maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Veroorzaakt Jouw Tandpasta Een Slechte Adem?

Een slechte adem wilt niemand, vooral als je het zelf moet ruiken! Aangezien naar schatting 25% van ons een slechte adem heeft, is dit een groot probleem voor velen. Dus, wat veroorzaakt een slechte adem, zelfs na het poetsen? Er zijn een aantal typische slechte oorzaken zoals stinkende voedingsmiddelen, slechte mondhygiëne en gezondheidsproblemen, maar wist je dat jouw tandpasta ook een rol kan spelen? Dus, als je wilt begrijpen hoe je keuze van tandpasta die stank kan veroorzaken en hoe je van een slechte adem af kan komen, lees dan snel verder!


Hoe kan Je tandpasta Een Slechte Adem Veroorzaken?

Elke dag je tanden poetsen met tandpasta wordt beschouwd als de hoeksteen van een goede mondhygiëne. Je gelooft het niet, maar wist je dat bepaalde tandpasta's, voornamelijk bleekpasta's, één van de oorzaken kunnen zijn van je slechte adem? Hier zijn 4 manieren waarop je tandpasta de reden kan zijn:

 1. Ingrediënten Drogen

  Een grote oorzaak van stinkende adem is een droge mond waar je niet genoeg speeksel maakt om de stinkende bacteriën tegen te gaan. Veel goedkope bleekpasta’s zijn gemaakt om de tanden gewoon witter te maken en houden totaal geen rekening met andere, belangrijkere aspecten van mondhygiëne. Als gevolg hiervan kunnen ze de tong uitdrogen, waardoor bacteriën zich als een gek kunnen gaan vermenigvuldigen. Sommige bevatten zelfs alcohol waarvan bekend is dat dit je mond uitdroogt.

 2. Irriterende Wasmiddelen

  Als je tandpasta agressieve reinigingsmiddelen zoals natriumlaurylsulfaat bevat, kan dit ademhalingsproblemen veroorzaken. Natriumlaurylsulfaat wordt meestal toegevoegd aan goedkope bleektandpasta’s om ze meer bubbelend en schuimig te maken, maar dit kan ook tot irritatie leiden, vooral als je al een gevoelige mond hebt. Deze irritatie kan dan leiden tot zweren die een sterke geur hebben als ze niet worden behandeld.

 3. Vervelende Pesticiden

  De reden dat we altijd adviseren om natuurlijke ingrediënten te kiezen wanneer je een product koopt dat in contact komt met je lichaam, is om de risico's zo goed mogelijk te vermijden die gepaard gaan met sterke chemische ingrediënten die in veel producten verwerkt zitten. Sommige witmakende pasta’s bevatten een ingrediënt genaamd triclosan, dat eigenlijk als een insecticide wordt beschouwd. Net als bij de wasmiddelen kan dit de mond irriteren en tot meer problemen leiden dan het oplost. Dit ingrediënt wil je dus voorkomen.

 4. Ongemakkelijk Zand

  Dit punt klinkt misschien raar omdat je niet zou denken dat tandpasta zand bevat, maar lees altijd welke ingrediënten erin zitten! Ja, we weten dat niet iedereen dit doet maar het is erg belangrijk. Bepaalde tandpasta's, vooral die voor bleken, bevatten een ingrediënt dat silica wordt genoemd. Dit is het belangrijkste bestanddeel van zand, waardoor je mond erg droog aanvoelt, wat leidt tot een bepaalde geur. Sommige bevatten ook mica-scherven die hetzelfde effect hebben. Deze wil je dus vermijden.

Orale Hygiëneroutine Om Slechte Adem Te Voorkomen

Dus nu je weet wat je zou moeten vermijden en wat een slechte adem kan veroorzaken, is het tijd dat je een een goede routine samenstelt voor je mondhygiëne.

 1. Gebruik Een Natuurlijke Tandpasta

  Kies een tandpasta die is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten in plaats van chemicaliën om te voorkomen dat het je mond uitdroogt. Uitdroging is juist de reden waarom iemand een slechte adem heeft. Controleer altijd de ingrediëntenlijst en vermijd alcohol, wasmiddelen, pesticiden en silica. Kies in plaats daarvan voor natuurlijk reinigende ingrediënten zoals antibacteriële tea tree olie om stinkende bacteriën te doden of om pepermuntolie op te frissen voor een aangename geur.

  Als je toch een witmakende tandpasta wilt, zoek dan naar een pasta met ingrediënten zoals biologische kokosolie, natriumbicarbonaat en actieve kool. Als je de beste tandpasta voor een slechte adem wilt, dan is een hoogwaardige actieve houtskool tandpasta met deze ingrediënten perfect! Zorg ervoor dat je 's ochtends en' s avonds met je nieuwe tandenborstel poetst voor het beste resultaat.

  Beste Natuurlijke Tandpasta-Ingrediënten Om Slechte Adem Te Voorkomen

  Pepermuntolie
  Tea Tree Olie
  Organische Kokosolie
  Natriumbicarbonaat
  Geactiveerde houtskool
 2. Gebruik Een Tongschraper

  Je tong is de hotspot voor bacteriën om te ontwikkelen, dus na het poetsen is het belangrijk dat je een tongschraper gebruikt om je tong ook nog grondig schoon te maken. Alleen poetsen zal niet noodzakelijkerwijs je tong schoonmaken, dus een schraper kan je helpen om resterende bacteriën te verwijderen die een slechte adem kunnen veroorzaken. De meeste tandenborstels hebben nu een eigen tongschraper aan de achterkant of je kunt er één apart kopen.

 3. Gebruik Antibacterieel En Alcoholvrij Mondwater

  Mondwater is essentieel voor een goede mondhygiëne, maar als je een incorrecte mondwater gebruikt werk je juist averechts. Het gebruik van een mondspoeling spoelt vuil weg waar je tandenborstel niet bij kan komen. Zorg ervoor dat je een mondwater kiest dat vrij is van alcohol, omdat alcohol dit je mond juist kan uitdrogen en tot een slechte adem kan leiden. Het is ook het beste als je er één kiest waarvan wordt geadverteerd dat het antibacterieel is, omdat de bacterie de hoofdoorzaak is van een slechte adem!

 4. Poets Met Actieve Houtskool

  Als je je afvraagt hoe je een slechte adem permanent kunt verhelpen, dan is één van de beste manieren om je tanden regelmatig met actieve houtskool te poetsen. Geactiveerde houtskool is zeer geschikt voor mondhygiëne omdat het absorberend is, het zich bindt aan gifstoffen, geuren en onzuiverheden in de mond en spoelt deze daarna ook weg. Geactiveerd houtskoolpoeder is ook fantastisch voor het witter maken van je tanden omdat het kan helpen om vlekken te verwijderen. Het gebruiken van het poeder naast bamboe tandenborstels met houtskoolhaartjes is een goede manier om resultaten te behalen!

Overzicht

Nu weet je hopelijk hoe je een slechte adem kunt verhelpen en of jouw tandpasta eigenlijk je slechte adem veroorzaakt. Om dit te voorkomen, volg simpelweg onze tips op en krijg snel een frisse adem!

Andere interessante artikelen