maandag - vrijdag | 10.00 - 16.00

(+31) 858 884 418 Live Chat
 • Onze Laagste Prijs Garantie

  We vergelijken onze prijzen

 • Gratis Levering Vanaf €50

  Kies een leverdatum die past

 • Sinds 2017

  Betrouwbaarheid

 • Hoge Tevredenheid!

  Eerlijke reviews via TrustPilot

Marisken

Verfijn je selectie

Verfijn je selectie

Categorie
Marisken (1) Middel tegen Kater (1) Seksuele infecties (1)
Waardering
 
Marisken zijn huidplooien of huidflapjes rondom de anus. Ondanks dat marisken niet pijnlijk zijn, kan het toch voor hygiënische ongemakken zorgen. Het kan lastig schoon te houden zijn en vanuit cosmetisch oogpunt, zijn we er simpelweg niet dol op. Hier bij ShytoBuy bieden we meerdere natuurlijke producten aan die kunnen helpen bij het behandelen van marisken.
Marisken zijn huidplooien of huidflapjes rondom de anus. Ondanks dat marisken niet pijnlijk zijn, kan het toch voor hygiënische ongemakken zorgen. Het kan lastig schoon te houden zijn en vanuit cosmetisch oogpunt, zijn we er simpelweg niet dol op. Hier bij ShytoBuy bieden we meerdere natuurlijke producten aan die kunnen helpen bij het behandelen van marisken.

WAT ZIJN MARISKEN?

Marisken zijn huidplooien of –flapjes rondom de anus. Marisken zijn volledig onschuldig en voelen zacht aan. Ook zullen ze geen pijn doen. Desalniettemin kunnen marisken ongemak veroorzaken; zo kan de onregelmatigheid van de plooien het lastig maken om de anus goed schoon te houden en kunnen er resten ontlasting tussen de marisken achter blijven. Dit kan weer irritatie en jeuk veroorzaken. Dit kan dan ook een goede reden zijn om marisken te verwijderen. Daarnaast zien marisken er ook vreemd uit, en kan er vanuit cosmetisch oogpunt voor worden gekozen om marisken te laten verwijderen.

HOE ONTSTAAN MARISKEN?

Hoe marisken precies ontstaan is onduidelijk, maar er zijn wel enkele theorieën die beweren dat marisken de restanten zijn van aambeien die er ooit hebben gezeten, of die van een gestolde ader rondom de anus. Wanneer je regelmatig last hebben van obstipatie en moeite hebt met persen, dan kunnen de aders rondom de anus uitzetten. Deze aders kunnen vervolgens barsten en onderhuids gaan bloeden. Wanneer dit vervolgens stolt en geneest kunnen marisken zich ontwikkelen.

HOE VOORKOM JE MARISKEN?

Wat kan er gedaan worden om de vorming van marisken te voorkomen? Wanneer marisken het gevolg zijn van een aambei of gestolde ader, dan is het dus belangrijk om de vorming van deze te voorkomen. Het is dan dus belangrijk om te zorgen voor een soepele stoelgang om obstipatie te voorkomen. Dit kan gerealiseerd worden door middel van een gezonde levensstijl. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voldoende lichaamsbeweging, het drinken van genoeg water, en om iedere dag vezelrijke voeding te eten. Vermijd ook wit brood en witte suiker en kies voor bruin brood, peulvruchten, en genoeg groente en fruit.

Echter is dit geen garantie dat zich nooit marisken zullen vormen. Zelfs bij de bovenstaande maatregelen blijft het risico bestaan dat zich marisken vormen. Marisken zullen ook nooit uit zichzelf genezen. Er is ook een kans dat zich meer marisken ontwikkelen wanneer je ouder wordt. Gelukkig zijn marisken relatief makkelijk te behandelen.

Marisken zijn niet kwaadaardig en zullen over het algemeen geen klachten geven. Je hoeft dan ook alleen een arts te bezoeken als restjes ontlasting rond de marisken blijven handen. Met name als dit leidt tot klachten als jeuk, eczeem, irritatie, roodheid, en schilfervorming. Mocht blijken dat er helderrood bloed op het toiletpapier achterblijft, dan heb je mogelijk geen marisken, maar kan er sprake zijn van een andere anale aandoening, zoals aambeien.

MIDDELEN EN BEHANDELINGEN TEGEN MARISKEN

Er zijn vele dingen die je thuis tegen marisken kan doen. Hieronder volgt een lijst van mogelijke huismiddeltjes tegen marisken.

1. Oregano olie – Oregano olie heeft vele antibacteriële eigenschappen dankzij de vele terpenoïden. Deze bestandsdelen zijn effectief tegen bacteriën, ontstekingen, en helpen ook bij het reinigen van wonden. Oregano olie kan helpen bij het snel genezen van marisken. De duur van deze behandeling kan tussen de 2 weken en 2 maanden duren.

Je mengt 2 tot 3 druppel oregano olie met 4 tot 6 druppels kokosnootolie. Breng dit mengsel vervolgens drie maal per dag op de marisken aan. De marisken zullen mogelijk eerst van kleur veranderen voordat ze uiteindelijk van de huid vallen. Het is echter belangrijk om nooit pure oregano olie op de huid aan te brengen, omdat dit rode plekken op de huid kan achterlaten.

2. Zwarte walnootschillen – Zwarte walnootschillen staan erom bekend zeer effectief te zijn bij het behandelen van huidaandoeningen, zoals wratten, moedervlekken, acne, voetschimmel, en zelfs eczeem. Zwarte walnootschillen zouden ervoor zorgen dat de ongewenste huidcellen dermate giftig worden dat het lichaam ze zal afstoten. Door zwarte walnootschillen dus op marisken te gebruiken, zorg je ervoor dat ze zullen afsterven. Je kan zelf een marisken crème van zwarte walnootschil maken. Als je een gevoelige huid hebt kan je dat doen op basis van water, en anders op basis van het meer effectieve alcohol.

Doe de schillen van 5 tot 10 zwarte walnoten in een pan met water en kook ze. Doe ze vervolgens in een goed afgesloten container en laat ze daar 24 uur afkoelen. Doe ze vervolgens in een fles en voeg wat vitamine C poeder toe. Breng dit mengsel vervolgens 2 tot 3 keer per dag aan op de marisken.

3. Theeboomolie – Dit is een van de makkelijkste en pijnloze methoden om marisken te verwijderen. Theeboomolie is van nature effectief tegen bacteriën, schimmels, en virussen. Theeboomolie kan wratjes uitdrogen en zelfs effectief zijn tegen marisken.

Doop een watje in schoon water en knijp er vervolgens een beetje in om het meeste water eruit te krijgen. Doe vervolgens 3 druppels theeboomolie op het natte watje en wrijf hiermee over de marisken. Doe dit driemaal per dag.

Houdt echter wel rekening mee dat, wanneer de huid gevoelig is, de marisken enigszins kunnen gaan irriteren. En slik ook geen theeboomolie door, aangezien dit kan leiden tot overgeven, diarree, en duizeligheid.

4. Paardenbloemsoep – Paardenbloem is niet alleen effectief bij het bestrijden van leveraandoeningen, maar is ook zeer nuttig voor huidaandoeningen, zoals eczeem, wratten, moedervlekken, en marisken. Je hebt slechts een klein beetje sap van de paardebloemstengel nodig, en je dient dit vervolgens op de marisken aan te brengen om ze snel te zien verdwijnen.

Knijp in de stengel van een paardenbloem en vang de melkwitte substantie die eruit komt op. Breng deze substantie vervolgens aan op de marisken. Laat het sap vervolgens op de marisken zitten en daar opdrogen. Doe dit 3 tot 4 keer per dag en de marisken zullen langzaamaan zwart worden en er uiteindelijk vanaf vallen.

5. Citroensap – De zure componenten van citroensap kunnen enorm helpen bij het verwijderen van marisken. Citroenzuren helpen bij het afbreken van de cellen van de marisken. Neem dus een citroen, snij deze in stukken, en knijp hem uit boven de marisken.

6. Appelciderazijn – Appelciderazijn is een zeer populaire en effectieve methode voor het verwijderen van marisken, wratten, acne, en moedervlekken. De azijn breekt namelijk weefsel in de huid af.

Dompel een wattenschijfje in de azijn en pers uit om de overtollige azijn te verwijderen. Breng het watje met azijn vervolgens aan op de marisken en doe dit ten minste 3 keer per dag. Houdt er echter rekening mee dat appelciderazijn zuur is, en dat je een licht brandende sensatie op de huid zal voelen. Deze jeuk zal echter binnen minuten verdwijnen.

7. Bloodroot – De bloodroot komt uit Noord Amerika en wordt al lang gebruikt ter behandeling van moedervlekken, wratten, en marisken. Dit kruid wordt ook gebruikt ter behandeling van huidkanker, maar een nadelige bijwerking van dit kruid is dat het ook gezonde huidcellen vernietigd. Wanneer je ervoor kiest om bloodroot te gebruiken voor marisken, dien je dan ook voorzichtig te zijn en niet te veel te gebruiken.

Maak de marisken schoon met water en droog ze af. Gebruik wat water om een pasta te maken van bloodroot poeder. Breng deze pasta aan op de marisken. Zorg ervoor dat je niet te veel gebruikt en dat het alleen op de marisken zit. Laat de pasta daar vervolgens 2 uur zitten. Was na 2 uur de pasta af. Doet dit twee maal per dag. Gebruik bloodroot echter alleen als een laatste optie. Er zijn namelijk veel middelen tegen marisken die veiliger te gebruiken zijn.

8. Ananas – Ananassap is niet alleen smakelijk om in te nemen, maar kan ook zeer effectief zijn bij het verwijderen van moedervlekken wratten.

Neem de stukken van een verse ananas en doe die in een blender. Vermaal ze vervolgens een tot een sapje. Gebruik een katoenschijfje om het sap aan te brengen op de marisken. Doe dit tweemaal per dag totdat de marisken beginnen te verdwijnen.

11. Knoflook – Knoflook heeft sterke antibacteriële eigenschappen, en knoflook is dan ook een van de meest effectieve middelen tegen marisken. Hiervoor heb je verse knoflooktenen nodig.

Vermaal 3 tot 4 knoflooktenen tot een pasta. Breng voor het slapen gaan deze pasta aan op de marisken. Laat het daar vervolgens gedurende de nacht zitten. Was in de ochtend de knoflookpasta van de marisken af.

12. Bloemkool – Bloemkoolsap droogt de marisken uit en zorgt ervoor dat de huid weer glad wordt.

Snij een knoflook, en aardappel, en bloemkool in stukjes, en doe deze in een blender. Vermaal ze totdat je een pasta overhoudt. Breng deze pasta aan op de marisken voor het slapen gaan. Laat deze pasta gedurende het slapen zitten, en was het er in de ochtend weer af.

13. bananenschillen – Gooi bananenschillen niet weg, maar gebruik ze om marisken te behandelen.

Snij een klein stukje van de bananenschil af. Plaats dit stukje op de marisken met de buitenkant naar buiten, zodat de binnenkant van de schil de marisken aanraakt. Wrijf vervolgens met de bananenschil over de marisken en laat het er vervolgens gedurende het slapen op zitten. Doe dit totdat de marisken verdwijnen.

PRODUCTEN VOOR MARISKEN VAN SHYTOBUY NL

Op ShytoBuy NL zijn er producten te bestellen die jou kunnen helpen tegen marisken, zoals Hemapro Crème®. Deze crème bevat een homeopathische formule die gemaakt is van essentiële plantenextracten met als belangrijkste eigenschap het voorzichtig verwijderen van marisken en aambeien. Breng de crème aan op de beschadigde en aangetaste gebieden. Je kunt het product maximaal 6 keer per dag gebruiken. We raden je aan om de crème na het douchen te gebruiken, omdat op dit moment de huidporiën meer openstaan, waardoor de crème gemakkelijker tot diep in de huid kan doordringen.

Hemapro Crème® vermindert de symptomen van marisken, helpt eventuele pijn en irritatie te verlichten en is gemaakt van 100%-natuurlijke ingrediënten. Er zijn geen bijwerkingen bekend.

Mocht Hemapro Crème® toch niet zijn waarnaar je zoekt, dan zijn er ook andere methoden om marisken te behandelen:

Wonderolie - Voeg ricinusolie en bakpoeder in een kom en meng deze totdat je een crème krijgt. Breng deze crème vervolgens aan op de huid met de marisken. Na een aantal weken kan dit ertoe leiden dat de marisken uit zichzelf verdwijnen. Het verwijderen van marisken met wonderolie veroorzaakt geen bijwerkingen.

Nagellak - Het enige wat u hoeft te doen is tweemaal per dag nagellak aan te brengen op de marisken, opdat deze over een langere periode zullen verdwijen. Deze methode zou een aantal weken moeten duren, waarna marisken geen probleem meer zouden moeten zijn. De verwijdering van marisken met nagellak kan mogelijk bijwerkingen veroorzaken.

Theeboomolie - Breng theeboomolie op de marisken aan met een watje en laat het vervolgens meerdere dagen zitten. Na een aantal dagen kunnen de marisken minder gaan opvallen. theeboomolie is niet schadelijk voor de huid. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt in schoonheidsproducten. Theeboomolie is een gemakkelijke manier om de marisken van de huid te verwijderen.

Flossdraad - Marisken verwijderen met flossdraad is mogelijk. Flossen wordt regelmatig gebruikt voor het verwijderen van marisken. De flossdraad om de basis van de marisken gebonden worden, en daar blijven zitten. Over een aantal dagen zullen de marisken afsterven en zal het probleem dus opgelost zijn.

ShytoBuy NL heeft dus talloze producten voor verschillende kwalen, waaronder marisken. Het kan dan ook zeer nuttig zijn om deze website verder te bestuderen, om zo te zien wat er nog meer allemaal in de aanbieding is.

MARISKEN CRÈME BESTELLEN OP SHYTOBUY NL

Het bestellen van marisken crème bij ShytoBuy NL is zeer eenvoudig. Wij maken gebruik van een beveiligd betalingssysteem, en het is mogelijk om jouw bestelling de volgende dag al in huis te hebben. Plaats je bestelling op een werkdag voor 16.00 uur, en je zal het gewenste product de volgende dag in huis hebben.

* Wij maken u erop attent dat de resultaten van onze producten per individu kunnen variëren. Het wordt aanbevolen deze producten te gebruiken naast een voedzaam gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Alle klant beoordelingen op deze website zijn oprecht.

Aanmelden
voor de nieuwsbrief