maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Effectieve behandelingen tegen Kalknagels

Schimmelnagelinfecties komen voor bij 3% van alle mensen. Nagelinfecties zorgen niet alleen voor ongemak, ze kunnen er ook lelijk uit zien. Met de juiste remedie kan je van de infectie af komen en nieuwe infecties voorkomen. Kies jouw natuurlijke schimmelnagelbehandeling uit onze zorgvuldig samengestelde range.

Kalknagels

Heb jij last van verkleurde, irriterende en lelijke kalknagels? Schaam je je wanneer je in de zomer op slippers naar buiten wilt gaan? Heeft je zelfvertrouwen een deuk opgelopen door het hebben van kalknagels aan voeten of handen en ben je klaar om dit probleem nu aan te pakken?

ShytoBuy biedt vele unieke behandelingen aan voor schimmelproblemen, die 100% natuurlijke ingrediënten bevatten en geen bijwerkingen hebben. Duizenden tevreden klanten gingen je voor. Als je kalknagels wilt aanpakken, lees dan hieronder wat je kunt doen.

Kalknagels zijn nagels die aan een teen of vinger zitten en die met een schimmel of gist geïnfecteerd zijn. Kalknagels worden daarom ook wel schimmelnagels genoemd.

Kalknagels komen voor bij 3% van alle mensen. Deze schimmelnagels zorgen niet alleen voor ongemak, maar het ziet er ook niet mooi uit. Helemaal tegen de zomer wanneer je tenen meer zichtbaar zijn, gaan veel mensen opzoek naar producten om de infectie te behandelen. Het kan namelijk best zo zijn dat een kalknagel invloed heeft op je zelfvertrouwen. Vooral tijdens de zomer- en feestdagen, wanneer je graag je tenen wilt laten zien. Je wilt dan liever gezonde en gladde teennagels hebben, dan kalknagels met zwarte en gele verkleuringen. Een kalknagel ziet er niet prettig uit. Meestal zie je in het begin dat een hoekje van de nagel begint te verkleuren. Langzamerhand verspreidt dit zich naar de nagelriem. Als je last hebt van kalknagels kun je dit vaak herkennen aan verdikking, verkleuring, broosheid, schilferigheid of misvorming.

Onychomycose, beter bekend als schimmelnagelinfectie of kalknagel, is een aandoening die de keratine in de nagel aantast. Hierdoor kan dit harde materiaal verdikken, verkleuren en, het meest vervelend, vervormen. Hoewel een schimmelinfectie bij elke nagel kan voorkomen, komt het vaker voor bij teennagels. Dat komt omdat schoenen meestal voor een enigszins vochtige omgeving zorgen, waar schimmels in floreren.

Oorzaken

Er zijn verschillende redenen waarom een kalknagel aan de voet kan ontstaan. Zo kun je last hebben van een slechte doorbloeding van de voet of kan de nagel beschadigd zijn. Als je bijvoorbeeld verkeerde schoenen draagt of je woont in een warm en vochtig klimaat, dan heb je dus een verhoogde kans op het oplopen van een kalknagel. De schimmelsoort die verantwoordelijk is voor kalknagels is dezelfde schimmelsoort die verantwoordelijk is voor voetschimmel, namelijk de dermatofyten. Houd er rekening mee dat het mogelijk is om deze schimmel over te dragen op andere personen. Als je bijvoorbeeld zonder slippers in openbare douche- en badruimtes rondloopt kun je de schimmel achterlaten, die dan vervolgens terecht kan komen op een voet van iemand anders. Bij kalknagels is het vaak zo dat er in eerste instantie slechts sprake is van een enkele kalknagel, maar dat de schimmel wordt overgedragen op de andere nagels.

Je kunt ook last krijgen van kalknagels door een afwijkende zuurgraad van de huid of een verminderde weerstand. De volgende factoren kunnen ook bijdragen aan de ontwikkeling van een kalknagel:

 • Leeftijd
 • Zwemmerseczeem
 • Te krappe schoenen
 • Ziekten als Diabetes Mellitus en Psoriasis
 • Slechte hygiëne
 • Kalknagels komen normaliter vaker voor aan de teennagels dan aan de vingernagels, omdat teennagels vaak zijn opgesloten in de donkere en warme binnenkant van je schoenen.

  Het is zeker de moeite waard om je nagels regelmatig na te kijken, zeker de teennagels die je niet de hele dag door ziet. Dit omdat een kalknagel in de beginfase, vaak pijnloos is, maar de nagel die aangetast is, is vaak verkleurd. Dus let er in het bijzonder op of één van de nagels misschien een gele, groene, zwarte of witte verkleuring vertoont, omdat dit een symptoom van kalknagels is. Een arts kan je natuurlijk altijd vertellen of je inderdaad kalknagels hebt. Door deze checks uit te voeren, kan je een eventuele schimmelnagelinfectie al in de beginfase ontdekken, waardoor je deze met de natuurlijke middelen tegen kalknagels van ShytoBuy, beter kunt behandelen.

  Als je last hebt van kalknagels en hier niets tegen onderneemt, kunnen ze verergeren. Er kunnen witte of gele vlekken ontstaan waar de nagel van het nagelbed af komt, en soms laat de gehele nagel zelfs los. Soms worden delen van de nagel zacht en raken deze los. De huid rondom de nagel raakt vaak ontstoken of wordt schilferig. Dit kan soms pijnlijk zijn, en in deze fase van de infectie worden kalknagel behandelingen ook minder effectief.

  Middelen tegen kalknagels

  Met de juiste remedie kan je van de infectie afkomen en nieuwe infecties voorkomen. Hier bij Shytobuy kun je kiezen uit verschillende natuurlijke kalknagel behandelingen.

  Natuurlijk middel tegen kalknagels
  Begin dus met een kalknagel behandeling zodra je de eerste tekenen van een schimmelinfectie ontdekt, of wanneer een arts deze bevestigt, zodat je deze direct gemakkelijk, en zo snel en pijnloos mogelijk kunt behandelen. De beste optie is een natuurlijke oplossing tegen kalknagels.

  Alternatieve behandelingen

  Je kunt ook kalknagels laseren met als doel de nagel weer gezond te krijgen. Er kleven echter wel enkele nadelen aan een laserbehandeling. Zo worden de schimmelnagels verschillende keren behandeld, maar dient er wel steeds een tussenpoos van één tot drie maanden tussen de behandelingen te worden genomen. Hoe lang het duurt totdat de nagel weer in gezonde conditie is, is dan ook afhankelijk van de ernst van de infectie en persoonlijke omstandigheden. Laserbehandeling kunnen ook best duur zijn en worden niet door de zorgverzekeraar vergoed. Een behandeling van één, twee of drie nagels kan EUR 75,- kosten. Een behandeling van meer dan drie nagels kost al vaak snel EUR 95,-

  De is een laserbehandeling gecombineerd met licht en maakt gebruik van radiofrequentie. Deze energie zet zich om in warmte. Deze warmte wordt geprojecteerd op de nagel met als doel de schimmel te vernietigen. Met de tijd zal de beschadigde nagelplaat verdwijnen en groeit er een gladde nagel voor terug. Normaal gesproken zijn er minimaal drie behandelingen noodzakelijk, maar dit kan oplopen wanneer de schimmel hardnekkig is. Ook zal er nacontrole moeten plaats vinden, omdat het vaak langere tijd duurt voordat een gezonde nagel de oude, beschadigde nagel vervangt. De behandelingen dienen te worden gedaan door een gediplomeerd BIG-geregistreerde huidtherapeut. .

  Het kan daarom een goed idee zijn om eerst iets anders te proberen, voordat je beslist om een laserbehandeling te laten doen.

  Concluderend

  Schimmelinfecties op de nagels komen met name voor op de nagels van je voeten. De schimmelinfectie kan van de ene op de andere nagel worden overgebracht. Deze zogenaamde kalknagels zijn herkenbaar door verkleuring van de nagel, verdikking, verkleuring, broosheid, schilferigheid of misvorming. Bij ShytoBuy hebben we verschillende behandelingen beschikbaar om kalknagels tegen te gaan. Het is belangrijk de behandeling door te zetten, totdat de schimmelinfectie compleet verwijderd is. Maak gebruik van bijvoorbeeld talkpoeder om je voeten droog te houden. Je kunt ook voor een laserbehandeling kiezen.

  Andere interessante artikelen