maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Laagste prijs garantie
We vergelijken onze prijzen

Gratis verzending vanaf €40
Verzonden met DPD

Bescherming van klantgegevens
Uw gegevens zijn veilig bij ons

Ingegroeide Haartjes Verwijderen

Ingegroeide haren ontstaan wanneer haren niet verder kunnen groeien, bijvoorbeeld omdat dode huidcellen op het huidoppervlak de normale groei blokkeren. Deze haartjes proberen dan een manier te vinden om door te blijven groeien en dat gebeurt dan vaak in de huid.

Dit gebeurt regelmatig bij mensen met stug of krullend haar, en het probleem kan pijnlijk en irriterend zijn. Ingegroeide haren zijn niet gevaarlijk, maar kunnen wel de oorzaak van veel ongemak zijn, en daarnaast zien zij er ook zeer lelijk uit. Mensen die last hebben van ingegroeide haren zijn dan ook vaak op zoek naar oplossingen voor het probleem.

De oorzaak van ingegroeide haren

Met uitzondering van het haar op het hoofd, is het meeste lichaamshaar krullend. Met name het haar op het gezicht, de schaamstreek en onder de oksels kan zeer dik worden. Deze lichaamsharen zijn vaak stugger, dikker en scherper dan het hoofdhaar. Wanneer je deze haartjes verwijdert, dan zullen in 99 procent van de gevallen nieuwe haartjes zonder problemen terug groeien. Echter kan wel eens een haartje onder het huidoppervlak blijven hangen, of het kan gebeuren dat deze terug naar de huid krult. Haren kunnen namelijk spontaan in de wand van een haarzakje gaan groeien of dankzij de krulling terug in de huid groeien.

Dit probleem ontstaat voornamelijk na het scheren, wanneer haartjes te kort worden afgeschoren. Scheren geeft haren namelijk scherpe of onregelmatige uiteinden, waardoor deze soms sneller door de huid kunnen boren. Ook kan het probleem zijn dat, omdat het haartje te kort is geschoren, deze nu moeite heeft om de porie te vinden om weer naar buiten te komen. Wanneer het een haartje niet lukt om via een porie naar buiten te komen, dan kan hij in plaats daarvan ervoor kiezen om de huid in te groeien. Hoe dan ook, het haartje zal blijven doorgroeien of dat nu binnen of buiten de huid gebeurt.

Ingegroeide haartjes herkennen

Ingegroeide haren kunnen over het hele lichaam voorkomen, en dan met name rondom de hals, de billen, de bikinilijn, en rondom de schaamstreek. Het ingroeien van het haar zelf zal je niet snel merken, maar de huid zal langzaam aan beginnen te irriteren, waardoor een klein, rood bobbeltje ontstaat. Dit bobbeltje gaat vaak jeuken en irriteren. Het immuunsysteem van het lichaam wordt geactiveerd door het ingegroeide haartje en zal proberen deze te vernietigen. Hierdoor wordt de huid rood, begint hij te jeuken, en kunnen er bultjes ontstaan die uiteindelijk gaan ontsteken. Je kan het beste regelmatig de risicoplekken controleren, om te voorkomen dat haartjes in gaan groeien en dezen zo snel mogelijk verwijdert worden.

Ingegroeide haren verwijderen

Zolang het ingegroeide haartje en de huid eromheen nog niet ontstoken zijn, kan je het haartje met een simpele pincet er uittrekken. Omdat het haartje vlak onder het huidoppervlak zit, zal dit niet altijd makkelijk gaan. Maak een washandje nat met heet water en leg het een paar minuten op het ingegroeide haartje. Zorg dat het washandje goed warm blijft, zodat de huid zachter wordt. Na een tijdje zal het ingegroeide haartje zichtbaar worden. Pak vervolgens een gedesinfecteerd pincet en probeer het haartje beet te pakken en deze los te trekken. Vervolgens kan je het haar in zijn geheel uit trekken. Ook kan je gebruik maken van de Skin Doctors producten om het haartje makkelijker eruit te krijgen.

Houdt er wel rekening mee dat dit de huid zal beschadigen, en dat het verwijderen van een ingegroeid haartje een wondje kan veroorzaken. Dit wondje kan zorgen voor een lelijk litteken, en zelfs een mogelijke ontsteking. Wees dus voorzicht bij het verwijderen van ingegroeide haartjes. Mocht het bobbeltje met het ingegroeide haartje ontstoken zijn, dan raden wij het aan om naar de huisarts te gaan voor een adequate behandeling. Op tijd naar een huisarts gaan bij een ontsteking kan je veel pijn en leed later besparen. De huisarts kan namelijk met steriele instrumenten het ingegroeide haartje snel en makkelijk verwijderen, en je later mogelijk antibiotica voorschrijven.

Ontharen zonder ingegroeide haartjes

Om te ontharen zonder kans op ingegroeide haartjes kan je het beste laserontharing proberen. Een goed voorbeeld hier van is de Silk'n Infinity. Dit apparaat verwijdert de haren door middel van lichttechnologie.