• Onze laagste prijs garantie

  We vergelijken onze prijzen

 • Gratis levering vanaf €50

  Kies een leverdatum die past

 • Sinds 2017

  Betrouwbaarheid

 • Bescherming van klantgegevens

  Uw gegevens zijn veilig en beveiligd bij ons

Voedsel dat een slechte adem veroorzaakt

De boosdoener bij een slechte adem – ook wel bekend als halitose – zijn zwavelverbindingen die worden afgescheiden door bacteriën achter op de tong. Er zijn vier typen voedingsmiddelen die zullen bijdragen aan de zwavelproductie in je mond: droogmiddelen, producten met een hoog proteïne gehalte, suikers, en zuren.

Droogmiddelen

Een droogmiddel wordt gebruikt om water te onttrekken aan vloeistoffen of gassen. In voedingsmiddelen is alcohol het meest voorkomende droogmiddel. Niet alleen is het te vinden in de dranken die wij drinken, maar ook in vele mondwaters die vandaag de dag op de markt zijn.

Alcohol droogt lastig te bereiken plekken in de mond uit waardoor de mogelijkheid ontstaat voor bacteriën om er zich te nestelen en zwavel te produceren.

Ook roken droogt de mond uit. Zolang iemand rookt zal hij gegarandeerd een slechte adem hebben.

Een hoog proteïne gehalte

Melkproducten staan erom bekend een slechte adem te veroorzaken. Met name mensen met lactose–intolerantie zullen het effect van melkproducten snel in hun adem merken. Producten, zoals melk, kaas, yoghurt, en roomijs, zijn de belangrijkste boosdoeners. In mindere mate kunnen mensen ook problemen ondervinden bij het eten van rundvlees, kip, en vis.

Ook zijn er mensen die niet goed de proteïnen in bonen kunnen afbreken. Deze aandoening heet Trimethylaminuria en kan ervoor zorgen dat iemands adem ruikt naar rottende vis. Mensen met deze aandoening moeten bonen en andere producten met een hoog proteïne gehalte zo veel mogelijk vermijden.

Suikers

De producten van pepermunt, kauwgom, en andere muntproducten doen u nog al eens geloven dat hun producten zorgen voor een frisse adem. Helaas is niets minder waar.

Buiten het feit dat ze een tijdelijke frisse smaak achterlaten in de mond, helpen deze producten op geen enkele manier tegen een slechte adem. Muntproducten maskeren de slechte adem voor jou doordat de smaakpapillen de muntsmaak uit deze producten oppikken. Echter fungeert de suiker die ze bevatten als brandstof voor de bacteriën op de tong voor hun zwavelproductie. Ook zetten zij de suiker om in tandplak, wat leidt tot tandbederf en ziek tandvlees. Daarnaast draagt tandplak ook bij aan een slechte adem.

Vermijd daarom iedere vorm van suikergoed, muntproducten, en kauwgom. Probeer in plaats daarvan een natuurlijk product als Halitonic, wat niet de slechte adem voor jou maskeert zoals kauwgom doet, maar het daadwerkelijk beëindigt.

Zuren

Producten met een hoge zuurgraad, zoals koffie en citrusvruchten, moeten ook vermeden worden. Zuren zorgen er namelijk voor dat bacteriën zich sneller gaan vermeerderen, wat leidt tot meer zwavel en dus een slechte adem.

Als je een slechte adem wilt voorkomen of verhelpen is het dus belangrijk om voedingsproducten te vermijden die hieraan bijdragen. Zorg er ook voor dat uw mondhygiëneproducten geen alcohol, suiker, of een hoge zuurgraad bevatten.