maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Laagste prijs garantie
We vergelijken onze prijzen

Gratis verzending vanaf €40
Verzonden met DPD

Bescherming van klantgegevens
Uw gegevens zijn veilig bij ons

Vrouwelijke Hygiëne Checklist: (10 Intieme Verzorgingstips Voor Iedere Meid)

Het schoonhouden van je intieme deel is net zo belangrijk als het gezond houden van je lichaam en het gelukkig houden van je geest. Dus als je wilt weten hoe jij je vagina schoonhoudt, volg dan deze 10 simpele tips op!

1. Vervang Maandverband Elke 6 Uur

Dit is de meest fundamentele regel van een hygiëneroutine voor vrouwen. Als je een normale bloedstroom hebt, moet jij je maandverband elke 6 uur vervangen. Dezelfde regel is van toepassing op degenen die een lichtere bloedstroom hebben. Als je stroom echter zwaar is, wordt aanbevolen om je maandverband elke 3-4 uur te vervangen.

Degenen die een tampon gebruiken, moeten deze elke 6 uur vervangen en het gebied elke keer dat je naar het toilet gaat schoonmaken. Als het je moeilijk lijkt om je tampons of maandverband te vervangen, kun je een menstruatiecup gebruiken voor schone, gemakkelijke en lekvrije bescherming tot wel 12 uur! Dit zal je helpen huiduitslag en vieze geurtjes te voorkomen en je te beschermen tegen infecties die worden veroorzaakt wanneer je de maandverband en tampons niet op tijd verwisselt.

2. Bewaar de pH-balans

De vagina weet van nature een goede hygiëne te hebben en kan zichzelf dus beschermen tegen schimmel- en bacteriële infecties door een specifieke pH-balans te behouden. De waarde van een normale pH-balans van de vagina liggen tussen 3,8 en 4,5. Harde zepen en met chemicaliën beladen reinigingsproducten brengen deze pH-waarde uit balans waardoor het infecties kan veroorzaken. Ruil je zeep in met een intieme wasbeurt met een zachte formule om de natuurlijke pH-waarde van je vagina te behouden en om een gezond intiem deel te behouden.

3. Maak Je Vagina Schoon Na Seks

Je moet er een gewoonte van maken om je intieme gebied iedere keer schoon te maken nadat je seks hebt gehad. Dit beschermt je tegen ongewenste blaasontstekingen die kunnen worden veroorzaakt door lichaamsvloeistoffen en deeltjes van intieme producten. Gebruik een milde reiniger en water om je vagina schoon te maken en houden, en te beschermen tegen bacteriën en infecties.

4. Verwijder Regelmatig Schaamhaar

Houd je schaamhaar kort en de vagina schoon. Gebruik geen scheermes omdat dit het risico op snijwonden vergroot. Een snijwond kan bacteriële infecties veroorzaken en je vulva is de laatste plaats waar je een infectie wilt veroorzaken. Overweeg je schaamhaar te knippen om het veilige te doen.

5. Veeg Van Voor Naar Achter

Elke hygiëneroutine voor meiden is onvolledig zonder deze zeer belangrijke intieme verzorgingstip. Wanneer je gaat plassen, moet je van voor naar achter vegen. Maak niet de fout om van achteren naar voren te vegen, omdat dit alle schadelijke bacteriën van je anus naar je vagina overbrengt. Dus als je een vaginale infectie wilt vermijden waarbij je antibiotica moet gebruiken, veeg van voor naar achter!

6. Vermijd Douching

Douching is een absoluut DON’T als het gaat om de intieme hygiëne van vrouwen. Dit houdt in dat je de binnenkant van je vagina schoonmaakt. Dit komt omdat douching het gebruik van chemicaliën bevat die de pH-balans van je vagina kunnen verstoren, en het verhoogt het risico op vaginale infecties. Vertrouw op het zelfreinigende mechanisme van je vagina in plaats van een apparaat te gebruiken!

7. Doe Het Veilig

Onbeschermde seks verhoogt het risico op seksueel overdraagbare aandoeningen en vaginale infecties enorm, dus zorg ervoor dat je bescherming gebruikt elke keer dat je seks hebt.

8. Eet Goed

Je weet dit misschien niet, maar eet- en drinkgewoonten hebben invloed op de intieme hygiëne van vrouwen. Gefrituurd voedsel, junk, koffie en frisdrank geven je misschien tijdelijk euforie, maar je lichaam lijdt daarbij. Door vers en gezond voedsel te consumeren, blijven je genitale afscheiding en zweet natuurlijk ruiken en blijft je pH-niveau in evenwicht voor een gezonde vagina.

9. Blijf Gehydrateerd

Je dagelijkse dosis koffie en koolzuurhoudende drankjes verstoort de bacteriële balans van je intieme deel, dus zorg ervoor dat je genoeg water drinkt om je lichaam te helpen de gifstoffen gemakkelijk weg te spoelen. Blijf gehydrateerd om je vagina schoon en gezond te houden!

10. Negeer Deze Tekenen Van Een Vaginale Infectie Niet

En dan komt nu eindelijk belangrijkste tip van deze checklist voor vrouwelijke hygiëne: negeer geen tekenen van vaginale infectie zoals stinkende afscheiding, pijn tijdens het vrijen, jeuk, branderige gevoel of stinkende ondergoed. Raadpleeg onmiddellijk je arts, omdat dit een onderliggende gezondheidstoestand kan signaleren. Schaam je niet, maar ga over tot actie!

Volg deze tips op en verzeker de gezondheid van je vagina en je algemene welzijn!

Andere interessante artikelen