• Onze laagste prijs garantie

  We vergelijken onze prijzen

 • Gratis levering vanaf €50

  Kies een leverdatum die past

 • Sinds 2017

  Betrouwbaarheid

 • Bescherming van klantgegevens

  Uw gegevens zijn veilig en beveiligd bij ons

Rosacea: oorzaak en behandelingen

Rosacea is een huidaandoening die elk jaar bij duizenden mensen voorkomt. Veel daarvan denken dat er niets tegen te doen is en lijden in stilte. Maar dat hoeft niet. Bij ShytoBuy bieden we een range producten die helpen om de symptomen van Rosecea behandelen te verlichten en je huid weer glad te maken. De producten in onze range zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en kunnen bij regelmatig gebruik vaak binnen een aantal weken al positieve resultaten bieden.

Rosacea

Rosacea is een veel voorkomende huidaandoening die voornamelijk voorkomt bij mensen boven de 30 jaar. Rosacea betekent letterlijk ‘rood als een roos’. Die betekenis komt voort uit een van de kenmerken van deze huidaandoening: een roodheid die zich vormt rondom de neus, de wangen, de kin en het voorhoofd. Sommige mensen die last hebben van rosacea krijgen ook last van kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes en puistjes. Rosacea kan ook leiden tot een brandend gevoel in de ogen.

De meerderheid van de mensen die getroffen worden door Rosacea zijn vrouwen boven de 30 jaar, maar ook mannen kunnen last krijgen van deze aandoening. Ondanks dat Rosacea een stugge aandoening is waar je veel last van kunt hebben, is het geen ernstige bedreiging voor de gezondheid. Slechts in zeldzame gevallen kan Rosacea zorgen voor permanente schade, zoals het verdikken van de huid, het verliezen van het zichtvermogen of een opgezwollen neus. Lees hieronder verder om de mogelijkheden van rosacea behandelen verder voor je in kaart te brengen.

De aandoening kan in sommige gevallen lijken op acne. Dit kan een effect hebben op het zelfvertrouwen. Als je last hebt van rosacea en couperose, dan kun je contact opnemen met je huisarts. Lees deze site door of neem een bezoek aan de huisarts om erachter te komen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar die er voor kunnen zorgen dat je huid er beter uit zal zien en die kunnen voorkomen dat de aandoening zich verergert.

De oorzaken van rosacea

De exacte oorzaak van rosacea is niet bekend. Er zijn hier verschillende theorieën over. Het lijkt erop dat de bloedvaatjes in het gezicht abnormaal vergroten, waardoor de bloedstroom toeneemt en de bloedvaatjes geïrriteerd reageren op prikkels van binnenuit en van buitenaf. Hierdoor ontstaat een stilstand in de bloedcirculatie dat kan resulteren in roodheid, zwellingen en bultjes. Mensen met een lichtere huid kunnen hier gevoeliger voor zijn.

Overigens wordt rosacea niet veroorzaakt door overmatig drinken, maar als je er eenmaal last van hebt kan alcohol er wel voor zorgen dat de symptomen toenemen omdat de bloedvaten zich ontspannen waardoor het gezicht roder kan worden. Er zijn echter ook andere redenen waardoor de bloedvaatjes wijder kunnen worden. Denk hierbij aan: fysieke inspanningen, het weer, stress, pittig voedsel en een te heet douchen. Dit zorgt voor snelle temperatuurverwisselingen die de symptomen erger kunnen maken.

Rosacea behandelen

Er is nog geen permanente oplossing voor Rosacea behandelen op de markt die alle symptomen direct kan wegnemen. Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar om de symptomen te verlichten en tegen te gaan. Houd er wel rekening mee dat de rosacea behandelen weer opnieuw gedaan moet worden wanneer de behandeling wordt stopgezet.

Bij een milde vorm van rosacea wordt vaak gekozen voor een huidbehandeling met antibiotica en crèmes, vaak in combinatie met pilletjes. De vurige gloed op het gezicht kan vaak bestreden worden met laserbehandelingen of andere vormen van lichtbehandeling. Wanneer je last hebt van droge, rode en geïrriteerde ogen, dan kun je kiezen voor een behandeling met oogdruppeltjes. .

Er zijn ook acties die je zelf kunt ondernemen om rosacea behandelen. Zo kun je contact opnemen met je huisarts of dermatoloog en kun je proberen te ontdekken wat bij jou zorgt voor een uitbraak van roodheid. Schrijf op wat je doet, drinkt en eet, zodat je mogelijke oorzaken van de rosacea kunt achterhalen.

Verzorg je huid ook goed met huidproducten, en vermijd producten die mogelijk de huid beschadigen of irriteren. Probeer ook niet over de huid te wrijven.

Rosacea behandelen kun je ook doen door het gezicht tegen Uv-straling door bijvoorbeeld het gezicht te bedekken in de zon. Draag een hoedje of pet en gebruik zonnebrandcrème. Probeer de huid gehydrateerd te houden door een moisturiser te gebruiken. Hier bij ShytoBuy bieden we verschillende crèmes.

Natuurlijk Rosacea behandelen

De eerder genoemde mogelijkheden om rosacea behandelen, zoals bijvoorbeeld laserbehandelingen, kunnen vaak veel tijd in beslag nemen en veel geld kosten. Bovendien zien we hier een trend waarbij onze klanten de voorkeur geven aan 100% natuurlijke producten.

Er zijn verschillende natuurlijke remedieën beschikbaar die je vanuit het comfort van je eigen huis kunt proberen. ShytoBuy.nl zet enkele van deze belangrijke ingrediënten op een rijtje*:

Kamille
Kamille bevat veel desinfecterende eigenschappen en kan een verzachtend effect op de huid hebben. Je kunt kamille thee maken door zes theezakjes met kamillethee in heet water te dompelen voor 10 minuten. Verwijder de theezakjes en zet het water in de koelkast. Haal, nadat het product is afgekoeld een washandje door het water heen en zet deze vervolgens op de huid met de rode couperose vlekken. Doe dit 3 tot 4 keer per dag.

Groene Thee
Groene thee bevat veel antioxidanten dat een positief effect kan hebben op het lichaam. Drink een aantal koppen groene thee per dag om je lichaam goed gehydrateerd te houden en de antioxidanten tot je te nemen. Je kunt de groene thee, net als de kamille thee, ook gebruiken door een washandje door de koude thee te halen en deze tweemaal per dag op de rode huid te plaatsen voor optimaal resultaat.

Havermout
Havermout PLEASE KEEP THE IMAGE OF THE WEAT ICON Over havermout zeggen ze dat het kan helpen tegen ontstekingen, roodheid en jeuk. Het zal het probleem niet kunnen oplossen, maar wel kunnen verminderen. Maak een havermoutmengsel door havermoutpoeder in een grote kom te mengen met een kopje water. Breng het mengsel vervolgens aan op de gezichtshuid, maar wrijf het er niet in. Wacht 20 minuten en spoel vervolgens je huid af met koud water. Doe dit tweemaal per dag voor optimaal resultaat.

Zoethout
In sommigen producten komt zoethout extract voor omdat het een positief effect zou kunnen hebben op het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de huid. Meng een eetlepel zoethoutpoeder met een theelepel honing en aloë vera gel. Breng dit mengsel vervolgens aan op de geïrriteerde huid en laat het daar 15 minuten zitten. Was het vervolgens af met lauw water. Doe dit tweemaal per dag over een periode van 8 weken.

Lavendel Olie
Lavendel olie bevat antiseptische eigenschappen en wordt daarom gebruikt om symptomen van huidproblemen te bestrijden.Haal een watje door lavendel olie en masseer deze op de rode huid. De olie kan helpen bij het verminderen van symptomen van infecties en kan ervoor zorgen dat bloedvaatjes minder groot worden. Doe dit tweemaal per dag voor een optimaal resultaat.

Honing
Honing bevat antioxidanten en kan daarom een natuurlijke antibacteriële werking op het lichaam hebben. Honing zie je vaak gebruikt worden om acne uitbraken, couperose en rosacea te voorkomen. Ook na opgietingen (voorstellingen) in sauna’s wordt er vaak honing aangeboden om daarna je lichaam mee in te smeren. Het zou een hydraterend effect op de huid moeten hebben, zodat het de rest van dag zacht aanvoelt. Masseer twee eetlepels rauwe honing op je gezicht, en laat het daar vervolgens 20 minuten zitten. Spoel de honing vervolgens af met lauw water en breng daarna een moisturiser aan. Doe dit tweemaal per dag voor optimaal resultaat. Je kunt ook twee eetlepels organische honing mengen met een eetlepel olijfolie en een halve theelepel met volle melk. Breng dit mengsel aan op je gezicht en laat het 10 minuten zitten. Spoel het vervolgens af met lauw water. Herhaal driemaal daags voor optimaal resultaat. .

Appelcider Azijn
Appelcider azijn bevat ontstekingsremmende eigenschappen kan een positieve rol spelen bij het behouden van de PH-waarde van de huid. * Meng een theelepel appelcider azijn met een kopje water en voeg vervolgens een eetlepel honing thee. Drink tweemaal daags. Je kan meer appelcider azijn gebruiken als de uitbraak zeer ernstig is. Je kunt ook twee eetlepels appelcider azijn vermengen met acht theelepels water. Breng het aan op de rode huid en laat het vervolgens 10 minuten zitten. Spoel het vervolgens af met lauw water. Herhaal tweemaal daags voor een optimaal resultaat.

Aloë Vera
Aloë vera gel en sap worden vaak door specialisten gebruikt voor het kalmerend en desinfecterend eigenschappen van Aloë Vera. Het kan helpen de huid te verjongen en roodheid verminderen. Breng verse aloë vera gel aan op de rode couperose vlekken en laat het drogen. Spoel vervolgens af met lauw water. Doe dit tweemaal daags voor tenminste twee maanden. Je kunt ook een eetlepel met aloë vera sap tweemaal per dag drinken. Dit kan je lichaam helpen bij het reinigingsproces.

Kurkuma
Kurkuma is een kruid waarvan gezegd wordt dat het een antiseptische en antibacteriële werking kan hebben. Je kunt kurkuma gebruiken tijdens het koken bijvoorbeeld, maar je kunt er ook een masker van maken.Maak een masker door middel van het mengen van een theelepel kurkuma met een eetlepel yoghurt of honing. Maar de huid eerst schoon en droog, breng vervolgens het masker aan op het gezicht. Laat het masker 20 minuten zitten en spoel het vervolgens af met warm water. Doe dit eenmaal per dag voor optimaal resultaat. Je kunt ook een theelepel kurkuma mengen met een glas lauw water of melk. Drink de oplossing tweemaal daags voor een optimaal resultaat.

Vlaszaad
Vlaszaad bevat eigenschappen die belangrijk kunnen zijn voor het verminderen van huidirritatie. Drink een theelepel vlaszaad olie driemaal per dag. Doe dit tenminste twee maanden. Voeg vlaszaad toe aan je maaltijden in een poging om roodheid van rosacea en couperose te verminderen.

Couperose

Couperose ervaart men door de overgevoeligheid van de huid. De huid irriteert en kan een branderig gevoel geven. Bovendien voelt een couperose-gevoelige huid vaak droog en gevoelig aan. De roodheid die ontstaat door het springen van adertjes is een gevolg van bloedvaten die uitzetten of door een verminderde elasticiteit niet verkleinen, waardoor er teveel bloedtoevoer is.

Couperose gaat vaak gepaard met Rosacea. Het verschil is dat Couperose vaak een beginnend stadium is van Rosacea. Bij rosacea kun je namelijk ook nog last van acne-achtige symptomen. Rosacea behandelen ten opzichte van couperose behandelen verschillen in sommige opzichten niet zoveel.

Couperose behandelen

Couperose is net als rosacea niet te genezen, maar er zijn wel een aantal behandelmethoden beschikbaar. Laserbehandelingen produceren een zeer krachtige lichtgolf, die door de hoge energiedosis zorgen voor een beschadiging van afwijkende haarvaatjes. De beschadigde haarvaatjes worden daarna opgeruimd en vervangen door normale haarvaatjes. Meerdere behandelingen, met een tussentijd van vier tot zes weken zijn nodig. Er zijn ook bepaalde cremes die kunnen helpen door deze lokaal op de huid aan te brengen.

Natuurlijke behandelingen van ShytoBuy voor Rosacea en Couperose

Shytobuy specialiseert zich in het selecteren van de beste producten ter wereld die een behandeling vormen voor Rosacea, Couperose en andere huidaandoeningen. Onze producten bevatten altijd 100% natuurlijke ingrediënten die je vanuit de comfort van je eigen huis kunt toepassen.

Eén van onze producten is de Skinception Rosacea Verlichting Serum. Dit serum is speciaal ontwikkeld om de natuurlijke afweer van de huid te stimuleren, zodat deze beter bestand is tegen factoren van buitenaf die Rosacea kunnen verergeren. Rosacea kan pijnlijk en gênant zijn om mee te leven, zeker ook omdat het op onverwachte momenten oplaait. De natuurlijke ingrediënten van dit speciale serum werken samen om huidontstekingen te stoppen, nog voordat deze beginnen. De symptomen van de Rosacea kunnen zorgen voor een vroegtijdige veroudering van de huid, maar door een combinatie van gepatenteerde peptiden en botanische bestanddelen met kalmerende werking in dit serum kun je het probleem proberen te verlichten.

Dit serum biedt verlichting bij de effecten van Rosacea, kan helpen roodheid te verminderen, hydrateert de droge huid en is een natuurlijke bescherming voor de huid.

De Skin Doctors Capillary Clear ondersteunt de gezondheid van de bloedvaatjes en kan kapotte en gesprongen haarvaatjes minder zichtbaar maken. Gesprongen haarvaatjes verschijnen op de huid als lelijke rode vlekjes en kunnen daarom je zelfvertrouwen doen afnemen. Dit product helpt de bloedvaatjes om in goede conditie te blijven en is geschikt voor alle huidtypen. Bovendien kan het product de elasticiteit en conditie van de haarvaatjes verbeteren.

Dit product staat ook wel bekend als een van de beste keuzes voor spinadertjes en gesprongen haarvaatjes. De voordelen zijn dat het 100% natuurlijke ingrediënten bevat, geschikt is voor mannen en vrouwen en daarnaast speciaal is samengesteld als een gezichtscrème gericht op gesprongen haarvaatjes. De Skin Doctors Capillary Clear kan worden gebruikt in combinatie met andere huidverzorgingsproducten van Skin Doctors.

Bestellen

Bestel natuurlijke producten die helpen tegen Rosacea en Couperose bij Shytobuy.nl. Klik op ‘toevoegen aan winkelwagentje’ en vul je gegevens in op het bestelformulier. Je kunt voor je bestelling kiezen uit verschillende betalings- en aflevermethodes. Wij maken gebruik van een beveiligd betalingssysteem. Het is mogelijk om jouw rosacea behandeling de volgende dag al in huis te hebben. Plaats je bestelling op een werkdag voor 16.00 uur, en je kunt de volgende werkdag al starten met het rosacea behandelen. Indien je vragen hebt kun je ons contacteren van maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur via live chat, e-mail of telefoon.