maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Arganolie in huidproducten

Marokko is rijk aan verschillende grondstoffen, waaronder Arganolie. Arganolie, ook wel het goud uit Marokko genoemd, biedt veel voordelen aan de huid. Gezichtsproducten die deze fijne olie bevatten hebben dan ook positieve eigenschappen.

Wat is arganolie?

Arganolie, het vloeibare goud uit Marokko, is een olie die een hoog gehalte aan Vitamine E en antioxidanten bevat. De olie wordt verkregen uit de harde noten afkomstig uit de vruchten van de arganboom, ook wel de Argania Spinosa genoemd. De harde noten bevatten pitten met de vloeibare, zeldzame olie. De argan boom, de Arganisa Spinosa, komt alleen voor in het Zuidwesten van Marokko. Deze boom wordt dan ook beschermd door verschillende instanties. De arganboom is een belangrijke boom voor een lokale Marokkaanse families, omdat deze voor goede inkomsten kan zorgen. Arganolie heeft een nootachtige geur en heeft een gele kleur.

Er zijn verschillende methoden om de olie te verkrijgen uit de pitten, maar deze duren allemaal vrij wel lang. Je kunt arganolie op handmatige en mechanische wijze verkrijgen. Beide manieren zijn tijdrovend. Om deze reden is arganolie ook vrij prijzig.

Welke voordelen heeft Arganolie voor de huid?

Arganolie is rijk aan essentiële vetzuren die een positief effect hebben op jouw huid. De olie bestaat uit een groot deel aan olie-vetzuren en een groot deel uit linolzuur. Deze zorgen beide voor de hydraterende en herstellende eigenschappen van de arganolie. Arganolie heeft ook beschermende eigenschappen die de huid beschermen tegen vrije radicalen en tegen de zon. De eigenschappen van arganolie:

  • Vitamine E zorgt ervoor dat huidveroudering wordt tegengegaan
  • Helpt de huid jong en flexibel houden
  • Stimuleert celvernieuwing
  • Stralende huid dankzij verbeterde doorbloeding
  • Hydraterende werking
  • Soepelere en zachtere huid
  • Trekt snel in de huid
  • Krachtige vochtinbrenger
  • Helpt rimpels verminderen

Welke producten bevatten arganolie?

In een korte periode is de heilzame werking van arganolie erg populair geworden. Veel cosmetica merken hebben daarom arganolie opgenomen in hun producten. De onverzadigde vetzuren zorgen ervoor dat het een krachtige vochtinbrenger is die ervoor zorgt dat de elasticiteit van je huid wordt verbeterd. Geen gek idee dus om het Marokkaans goud toe te voegen aan huidproducten. Makari de Suisse is een merk die arganolie opgenomen heeft in haar producten. De specifieke Makari lijn Extreme Carrot & Argan bevat de wonderbaarlijke olie met haar unieke eigenschappen. De lijn bestaat uit verschillende producten die ieder de verzachtende eigenschappen bevat van de arganolie. Het is zelfs mogelijk om de gehele productlijn aan te schaffen in een Makari Extreme Carrot & Argan totaalpakket.

Het is ook mogelijk om arganolie direct op de huid te gebruiken. Toch is een product verrijkt met arganolie beter voor gebruik, omdat deze meestal ook andere werkzame stoffen bevatten. Hierdoor ervaar je de voordelen van meerdere bestanddelen.

Kan iedereen arganolie verdragen?

Ondanks dat arganolie zulke goede eigenschappen bezit, kan het voorkomen dat je huid niet goed reageert op het spul. Dit kan te maken hebben met een eventuele notenallergie.

Andere voordelen van arganolie

Arganolie biedt niet alleen voordelen aan het gezicht. Het vloeibaar goedje kan daarnaast helpen bij striae, bij herstel van de huid, bij het verzachten van de handen en voeten, droge lippen en bij broze nagels. Het heeft kalmerende eigenschappen die dus meerdere kwaaltjes kan verhelpen.

Andere interessante artikelen