• Onze laagste prijs garantie

  We vergelijken onze prijzen

 • Gratis levering vanaf €50

  Kies een leverdatum die past

 • Sinds 2017

  Betrouwbaarheid

 • Bescherming van klantgegevens

  Uw gegevens zijn veilig en beveiligd bij ons

Voorkom Ingegroeide Haartjes

Het scheren van de bikinilijn is zeer belangrijk wanneer je normaal naar buiten wil kunnen komen. Lees hier hoe jij de schaamstreek zonder problemen kan scheren.

VOOR EEN GLADDE BIKINILIJN

De zomer komt er aan en dan is het belangrijk om aan die goede bikinilijn te werken. Het seizoen is dus weer aangebroken om de schaamstreek te gaan scheren. Veel vrouwen krijgen echter last van rode bultjes, ingegroeide haren, jeuk en irritaties na het scheren van de bikinilijn. Gelukkig is er veel dat je kan doen om deze problemen te voorkomen.

Haar rond de schaamstreek is vaak geen gezicht, en een verstandige vrouw dat er dan ook goed aan om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Dit verklaart ook waarom bijna alle vrouwen hun bikinilijn laten ontharen. Nat scheren is nog steeds de meest gebruikte methode, want het is goedkoop en je kan het zelf thuis doen. Maar deze scheermethode brengt wel vaak complicaties met zich mee, zoals rode bultjes, ingegroeide haren en jeuk. Vooral de rode bultjes kunnen erg storend zijn als je een brede bikinilijn hebt. Hieronder volgen een aantal nuttige tips om veilig en effectief schaamhaar te scheren.

GEBRUIK EEN SCHOON EN SCHERP SCHEERMES

Het gebruiken van oude, botte, vieze, of veelgebruikte scheermessen voor het scheren van de schaamstreek is een veelgemaakte fout door vrouwen. Voor de bikinilijn is namelijk een scherp en schoon scheermes essentieel. Je kan dus beter niet een mesje gebruiken waarmee je al een maand je benen scheert. Daarnaast is het belangrijk dat het scheerapparaat meerdere mesjes achter elkaar heeft. Ook moet er tussen de mesjes een strookje 'rubber' zitten, wat kan fungeren als een beschermende laag tussen de mesjes en de huid. Je kan dan ook het beste wegwerpmesjes vermijden wanneer je de schaamstreek aan het scheren bent.

KNIP HET HAAR EERST BIJ

Als je lang schaamhaar hebt kan je beste eerst het wat korter knippen voordat je met het daadwerkelijke scheermes aan de slag gaat. Zo kan je beter zien in welke richting je moet scheren en voorkom je ook dat de haren verstopt raken in het scheermes.

NEEM VOOR EEN SCHEREN EEN WARME DOUCHE OF BAD

Na een warme douche of bad staan je poriën meer open en zijn de haartjes zachter. Dit maakt het scheren makkelijker en zorgt voor een gladder eindresultaat. Koud water laat daarentegen de poriën sluiten en maakt de huid wat stugger, wat kan leiden tot snijwonden en bultjes.

GEBRUIK EEN GOEDE SCHEERGEL

Met een goede scheergel zorg je ervoor dat de haren makkelijk verwijderd kunnen worden. Vermijd scheerproducten met parfums of een bepaalde zuurgraad. Zo voorkom je mogelijk reacties met de huid.

SCHEER MET DE HAARGROEI MEE

Scheer langzaam en rustig met de richting van de haargroei mee, dit is meestal naar beneden. Houd de huid zo strak mogelijk om wondjes te voorkomen.

SPOEL HET SCHEERMES REGELMATIG MET LAUW WATER

Voorkom dat haartjes blijven hangen in het scheermes door deze regelmatig te spoelen. Hierdoor voorkom je mogelijke jeuk aan de huid.

REINIG DE SCHAAMSTREEK MET LAUW WATER EN GA VERDER MET SCHEREN

Spoel voor een extra mooi en glad resultaat de scheergel en de verwijderde haartjes af. Breng vervolgens een nieuwe laag scheergel aan en herhaal het scheerproces. Voor een extra glad resultaat kan je nog een keer tegen de haargroei-richting in scheren. Let wel, dit is niet voor iedereen weggelegd. De één heeft sneller last van ingegroeide haartjes dan de ander. Je moet dan ook voorzichtig zijn om te zien of dit bij jou wel kan.

GEBRUIK HUIDPRODUCTEN NA HET SCHEREN

Met name babycrème tegen luierschap is uitermate geschikt voor het behandelen van de huid na een scheerbeurt. Ook kan je overwegen om nog talkpoeder of zinkalf aan te brengen voor de beste resultaten. Kijk wat voor jou het beste werkt en overweeg anders om producten tegen ingegroeide haren aan te schaffen.

SCRUB DE GESCHOREN HUID

Dode huidcellen kunnen het haarschachtje verstoppen, waardoor je last kan krijgen van ingegroeide haartjes. Door regelmatig te scrubben voorkom je de verstopping van de haarschachtjes. Neem geen extreem grove scrubgel, want dat kan een averechts effect geven.

NEEM DE TIJD

Het scheren van de schaamstreek is een nauwkeurig klusje. Het is dan ook belangrijk dat je niet te snel door het proces heen gaat. Voordat je het weet schiet je uit en heb je een pijnlijke snijwond in de schaamstreek. Neem daarom de tijd en scheer met een vaste doch rustige hand.

CONCLUSIE

Met deze tips kan jij er voor zorgen dat jouw schaamstreek er glad en haarloos uit zal zien, zonder dat jij last krijgt van ingegroeide haren en andere huidproblemen.