maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Laagste prijs garantie
We vergelijken onze prijzen

Gratis verzending vanaf €40
Verzonden met DPD

Bescherming van klantgegevens
Uw gegevens zijn veilig bij ons

Glijmiddel Kiezen Om Een Blaasontsteking Te Voorkomen

Een blaasontsteking wordt veroorzaakt doordat bacteriën via de urethra de blaas binnendringen en de meest voorkomende oorzaak is seks. Nu meer dan 50% van alle vrouwen op enig moment in hun leven een blaasontsteking krijgen, is dit een groot probleem waar velen van ons mee te maken krijgen of zullen krijgen. Daarom is het belangrijk dat je geïnformeerd bent. Hoewel seks de primaire oorzaak is van een blaasontsteking, betekent dit niet dat je helemaal moet stoppen om ze te vermijden. Kan glijmiddel een blaasontsteking veroorzaken? Hier zijn een paar handige tips voor het kiezen van het juiste glijmiddel om een blaasontsteking te voorkomen en dus om gezond te blijven!

1. Gebruik Altijd Glijmiddel

Soms is het gebruiken van glijmiddel een persoonlijke keuze, maar als je bang bent om een blaasontsteking te krijgen, dien je juist glijmiddel te gebruiken om het risico te verminderen. Frictie tijdens seks kan irritatie veroorzaken waardoor bacteriën vrij spel hebben en je urethra zo binnen kunnen komen. Dit kan leiden naar een infectie. Door glijmiddel te gebruiken tijdens seks, reduceer je de frictie en dus de kans op een blaasontsteking.

2. Kies Glijmiddel Op Waterbasis

Ga bij het kopen van je glijmiddel altijd voor een glijmiddel op waterbasis in plaats van op oliebasis. Hoewel olie over het algemeen de voorkeur heeft, zijn glijmiddelen op waterbasis het beste voor het lichaam als je blaasontstekingen wilt voorkomen. Deze zijn meestal ook geur- en alcoholvrij, waardoor het gebied minder snel geïrriteerd raakt, wat je bovendien vatbaarder kan maken voor een infectie.

3. Check De Ingrediënten

Een andere tip bij het kiezen van glijmiddel is om eerst de volledige lijst met ingrediënten te bekijken. Bepaalde ingrediënten van populaire glijmiddelen kunnen juist het risico op een blaasontsteking vergroten. Dit komt omdat bacteriën ze gebruiken als voedselbron, waardoor ze zich kunnen vermenigvuldigen in plaats van ze te doden. Bovendien kunnen ze ook je natuurlijke beschermende vaginale bioom beschadigen. Dus, om een blaasontsteking te voorkomen, kies geen glijmiddel dat glycerine, honing, suiker, xylitol of een ander type zoetstof als bevat om jezelf te beschermen.

4. Gebruik Glijmiddel Met Een Lagere pH

Je pH-waarden zijn erg belangrijk als het gaat om de gezondheid en het welzijn van je vagina. Je vagina heeft een zeer specifieke en delicate pH van 3,8 - 4,5, waardoor het een beetje ‘zurig’ is op de pH-schaal. Kies daarom voor glijmiddel dat goed bij je pH-balans past. Als je dit niet doet, kan het bacteriën verspreiden. Kies bij het selecteren van je glijmiddel voor één met zuur of een lagere pH-waarde. Over het algemeen wordt het ook aangeraden om voor natuurlijke ingrediënten te kiezen.

Overzicht

Het hebben van een blaasontsteking kan pijnlijk en ongemakkelijk zijn, dus het is belangrijk dat je doet wat je kunt om dit te vermijden. Omdat seks een primaire oorzaak is van blaasontstekingen, moet je tijdens en na de seks voorzichtig zijn om je risico op een bacteriële infectie te verminderen. Volg deze 4 tips op en geniet van de seks zonder je zorgen te hoeven maken over blaasontstekingen!

Andere interessante artikelen