maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Laagste prijs garantie
We vergelijken onze prijzen

Gratis verzending vanaf €40
Verzonden met DPD

Bescherming van klantgegevens
Uw gegevens zijn veilig bij ons

Kan Je Sporten Met Een Jeukend Kruis?

Veel mensen zien de sportschool als een plaats van gezondheid en welzijn, maar het kan ook een walhalla zijn voor bacteriën en schimmels, en het is een plek waar je makkelijk een jeukend kruis krijgt. Ook bekend als tinea cruris, een jeukend kruis is een schimmelinfectie die een rode, jeukende uitslag veroorzaakt rond het genitale, dij- en bilgebied. Als je de infectie hebt, kan je dan nog wel blijven sporten?

Kan Je Blijven Sporten Met Een Jeukend Kruis?

Als je jeuk hebt, kun je nog steeds sporten, maar natuurlijk moet je oppassen dat de infectie niet erger wordt. Een jeukend kruis komt vaak voor bij atleten die veel zweten, dus zwaar sporten waardoor je erg gaat zweten, kan het erger maken. De schimmels die jeuk veroorzaken, redden zichzelf prima in vochtige en warme gebieden. Dus, als je erg zweet dan geef je de schimmels eigenlijk vrij spel.

Als je gaat sporten met een jeukend kruis, zorg er dan voor dat je jezelf voor en na het sporten schoon houdt en gebruik behandelingen om de infectie te tegen te gaan. Je kunt ook deze makkelijke tips volgen om te voorkomen dat het zich verspreidt.

Tips Om Te Voorkomen Dat Een Jeukend Kruis Erger Wordt

Houd Apparatuur Schoon

Als je fitnessapparatuur hebt gebruikt, moet je deze elke keer afvegen na gebruik. Je moet sowieso het apparatuur afvegen, omdat dit wel zo fris is voor je medesporters. Maar het kan ook erg goed helpen tegen het verspreiden van de infectie die een jeukend kruis veroorzaakt.

Draag Losse Kleding

De infectie van het jeukende kruis kan goed leven in warme en vochtige omgevingen, dus draag loszittende kleding die het gebied laten ademen. Dit voorkomt overtollig vocht en maakt het moeilijk voor de schimmel om te groeien.

Douche Na Het Sporten

Dit doe je toch al, of niet? Het is belangrijk om het gebied schoon te houden om een jeukend kruis te voorkomen, dus stap onder de douche na het sporten!

Gebruik Een Natuurlijke Behandeling Tegen Een Jeukend Kruis

Gebruik na het wassen een natuurlijk product tegen een jeukend kruis, die vol zit met ingrediënten met schimmelwerende eigenschappen zoals bijvoorbeeld manuka-honing of tea tree-olie. Deze kunnen de schimmelinfectie helpen verminderen en ook de irritatie en roodheid wat verhelpen.

Deel Geen Handdoek Of Kleding

Als je klaar bent met je training, deel dan geen items waar de infectie zich makkelijk verspreidt. Houd kleding en handdoeken enkel voor jezelf. Als het kan, was je ook je kleding apart van anderen.

Overzicht

Een jeukend kruis is geen pretje, maar als je toch wilt sporten met deze infectie, volg dan onze tips op om het wat in bedwang te houden. Een jeukend kruis is wel besmettelijk, dus doe wat je kunt om te voorkomen dat andere mensen het krijgen en probeer geen omgeving te creëren waarin de schimmels zich erg makkelijk verspreiden!

Andere interessante artikelen