• Onze laagste prijs garantie

  We vergelijken onze prijzen

 • Gratis levering vanaf €50

  Kies een leverdatum die past

 • Sinds 2017

  Betrouwbaarheid

 • Bescherming van klantgegevens

  Uw gegevens zijn veilig en beveiligd bij ons

Meest voorkomende fouten op wenkbrauw gebied

De vorm van je wenkbrauwen heeft veel invloed op het uiterlijk van je gezicht. Het is dan ook aan te raden om genoeg aandacht te besteden aan je wenkbrauwen, zodat je gezicht er het beste uitkomt. Het is af en toe een grote uitdaging om mooie wenkbrauwen te creëren. Maar het is het zeker waard, je wenkbrauwen bepalen namelijk je hele gezichtsuitdrukking.

De meest voorkomende fouten

Jouw wenkbrauwen gebruik je dus om je expressies te uiten, wel zo belangrijk dat ze er dan ook goed uit zien. Helaas worden er nog steeds veel fouten gemaakt met het shapen van de wenkbrauwen. In dit artikel vind je de meest voorkomende fouten die mensen maken bij het in vorm brengen van de wenkbrauwen. Doe er je voordeel mee!

 • Te veel haartjes weghalen met je pincet Dit is zonde! Haal liever te weinig weg dan teveel. Weggehaalde haartjes groeien immers minder snel terug. Een plek waar veel mensen de mist in gaan is tussen de wenkbrauwen. Niemand wil een doorlopende wenkbrauw, maar zodra je teveel weg haalt ziet je gezicht er opeens heel anders uit. Optisch gezien lijkt je neus veel groter en je ogen lijken verder uit elkaar te staan. Om dit te voorkomen is het raadzaam om zorgvuldig haartjes weg te halen met een pincet. Zo kun je precies bepalen hoeveel haartjes je weg wilt hebben.
 • Niet de goede spiegel gebruikenHet is belangrijk dat je een spiegel gebruikt waarmee je een goed overzicht hebt van je wenkbrauwen. Zodra je een vergrotende spiegel gebruikt, heb je geen duidelijk beeld van je gezicht. Je wilt immers wel de juiste verhoudingen kunnen zien. Vergeet ook niet de zijkant van je gezicht te bekijken. Veel mensen kijken alleen naar de voorkant van hun gezicht wanneer zij de wenkbrauwen epileren. Ook de zijkant is belangrijk! Andere mensen zien dit namelijk wanneer je over straat gaat.
 • Een oud pincet gebruiken Wanneer je pincet geen grip meer heeft is het tijd om te investeren in een nieuwe. Als het pincet niet scherp genoeg is, loop je het risico om je huid te beschadigen. Dat wil je natuurlijk niet! Het is ook altijd verstandig om je pincet voor gebruik te desinfecteren met alcohol, zodat je je huid niet irriteert.
 • Alleen de onderkant van je wenkbrauwen epileren Je kunt een liftend effect creëren door wat haartjes aan de onderkant weg te halen. Zo kun je het hoogste punt van je wenkbrauwen bepalen. Echter, veel mensen vergeten ook aandacht te geven aan de bovenkant van de wenkbrauwen. Het ziet er verzorgder en strakker uit wanneer je de losse haartjes ook hier weghaalt.
 • Een te donkere of te lichte kleur gebruiken Het kan lastig zijn de juiste kleur te bepalen voor je wenkbrauwen. Vrouwen met donkere haren kunnen meestal een iets lichtere kleur pakken en vrouwen met lichtkleurige haren kunnen voor een iets donkere kleur gaan. Wanneer je een te donkere kleur gebruikt, loop je het risico dat je blik streng over komt. Als je graag ook zelf aan de slag wilt gaan met kleur in je wenkbrauwen, dan zijn de Wenkbrauwgels van Wunderbrow ideaal. De wenkbrauwgels zijn beschikbaar in 4 verschillende kleuren: blond, brunette, kastanjebruin en zwart/bruin. Hierdoor zijn de wenkbrauwgels voor iedere huidskleur geschikt.

Wanneer je zelf in de fout bent gegaan en je geen uitweg meer ziet, kun je nog altijd een afspraak maken bij een schoonheidsspecialiste. Zij zijn gespecialiseerd op dit gebied en hebben het beste voor met jouw wenkbrauwen.