen. Gewichtsverlies zorgt er ook voor dat een toekomstige psoriasis behandeling meer effect zal hebben.

Eet gezonde vetzuren – Vermijd verzadigde vetten, zoals diegene die je kan vinden in dieren- en melkproducten, en right je meer op gezonde vetzuren, zoals omega 3. Dit type vetzuren vind je voornamelijk in producten als zalm, sardien, garnalen, walnoten, vlaszaad, en sojabonen.

Vermijd trigger voeding – Vermijd voedingsmiddelen die psoriasis symptomen kunnen veroorzaken, zoals rood vlees, bewerkte suiker en voeding, en melkproducten.

Drink alcohol met mate – Het drinken van alcohol kan psoriasis zeer verergeren. Verminder de alcohol consumptie, of stop er volledig mee.

Producten tegen psoriasis op shytobuy nl

ShytoBuy NL biedt producten om psoriasis te verlichten. De beste producten tegen psoriasis zijn de Anasor.E psoriasis crème en de Anasor.E psoriasis spray .
De Anasor.E Psoriasis Crème helpt om pijn, irritaties en jeukende huid te verzachten. Bij regelmatig gebruik kan het ontstekingen en roodheid verminderen en een egale huid geven. Deze psoriasis behandeling helpt met het verzorgen van blaren en wonden, met het krijgen van een mooie en egale huid, met het verminderen van roodheid en irritaties, en het helpt tegen jeuk en ontstekingen. De Anasor.E Psoriasis Crème is klinish getest en goedgekeurd, en kan dan ook over het hele lichaam gebruikt worden, inclusief het gezicht. De Anasor.E Psoriasis Crème is een natuurlijk middel en dat direct op de te behandelen huidplekken toegepast kan worden om de huid effectief te verzorgen. Het verzacht pijn en irritaties en kan je geleidelijk een mooie, egale huid geven. In tegenstelling tot veel andere producten bevat deze crème alleen natuurlijke ingrediënten die klinisch op veiligheid en efficiëntie zijn getest.
De Anasor.E Psoriasis Spray is een natuurlijke psoriasis behandeling voor als je last hebt van huidaandoeningen die door psoriasis worden veroorzaakt. Veel mensen gebruiken middelen die alleen met recept te verkrijgen zijn, met agressieve chemicaliën die meer kwaad dan goed doen. Onze spray van Anasor.E bevat plantaardige bestanddelen zoals aloë vera, theeboomolie en zeewierextract en maakt bij regelmatig, dagelijks gebruik een gezonde, zachte huid mogelijk. De Anasor.E Psoriasis Spray helpt met het verzorgen van blaren en wonden, vermindert de roodheid en irritaties, is klinisch getest, draagt bij aan een gezonde en zachte huid, en vermindert de kans op ontstekingen. Traditionele behandelingen voor psoriasis bevatten in veel gevallen chemicaliën die vaak te agressief voor gevoelige huidtypen zijn. Anasor.E Psoriasis Spray is een natuurlijk alternatief en zal beschadigde huid vanaf het eerste gebruik helpen herstellen.

De Anasor.E Psoriasis crème en spray zijn gemaakt van plantaardige ingrediënten die bewust zijn gekozen om de symptomen van psoriasis te doen verminderen. De belangrijkste ingrediënten zijn:

Aloë vera - Aloë vera is een antisepticum die ontstekingen en irritaties kalmeert. Dit extract bestrijdt bacteriën en verlaagt huidspanningen die jeuk kunnen veroorzaken. Aloë vera komt oorspronkelijk uit warme gebieden en kan daarom vocht voor een lange tijd vasthouden en je huid dus langdurig hydrateren.

Zeewierextract - Zeewierextracten bevatten ecklonia en kunnen daardoor huidwonden, ontstekingen en blaren effectief verzorgen. Dit extract zuivert je gehele lichaam van verontreinigingen en versterkt je immuunsysteem om toekomstige uitbraken van psoriasis te lijf te gaan.

Theeboomolie - Theeboomolie komt oorspronkelijk uit Australië en wordt sinds eeuwen als natuurlijke remedie tegen huidirritaties, ontstekingen, blaren en wonden gebruikt. Dit maakt het een perfect ingrediënt voor een psoriasis behandeling.

Psoriasis behandeling bestellen op shytobuy nl

Het bestellen van een psoriasis behandeling bij ShytoBuy NL is zeer eenvoudig. Wij maken gebruik van een beveiligd betalingssysteem, en het is mogelijk om jouw bestelling de volgende dag al in huis te hebben. Plaats je bestelling op een werkdag voor 16.00 uur, en je zal het gewenste product de volgende dag in huis hebben.

Andere interessante artikelen