maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Laagste prijs garantie
We vergelijken onze prijzen

Gratis verzending vanaf €40
Verzonden met DPD

Bescherming van klantgegevens
Uw gegevens zijn veilig bij ons

5 Verrassende Oorzaken Van Een Slechte Adem

Ongeveer 25% van ons heeft vaak last van een slechte adem. Dit komt niet alleen door slechte mondhygiëne. Dus als je regelmatig je tanden poetst en je nog steeds niet kunt achterhalen wat je stinkende adem veroorzaakt, zijn wij er om je te helpen! Hier zijn 5 verrassende oorzaken van een slechte adem en kom erachter wat zelfs na het poetsen een slechte adem veroorzaakt.

1. Roken

Oké, wellicht is roken niet een grote verrassing en had je het wel verwacht. Zowel roken als pruimtabak kunnen hardnekkige chemicaliën in de mond achterlaten die zelfs door het poetsen niet compleet verwijdert worden. Als gevolg hiervan kan langdurig roken leiden tot stinkende adem. Langdurig roken kan ook leiden tot gezondheidsproblemen die gepaard gaan met een slechte adem, zoals tandvleesaandoeningen.

2. Eten

Een grote oorzaak van een slechte adem in onze mond is afkomstig van het eten dat we consumeren. Het zijn echter alleen bepaalde voedingsmiddelen die een stank kunnen achterlaten, zoals knoflook, kaas, vis en verschillende kruiden. Als er voedsel in je tanden blijft steken, kan dit ook leiden tot een stinkende adem. Daarnaast zorgt het ervoor dat bacteriën en tandplak zich ophopen, wat ook een slechte adem veroorzaakt.

3. Allergieën

Wist je dat bepaalde allergieën een slechte adem veroorzaken? Een sinuscongestie als gevolg van allergieën kan ertoe leiden dat je alleen uit je mond gaat ademen. Dit kan leiden tot een droge mond of xerostomie, waarbij de mond niet genoeg speeksel aanmaakt en daardoor een stinkende adem veroorzaakt. Bepaalde medicijnen om allergieën te behandelen kunnen ook een slechte adem veroorzaken.

4. Zwangerschap

Één van de meest verrassende oorzaken van slechte adem kunnen symptomen zijn die gerelateerd worden aan een zwangerschap. Oke, zwangerschap zelf veroorzaakt natuurlijk de slechte adem niet, maar juist de bijwerkingen van een zwangerschap. Zaken als misselijkheid, ochtendmisselijkheid, hormonale veranderingen, vreemde hunkeren naar eten en uitdroging die allemaal kunnen voorkomen bij zwangerschap, kunnen een slechte adem veroorzaken.

5. Bretels En Kunstgebitten

Als je ooit een beugel of kunstgebit hebt gehad, weet je hoe gemakkelijk er eten in blijft steken. Voedsel dat vast komt te zitten, kan leiden tot bacteriën, waardoor de geur blijft hangen totdat het is schoongemaakt. Als je kunstgebit ook niet goed past, kan dit zweren of infecties veroorzaken die ertoe kunnen leiden dat je adem stinkt.

Overzicht

Als je je afvraagt hoe je een slechte adem kunt behandelen, dan is de eerste stap om deze verrassende oorzaken aan te pakken. Je kunt bijvoorbeeld stoppen met roken (wat natuurlijk sowieso een goed idee is!), stinkend eten vermijden en je tanden en mond dagelijks schoonmaken. Hoewel er sommige oorzaken zijn die je niet kunt vermijden, zoals een zwangerschap, kun je nog steeds werken aan het behoud van een goede mondhygiëne. Onthoud: een schone mond is een goed ruikende adem!

Om dit te doen, moet je ervoor zorgen dat je je tanden ten minste twee keer per dag poetst. Bonuspunten als je ook nog flosst! Als je je mondhygiëne wilt upgraden, probeer dan een product met actieve houtskool, want dit wonderbaarlijke ingrediënt werkt effectief om de oorzaken van een slechte adem weg te wassen. De beste manier om dit te doen is door te poetsen met actieve houtskoolpoeder of door een actieve houtskool tandpasta te gebruiken. Vergeet niet om er één te vinden die natuurlijke ingrediënten bevat, gemakkelijk te gebruiken is en een heerlijke muntachtige geur heeft!

Andere interessante artikelen