maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Laagste prijs garantie
We vergelijken onze prijzen

Gratis verzending vanaf €40
Verzonden met DPD

Bescherming van klantgegevens
Uw gegevens zijn veilig bij ons

5 Beste Natuurlijke Behandelingen Tegen Rosacea

Rode bultjes, vaak blozen, verwijde bloedvaten rond de wangen en zwelling rond de neus zijn duidelijke tekenen van rosacea. Indien onbehandeld, kan deze chronische huidaandoening ook resulteren in een bolle neus en een branderig gevoel in de ogen, gevolgd door frequente opflakkeringen. Hoewel roodheid in het gezicht een cosmetisch probleem is, kan het voor sommigen ook een bron van emotionele hulpeloosheid worden.

Terwijl sommige mensen rosacea alleen kunnen behandelen met medische interventie, voorgeschreven medicatie en lasertherapie, zijn natuurlijke hulpmiddelen ook een veilig alternatief om de symptomen ietwat te onderdrukken. Dus ontdek hier de meest populaire natuurlijke middelen tegen rosacea.

 1. Gebruik een Crème voor Rosacea-Verlichting

  Relief Cream

  Verschillende natuurlijke huidverzorgingsingrediënten zijn nuttig bij het verminderen van de roodheid geassocieerd met rosacea vanwege hun ontstekingsremmende eigenschappen. Deze natuurlijke ingrediënten zijn onder meer:

  • Aloë Vera
  • Druivenpit extract
  • Groene thee extract
  • Zoethout extract
  • Kamille
  • Blåbärsxtract
  • Ginkgo Biloba
  • Honing
  • Vitamine E
  • Niacinamide
  • Zwavel
  • Grapefruit-extract
  • Etherische oliën zoals citroengrasolie, lavendelolie en tea tree olie

  Een natuurlijke vochtinbrengende crème die een mix van essentiële oliën en krachtige plantaardige ingrediënten bevat, zal ook de roodheid van je gezicht kunnen helpen kalmeren en je huid veilig en natuurlijk aanvullen!

 2. Eet Ontstekingsremmende Voedingsmiddelen

  Anti-inflammatory Foods

  Afgezien van het gebruik van een hydraterende huidcrème, kan het volgen van een rosacea-dieet zonder cafeïne, gluten, suiker, noten, gekruid en gefrituurd voedsel je symptomen veel beter helpen beheersen. Zorg ervoor dat je dieet veel bladgroenten, fruit, gezonde vetten, magere eiwitten, groene thee, knoflook, uien, gember, boerenkool en broccoli bevat. Dit zijn namelijk natuurlijke middelen tegen rosacea.

 3. Leer je Stress te Beheersen

  Stress Management Techniques

  Stress is een primaire trigger voor rosacea, dus het beheersen van je stresslevel is essentiële natuurlijke behandeling om de roodheid in je gezicht te beheersen. Spendeer wat tijd aan activiteiten die je gelukkig maken zoals lezen, schrijven, het creëren van kunst of het luisteren naar muziek. Yoga en meditatie zijn ook zeer goed om je stressniveau en ongerustheid te verlagen dus laat ze deel uitmaken van je dagelijkse routine.

 4. Probeer Kalmerende Essentiële Oliën

  Soothing Essential Oils

  Veel huidverzorgingsproducten op de markt zijn gevuld met harde chemicaliën die irritatie kunnen veroorzaken. Dus als je rosacea hebt, voorkom dan dat je verzorgingsproducten gebruikt die bijvoorbeeld benzoylperoxide en salicylzuur bevatten. Kies altijd een milde formule die essentiële oliën bevatten en ontstekingsremmende, plantaardige ingrediënten. Zelfs teunisbloemolie, rozenbottelzaadolie, tea tree olie, zoete amandelolie en lavendelolie zijn natuurlijke middelen tegen rosacea en helpen je huid gezond te houden.

 5. Sla Nooit de Zonnebrand Over

  Never Skip The Suncream

  Schade door de zon verergert de symptomen van rosacea, dus het is erg belangrijk dat jij je huid de juiste protectie biedt tegen de zon. Het dragen van zonnebrand is een makkelijke manier om dit te doen. Gebruik een zonnebrand met een SPF van 30 of meer en kies voornamelijk een zonnebrand die geformuleerd is om gevoelige huidsoorten te beschermen tegen de zon.

Overzicht

Dit zijn de 5 beste natuurlijke behandelingen tegen rosacea. Als je kiest voor een natuurlijke behandeling tegen rosacea, dan wordt het niet makkelijker dan simpelweg te kiezen voor de voornoemde natuurlijke middelen tegen rosacea!

Andere interessante artikelen