maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Laagste prijs garantie
We vergelijken onze prijzen

Gratis verzending vanaf €40
Verzonden met DPD

Bescherming van klantgegevens
Uw gegevens zijn veilig bij ons

Ingegroeide Haartjes na het Waxen

Waxen kan ingegroeide haartjes veroorzaken. Dit zorgt voor pijnlijke en lelijke ontstekingen op de huid. Hoe kan jij voorkomen dat waxen tot ingegroeide haartjes leidt.

Hoe veroorzaakt waxen ingegroeide haren?

Ingegroeide haren ontstaan tijdens het waxen doordat de haren afbreken en achterblijven onder de huid. Sommige van deze haren zullen niet in staat zijn om via de huid weer naar buiten te groeien, en zitten dan vervolgens opgesloten onder de huid. Dit veroorzaakt een infectie in de huid. Dit komt voornamelijk voor op plekken waar de huid het dikst is, zoals de onderarmen, of waar het haar dik is, zoals de schaamstreek. Echter kan het overal plaatsvinden waar je waxt.

Het doel van waxen is om een haar met wortel en al van de huid lost te trekken. Echter komt het vaak voor dat restanten achterblijven onder de huid. Dit gebeurt vaak omdat de wax verwijdert wordt tegen de richting van de haargroei in, waardoor de haren zwaarder belast worden. Een bijkomend probleem is dat de afgebroken haren geen glad en scherp uiteinde zullen hebben. In plaats daarvan zal deze rafelig of gespleten zijn. Hierdoor kan het voor deze haren moeilijker zijn om door de huid te breken en naar buiten te groeien.

Voorkom ingegroeide haren

Voorkomen is beter dan genezen, en je kan het beste proberen om ingegroeide haren niet te laten ontstaan, in plaats van ze later weer te moeten verwijderen. Mocht je thuis willen waxen, dan raden wij het aan om de instructies van de wax zeer nauwkeurig op te volgen. Als je de huid voorbereidt, de wax aanbrengt, en vervolgens verwijderd, zoals de productomschrijvingen voorschrijven, verklein je de kans dat haren afbreken.

Mocht je een professional inschakelen, zorg er dan voor dat het iemand is met ervaring en die weet wat hij of zij doet. Ingegroeide haren kunnen natuurlijk altijd ontstaan na het waxen, ongeacht hoe vaardig de huiddeskundige ook mag zijn. Desalniettemin zullen bedreven en kundige waxxers de kans verkleinen dat ze de haren breken, of dat er andere bijwerkingen optreden. Zo gebruiken bekwame waxxers vaak harde wax voor de schaamstreek, omdat deze beter geschikt is voor het grove haar van dat gebied.

Voor het waxen is het goed om de huid te ontdoen van dode huidcellen, bijvoorbeeld door middel van een scrub. Een dag na de wax, wanneer de huid niet meer rood en gevoelig is, is het goed om de huid even te scrubben, en dit vervolgens te blijven doen gedurende een week. Zo verwijder je de dode huidcellen en voorkom je dat deze mogelijk de poriën blokkeren en het zo onmogelijk maken voor haren om door de huid naar buiten te groeien. Ook is het verstandig om gebruik te maken van een lotion tegen ingegroeide haartjes, zoals de natuurlijke lotion van Eco Masters. Draag ook geen strakke kleding na een wax. Na een waxbeurt wil je dat de huid kan ademen, en dan is het dus belangrijk dat deze niet beklemd wordt door te strakke kledij. Niet alleen zal te strakke kleding de gewaxte huid irriteren, maar het kan er later ook toe leiden dat haren weer de huid in groeien.

Ga bovenal niet zelf met de nagels, pincetten, of andere instrumenten in de huid lopen pulken om het haartje te verwijderen. Dit zal de kans op een infectie alleen maar groter maken, en zal dus het probleem alleen maar verergeren.

Conclusie

Waxen kan vaak leiden tot ingegroeide haartjes, maar gelukkig is er genoeg wat je kan doen om het ergste te voorkomen. Bereidt je goed voor voordat je gaat waxen, en zorg goed voor je huid, zowel voor als na het waxen.