maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Laagste prijs garantie
We vergelijken onze prijzen

Gratis verzending vanaf €40
Verzonden met DPD

Bescherming van klantgegevens
Uw gegevens zijn veilig bij ons

Wat Te Doen Tegen Een Vette Huid Overdag

Als je een vette huid hebt, dan weet je hoe moeilijk het is om hiermee te dealen. Het hebben van een vette huid gedurende de dag kan je zelfverzekerdheid aantasten en je een oncomfortabel gevoel geven - maar wat doe je er tegen? Om jou te helpen, geven we je 5 simpele tips om je te helpen van je vettige huid af te komen!

 1. Reinigen

  De eerste stap om van je vette huid af te komen is om het te reinigen. Het reinigen van je gezicht verwijdert vuil, olie en talg dat zichzelf ophoopt gedurende de dag en dat maakt juist je gezicht glanzend en vet. Gebruik een reiniger in de ochtend en de avond, en je kan zelfs je gezicht wassen gedurende de dag als je jezelf nog frisser wilt voelen.

 2. Exfoliëren

  Na het reinigen van je gezicht is het belangrijk dat je exfolieert! Naarmate de dag vordert, kunnen je poriën zich ophopen met make-up en vet wat de vlekjes alleen maar erger maakt. Het exfoliëren van je gezicht maakt de poriën schoon en laat ze weer ademen. Gebruik er wel één die niet te hardnekkig werkt, helemaal als je een gevoelige huid hebt. Zoek voornamelijk naar natuurlijk exfoliërende ingrediënten zoals koffie, haver, zeezout en abrikozenpitten.

 3. Hydrateren

  Wanneer je klaar bent met het reinigen en exfoliëren van je gezicht, is het tijd om het te hydrateren. Zelfs als je een vettige huid hebt, dan is het nog steeds belangrijk om het regelmatig te hydrateren. Om te voorkomen dat je een nog vettere huid krijgt, kies je een crème die speciaal voor mensen met een vet huidtype is om zo je huid te voorzien van belangrijke hydratatie zonder de vettigheid te verergeren.

 4. Vloeipapier

  Als je gezicht wat vettig wordt naarmate de dag vordert, kan vloeipapier een goede oplossing zijn! Gebruik vloeipapier om de vettigheid wat weg te vegen, helemaal in de T-Zone (voorhoofd, neus en kin). Je kunt altijd wat vloeipapiertjes bij je houden en het gebruiken wanneer je het nodig hebt.

 5. Gebruik Make-up

  Het klinkt tegenstrijdig. Veel mensen denken juist dat het gebruiken van make-up de vettigheid alleen maar erger maakt. Dat is afhankelijk van het type make-up dat je gebruikt. Als je een lichte make-up kiest, die speciaal voor een vette huid gemaakt is, dan kan dit je helpen om de vettigheid aan te pakken. Het is ook speciaal ontworpen voor mensen met een vette huid, dus het werkt beter dan andere types die er regelrecht weer vanaf glijden.

Overzicht

Dus, wat te doen tegen een vette huid? Volg onze 5 simpele tips op en deal met je vette huid. Zorg voor huidvriendelijke reinigingsproducten en make-up, en vermijd producten die je poriën verstoppen en het alleen maar erger maken!

Andere interessante artikelen