maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Laagste prijs garantie
We vergelijken onze prijzen

Gratis verzending vanaf €40
Verzonden met DPD

Bescherming van klantgegevens
Uw gegevens zijn veilig bij ons

Natuurlijke Middelen tegen Wallen om de Ogen

De huid rondom je ogen is het dunst en ook het meest kwetsbaar. Hier zullen dan ook de eerste tekenen van ouderdom ontstaan. Gelukkig zijn er een aantal natuurlijke middelen tegen de donkere plekken rondom je ogen.

Net zoals een bepaald dieet zal helpen bij het behouden van je zicht, zo zal een dagelijkse huidroutine helpen bij het behouden van de natuurlijke schoonheid van je ogen. Zo behoud je je natuurlijke schoonheid, en zal je er langer jong uit blijven zien.

Minimaliseer de donkere circles, lijnen, en wallen onder de ogen

Donkere cirkels, wallen, en lijnen hoeven niet aan te duiden dat er een ernstig probleem is, maar het betekent wel dat zij er niet al te best uitzien, en dat ze je ouder maken dan je werkelijk bent.

The huid rondom je ogen is gevoelig en delicaat dankzij het gebrek aan onderliggend vet voor bescherming, en het zal alleen maar dunner worden naarmate je ouder wordt. Het dunner worden van deze huid zal de onderliggende bloedvaten blootstellen, waardoor de huid er donkerder uit zal gaan zien.

Het hebben van donkere wallen is vaak erfelijk. De hoeveelheid collageen en elasticiteit in je huid zullen beginnen af te nemen na je 30ste, waardoor de huid rondom de ogen steeds gevoeliger wordt. Blootstelling aan de zon zal dit proces versnellen.

Je kan de vorming van cirkels, wallen, en lijntjes niet voorkomen, maar je kan hen wel minimaliseren. Door goed voor je huid te zorgen kan je er voor zorgen dat deze ouderdomsverschijnselen minder opzichtelijk zullen zijn. Hier zijn een aantal simpele tips om jou te helpen de huid om jou ogen er jonger uit te doen zien.

Vermijd onnodige blootstelling aan de zon

Een bepaalde hoeveelheid blootstelling aan de zon is nodig om vitamine D aan te maken, maar te veel daarvan is schadelijk voor de huid. Gebruik een veilige zonnebrandcrème, draag zonnebrillen, en draag een grote hoed om de huid op je gezicht te beschermen.

Investeer in goede oogcrème

De huid rondom de ogen heeft geen zweetklieren, wat betekent dat je moisturisers dient te gebruiken om dit gebied vochtig te houden. Vaak maken we gebruik van moisturisers die bedoeld zijn voor de rest van het gezicht, wat wellicht niet geschikt is voor de huid rondom de ogen. Deze crèmes zullen dan ook wellicht niet geschikt zijn voor de ogen.

In plaats daarvan moet je kijken naar crèmes die speciaal ontworpen zijn voor de huid rondom de ogen. Probeer bijvoorbeeld de Instant Eyelift van Skin Doctors.

Zorg ervoor dat je genoeg slaapt

Een simpele manier om het gezicht fris en fruitig te houden, is door genoeg te slapen. Zorg ervoor dat je hoofd iets omhoog ligt met een kussen, en vermijd het slapen op je buik of op je zijkant. Zo voorkom je dat je gezicht er gezwollen uit zal zien in de ochtend.

Maak gebruik van natuurlijke schoonheidsbehandelingen

Mocht je door al je oogcrèmes heen zijn, dan zijn er gelukkig nog genoeg natuurlijke producten, zoals komkommer schijfjes, groene theezakjes, en aardappelschijfjes. Deze kunnen allemaal helpen tegen wallen en donkere cirkels.

Ga voorzichtig om met je ogen

Onnodige druk op de ogen zal de huid irriteren. Gebruik de punt van je ringvinger, die de minste druk zal uitoefenen, wanneer je producten rondom de ogen aanbrengt.

Vermijd slechte gewoontes

Roken versnel het verouderingsproces, en ook de consumptie van alcohol zal je huid geen goed doen. Alcohol droogt namelijk de huid uit, en zal je er sneller oud uit doen zien. In plaats daarvan kan je beter veel water drinken.

Ijsklontjes

Wellicht heb je deze al eens eerder gehoord: wikkel een ijsklontje in huishoudfolie, en beweeg vervolgens dit pakketje over de wallen. De kou zal er voor zorgen dat de bloedvaten zich samentrekken, waardoor het vocht rondom de ogen wordt afgevoerd, en de wallen verdwijnen.

Koude lepels

Stop een lepel in de diepvries en laat deze daar vervolgens 10 minuten zitten. Leg de lepels vervolgens met de bolle kant op de wallen en, net zoals bij de ijsklontjes, zullen de bloedvaten samentrekken en het vocht rondom de ogen afvoeren.

Conclusie

Er zijn dus genoeg producten voor mensen die worstelen met wallen, donkere cirkels, en lijnen rondom de ogen. Bekijk ook eens het aanbod van ShytoBuy NL, en wellicht zie je er iets tussen staan dat jou kan helpen er weer jonger uit te zien.