maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Laagste prijs garantie
We vergelijken onze prijzen

Gratis verzending vanaf €40
Verzonden met DPD

Bescherming van klantgegevens
Uw gegevens zijn veilig bij ons

6 Etenswaren Om Te Vermijden Tijdens Je Blaasontsteking Behandeling

Het hebben van een blaasontsteking, ook wel een urineweginfectie (UWI) genoemd, kan een ongemakkelijke ervaring zijn, en met minstens 50-60% van de vrouwen die tijdens hun leven ten minste 1 UWI hebben, is dit een serieus probleem. UWI's treden op wanneer bacteriën de urethra binnenkomen en doorgaan naar de blaas. Dit kan leiden tot veel pijnlijke symptomen zoals een brandend gevoel tijdens het plassen, krampen en bloed in de urine. Hoewel UWI's nu gemakkelijk te behandelen zijn, zal het wel enige tijd duren. Dus, terwijl jij je UWI-behandeling ondergaat, zijn hier 6 etenswaren die je beter kunt vermijden als je een blaasontsteking hebt.

1. Caffeïne

Hoewel het voor sommigen moeilijk is om je kopje koffie in de ochtend op te geven, is dit juist erg belangrijk als je een blaasontsteking hebt. Cafeïne kan de blaas irriteren en zelfs de symptomen van een blaasontsteking verergeren. Dus probeer, terwijl je behandeling aan de gang is, je thee of koffie te ruilen voor een fruitige kruidenthee of kies voor iets cafeïnevrij. Als je je kopje koffie echt niet kunt opgeven, probeer dan in ieder geval jezelf te beperken tot slechts 1 kopje per dag, voor je eigen bestwil.

2. Zuur Fruit

Hoewel fruit goed is voor je dieet, zijn er bepaalde soorten waar je op moet letten als je lijdt aan een blaasontsteking. Zuur fruit zoals citroenen, sinaasappels, grapefruits en zelfs tomaten (ja, dat is ook fruit!) kunnen je symptomen verergeren omdat het hoge zuurgehalte irritatie kan veroorzaken. Je dient ook alle fruitsappen vermijden die hiervan zijn gemaakt. Ja, ook de cocktails! Maar maak je geen zorgen, er zijn in deze periode nog genoeg andere soorten vers fruit om van te genieten!

3. Alcohol

Alle soorten alcohol, inclusief bier, wijn en sterke drank, kunnen allemaal de blaas irriteren en een blaasontsteking verergeren. Als dit niet voldoende reden is om niet naar de kroeg te gaan, is er ook nog een andere reden. Als je een blaasontsteking hebt, is het belangrijk dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Dit houdt je gehydrateerd en helpt ook om de ongewenste bacteriën uit de urethra te spoelen. Wanneer je alcohol consumeert, droogt het je lichaam uit en is het niet het juiste type vloeistof dat je nodig hebt om je systeem te reinigen.

4. Pittig Eten

Specerijen en chilipepers zijn een geweldige manier om wat smaak aan je maaltijden toe te voegen, maar ze zijn niet zo gunstig als je een blaasontsteking probeert te behandelen! Pittig voedsel irriteert de blaas en verergert de symptomen, dus vermijd het totdat het voorbij is. Probeer voor de verandering eens een mildere curry en vermijd voorlopig het toevoegen van jalapeños op je pizza. Dit betekent echter niet dat je alle kruiden en smaken in je maaltijden moet vermijden, maar gewoon alles dat pittig is.

5. Koolzuurhoudende Drankjes

Het is geconcludeerd dat koolzuurhoudende drankjes de blaas in het algemeen aantasten, dus dit kan alleen maar ernstiger worden als je een blaasontsteking hebt. Het ergste type koolzuurhoudende dranken zijn die met cafeïne- en citrussmaken, omdat, zoals hierboven al vermeld werd, deze je meer vatbaar maken voor irritatie. Dus, in plaats van een blikje van je favoriete cafeïnehoudende cola of limoendrankje te pakken, ga je voor een heerlijk drankje gemaakt zonder zuur fruit of gewoon water. Als je een koolzuurhoudend drankje wilt hebben, ga dan in ieder geval voor een cafeïnevrije.

6. Kunstmatige Zoetstoffen

Hoewel kunstmatige zoetstoffen een gezond alternatief zijn voor suiker voor degenen die van 3 lepels in hun koffie houden, kan het de symptomen van je blaasontsteking wel verergeren. Kies in plaats daarvan rietsuiker gedurende de periode van je behandeling. Als je een nog gezonder alternatief wilt, probeer dan eens kokossuiker. Natuurlijk kun je ze ook compleet vermijden - als je geen thee of koffie drinkt heb je sowieso niet veel nodig!

Overzicht

Het hebben van een blaasontsteking is zeker geen pretje, dus als je voor je lichaam wilt zorgen en er alles aan doet om het herstelproces te versnellen, vermijd dan deze 6 voedingsmiddelen. Hoewel dit voor sommigen moeilijk kan zijn, vooral voor degenen die houden van hun kopje koffie in de ochtend of een drankje in het weekend, is het goede nieuws dat het slechts tijdelijk is. Zo kun je namelijk weer snel genieten van je favoriete etenswaren! Als je je lichaam een extra boost wilt geven om de infectie weg te drijven, kun je ook een natuurlijk blaasontstekingsupplement proberen om je lichaam te beschermen.

Andere interessante artikelen